Ahoj holky jsem ted v porodnici a dnes je naše první noc společná se Sofinkou a je moc hodná takže bych se s ní asi i vyspala ale budu se o ní hrozně bát spali jste nebo radši ne? 😄 A taky za jak dlouho Vas pustili po císaři domů? Ja bych si přála 4. den ale to asi nevyjde co? :(
Já šla čtvrtý den, byla jsem bez větších problémů (nepočítám klasické bolesti při rekonvalescenci). A spát - no musela jsem prcka budit co tři hodiny na pití, takže jsem se pak dospávala dopoledne, když to aspoň na chvíli šlo.
@tereza1995 Přece nemůžeš nespat třeba 4 dny v kuse 😀. Většina porodnic má pro miminka monitor dechu, takže o mimi je v tomto směru postaráno 🙂
Spala, pokud jsem nekojila, nepečovala a nebudily mě zvuky okolo.. jestli myslíš strachy o miminko, to bys nemohla spát už nikdy v životě. Spi, potřebuješ být silná.😴
@tereza1995 Já šla 5. den po akutním císaři. Jinak jsem spala. Byla jsem tak vyflusaná, že jsem spala normálně. V porodnici byly monitory dechu, takže jsem byla celkem klidná 🙂 A šestinedělí mám pocit, že jsme krom chvil na kojení prospali oba 😀 Jen spi, jak to jde! To tělo to potřebuje 🙂
Ja prvni noc nemela maleho u sebe kvuli narocnemu porodu, narodil se 0:40, na pokoj me dovezli kolem třetí a ja do rana nemohla usnout, jak mi bylo smutno a jak jsem se na nej tesila. A celkove v porodnici jsem skoro nespala, mam.lehke spani a porad tam nekdo plakal, chodil, svitil
chůvičku jsme měli taky, na noc a dobu, kdy jsem pospávala, jsem ji zapínala a pak se děsila, protože když jsem prcka vytáhla z postýlky, začala pípat. Zapomněla jsem ji vždycky vypnout :D
@tereza1995 no tak já to měla přesně jako ty, rodila jsem přes noc kontrakce začali v 20:00 a maly se narodil 7:19, usnula jsem po porodu až asi v 22h a spala do 2h (to spal malý), no a to jsem šla za sestrou jestli by mu dala um protože hrozně plakal a já mliko ještě neměla, no a ta když mě viděla tak mi říkala ať ji tam malého dam a jdu se vyspat že vypadam hrozně..No nedala jsem ji ho..takže jsem každý den v porodnici napsala tak 4-5h a až doma jsem dospavala, ..No hrozný, teď už bych dělala vše proto abych si odpočinula co nejvíc, takže se neboj a udělej to taky. Potřebuješ to, tvoje tělo je teď vyčerpané a musíš nabrat spoustu síly 🙂 tak jestli máš strach o miminko, zeptej se sestřiček na monitor dechu a odpočívej.. 🙂 opravdu, teď je důležité aby sis co nejvíce odpočinula, spi co nejvíc i přes den, vždy když to půjde 🙂 a Gratuluji k miminku!
@tereza1995 po obou císařích, jeden akutní a jeden plánovaný jsem šla domů 4. den, když jsem mohla, tak jsem spala
Šla jsem domu 5 den. Měla jsem velice Dobrou rekonvalescenci takže mě chtěli pustit i 4 den ale malý nemel ještě Dobrý pupík. Jinak jsem taky v noci měla strach ale byl spokojeny tak jsem i spokojene usnula já. I když to bylo jen na pár hodin protoze mě budilo miminko druhé maminky.
Ja bych byvala spala az bych brecela. Prvni noc malej usnul az v sedm rano,druhou prospal 2x20 minut a treti noc jsem vycerpanim usnula pri kojeni a to spokojene chrupkal se mnou. Je proste postelove miminko. Dnes (3mes) usina vecer v postylce a cca ve tri se stehuje ke mne.
Já šla po obou akutních sc 4.den. Poprvé jsem se nevyspala vůbec, protože malý brečel 20 hodin denně a podruhé jsem se vyspala krásně 😀 ale to bylo kvůli tomu, že malá byla na JIP a věděla jsem, že tam je o ní postaráno a naposledy jsem k ní chodila v 23h a pak až v 8 ráno... Přeji vám krásnou a klidnou první společnou noc 😉
Taky jsem rodila v Chrudimi a spala jsem jakmken to šlo. Po obou porodech jsem byla na nadstandardu protože nám lehký spánek a s někým dalším na pokoji bych prostě neusnula. U prvního to pak bylo v pohodě,to co jsem mohla spát kdykoliv se mi chtělo... jo co bych za to teď s druhým synem dala,moci si jít přes den lehnout :D takže doporučuju spát,spát a spát🙂 sestřičky tam jsou fakt moc hodne..v noci chodí kontrolovat,takže můžeš vážně v klidu spát🙂
Měla jsem taky nadstandard a byl k nezaplacení v tom, že jsem byla sama v klidu, nikoho nerušila (a nikdo nerušil mě). Jen byl teda pěkně blbě umístěný, přímo naproti příjmu a porodním sálům, takže každý vrz dveří a hlasy jsem slyšela a taky několik porodů v přímém přenosu. :D. Ale dalo se to vydržet.
Ja nespala skoro vůbec,malá probrečela celé noci-neměla jsem mlíko a nechtěli mi dat um,až 3.den..:-(přes den spát nešlo,bylo moc rušno,mám lehký spaní..Usnula jsem až 4.den k večeru když malá měla plný bříško...Doma když chodil manžel na noční opět jsem v noci nemohla spát strachy,spala jsem 2-3hodky denně :-/
Ja som rodila v Ostrave ale po cisárskom som ležala na porodnici 5 dní,malú som mala na detskom bo sa narodila prv o 6 týždnov..potom som išla na detské a veru som rozmýšlala či si mám hned prvú noc vziat malú na izbu,bola som dost slabá aj koli tomu že po dvoch dnoch ako som porodila tak nám vyhorela strecha,kde som mala dalšie dve deti s tetou...chvalabohu sa nikomu nič nestalo ale ja som bola z toho hotová a ani som skoro nekojila,dokrmovala som nutrilonom proexpert.Bola som na izbe ešte s jednou babenkou úplne fajnou aj deti sa nám krásne budili narovnako a samozrejme sme ich museli budit každé tri hodky a vážit...bola som tam 7 dní pretože malá musela dosiahnut váhu 2700g až potom nás pustili,ale hovorím je to individuálne každe dieta je iné
Já šla po cs domů 4.den, ukecala jsem je
Rodila jsem v Irsku a tady na porodnicích nejsou dětské sestry nic, takže nějaké hlídání neexistuje, max v noci když mají vše hotovo. Takže moje sestra ho měla v noci hodinu. Mě bylo po porodu strašně zle a únava strašná. Takže od začatku jsme leželi stále spolu v posteli a dřímali co to šlo. Být Tebou udělám to stejně, jsou to nejkrásnější chvíle kdy Vás "nic" neruší. Doma pak je fičák.
Jela jsem tam v noci ze ctvrtka na patek a pousteli nas v utery po vizite. Ja jsem spala, moc to sice neslo, protoze na posledni noc mi na pokoj dali pani po tezkym porodu, takze za ni porad chodila sestra + jsem se budila kazde tri hodiny kvuli male na kojeni. Dokud muzes, tak spi. Ja mela stesti na detskou doktorku, ktera videla, ze jsem tezce nevyspala a ve stresu - mala moc nepribyvala - tak si ji vzala na par hodin k sobe. Dodnes jsem ji za to vdecna, protoze jinak nevim co by se delo :D
Spi, dokud můžeš, budeš to potřebovat. Jinak jsem nastupovala den před sekcí a pustili mě 4. den po porodu (den porodu se nepočítá).
Gratuluji k miminku.Rodila jsem 2010 též v Chrudimi císařem.Porod ve středu a domů jsme šli v úterý .Já v pořádku, ale malý žloutenka a čekalo se, až začne jít váha nahoru.Hlavu vzhůru, uteče to.Starali se o nás tehdy vzorně.Nespěchej domů, odpočívej co to jde, na všechno se zeptej.Rádi Ti určitě poradí, abys pak vše doma v klidu zvládla.😀
Měla jsem to stejně jako ty.. První noc jsem téměř nespala.. malá se narodila o půl deváté ráno a já už od včerejšího večera měla bolesti.. takže jsem naspala asi pět hodin, tu další noc už byla malá na světě ale já stejně nespala, byla jsem tak napumpovaná hormonama a strachem o ni, že jsem spala asi tak hodinu... takže jsem byla další den úplně vyřízená.. 😀 měla jsem prostě takový blbý pocit, že prostě musím být pořád vzhůru a starat se o malou a ona byla přitom tak zlatá a buď byla na prsu nebo spala ani dudlík nepotřebovala.. 😀 prvorodička no.. 😀 v porodnici jsem se tedy moc nevyspala ale několik prvních měsíců jsem si s malou chodila vždy večer lehnout a usínala v osm večer a spala dvanáct hodin.. 😀 takže radím, spi, o malou se neboj, kdyby něco, zapláče a ty se hned vzbudíš..
první noc po císaři jsem byla na JIPce, pak jsme byli s partnerem na NS pokoji a tam mi ho vozily sestry na krmení, takže dvě noci mě á3 hodiny budila sestra, nebo budila, vrzli dveře a hned jsem byla vzhůru a pak nám ho sestra dala na noc, ať si to prej vyzkoušíme 🙂 strašně jsem se bála, že ho neuslyším, takže spánek nic moc, ale druhou noc už jsem byla klidnější...rodila jsem ve čtvrtek v půl druhé a v pondělí nás pustili 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja tam spala jako dudek 🙂