Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat zda jste některá používala stahovací pás po porodu. a jak jste vybíraly velikost? A taky by mě zajímalo jestli vám to nějak pomohlo se zpět zformovat? Díky
Pořídila jsem si, párkrát použila, ale v podstatě mě spíš obtěžoval. Postava se vrátila celkem pěkně. Jo, bříško trošku mám, ale měla jsem i před těhotenstvím. A podle mě to bez cvičení stejně nejde.
Ja jsem nemela stahovaci pas ale stahovací kosilku. Koupila jsem si o cislo vetsi, nez jsem mela velikost pred porodem (tj. M). Myslim, ze s formovanim postavy asi nepomuze, ale me to delalo hrozne dobre pocitove. Jinak s cvicenim na sikme brisaky muzes zacit uz v porodnici, na ty "primy" (tj. Napr. Sedlehy) muzes az se ti spravi rozestup svalu (pokud mas). Ja mela na 4 prsty a jeste to nemam uplne ok, takze brisaky necvicim. Ale bricho jsem i tak mela po 4-5mesicich skoro jak pred porodem. Myslim ale, ze na to stahovaci kosilky, pasy atd.nemaj moc vliv. Spis genetika.
Mně předepsal stahovací pás hned v porodnici doktor. Velikost mi dali přímo v porodnici. Měla jsem rozestup břišních svalů. Moc jsem pás nenosila, taky moc necvičila (teda skoro vůbec). Bříško jsem měla časem zcela ploché jako před otěhotněním, vypadala jsem skvěle, ale uvnitř mi rozestup svalů zůstal. Po druhém porodu mě každý (doktoři, PA, rehabilitační) v porodnici upozorňoval, že mám velký rozestup a že bude třeba asi operace. Poctivě jsem cvičila, pás nosila (hlavně při cvičení a uklízení) a za 4 měsíce mi zůstal nepatrný rozestup 1 cm. Nicméně zvenku mi zůstala pěkná pneumatika/špek, což jsem nikdy v životě neměla! Teď jsem už skoro 4 roky po porodu, nic se nezměnilo, ale musím říct, že skoro necvičím.
Takže pokud jde o mně, pás mi vnitřně pomohl, ale vizuální efekt u mě teda absolutně neměl.
@denisamaz já měla taky stahovací pás a vzala jsem si ho už v porodnici 3.den po porodu na doporučení doktorky co mě rodila, prej jsem mladá tak ať jsem zas rychle kočka, já v porodnici už lehce cvičila (a to jsem byla úplně hotová a měla bordel v děloze). Koupila jsem si velikost podle obvodu co jsem měla před otěhotněním takže S a krásně se to nejhorší stáhlo asi za 3-4tydny a zbytek už jen cvičení 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@denisamaz
Dobrý den, já jsem původně přemýšlela, že si ho pořídím a ptala jsem se v porodnici PA na názor. A ta se na mě podívala a říká: " Maminko, je Vám 30, nechte Vaše tělo ať se tomu přizpůsobí samo, co budete dělat, když Vám bude 45?" Tak jsem nic nekupovala. A 4 měsíce po porodu jsem měla postavu jako před otěhotněním, jedině bříško není tak pevné, jak předtím, takže tam musím zapracovat cvičením.