Ahojky,
chtěla bych se poptat zda má někdo zkušenost přítomnosti soukromé porodní asistentky (ne duly) u porodu v porodnici, se kterou nemá smlouvu? Dnes jsem zjistila, že smluvní soukromá PA pro Brno je jen jedna a zatím nevím jestli má volno na můj termín, tak by mě zajímalo zda jste některá v poslední době měla u porodu asistentku i když neměla smouvu s porodnicí. Zajímalo by mě hlavně jak na to reagovali lékaři a sestry, jestli dělali nějaké naschvály (např. ignorovaly odpovědi asistentky a tahali to z vás apod). Zajímalo by mě to hlavně v rámci Brna, ale pokud máte někdo zkušenost odjinud nevadí. 🙂
@lady_giraffe No sešla jsem se osobně s jednou (Laďkou Ryšavou) s druhou a třetí (Blankou Čermákovou a Jarmilou Kovaříkovou) se mi to nepodařilo, ale s Jarmilou jsme několikrát mluvili po telefonu. Pro mě je ta smlouva zásadní, protože jinak PA nemůže porod odborně vést se stejnými právy jako PA nemocniční. Potom to jaksi ztrácí pro mě smysl, jelikož by tam byla opravdu jen jako podpora a vše co by mi doporučila bych si musela s doktory ,,vyhádat" sama a na to vím, že nebudu mít vůůůbec energii. Blanka má sice smlouvu s brněnskou porodnicí, ale pouze Bohunice a Obilňák a tam po návštěvě vím, že rozhodně rodit nechci. Pak už v Brně zbývají pouze Milosrdní, kde se mi naopak moc líbilo - je to tam nové krásné a sestřičky moooc milé, ale nemají smlouvu vůbec s nikým a tím pádem by tam byli opět jistá omezení v tom, jaký porod v ideálním případě chci. Takže je mám jako zálohu kdyby já nevím co, ale rozhodla jsem se pro porod ve Vyškově. Vybrala jsem si tedy Laďku, protože mě osobně přišla nejsympatičtější a nejvstřícnější a ta mě uklidnila, že žádný porod není za hodinu ,,hotový" a tak se nemusím bát, že bych to do Vyškova nestihla. Jak to začne, přijede za mnou domů a sama mi řekne, kdy je vhodná chvíle vyjet. Takže za mě zatím takhle. 🙂
@miccap Díky za reakci 🙂 Můžu se zeptat, na kolik tahle služba asi vyjde? (klidně do IP), děkuji moc
@lady_giraffe Oni to prý mají všechny PA stejně. Vyjde to na nějakých 7000Kč. Někdo koupí drahý kočárek, někdo to raději dá do porodní asistentky 🙂
@miccap děkuji. Jasně, myslím, že psychická a fyzická pohoda je rozhodně lepší, než značkový vůz 😀
@lady_giraffe právě hledám PA do Vyškova, prosím, jak jsi byla spokojená s Laďkou? klidně do IP, děkuji!
@lukava nakonec jsem neměla PA
já jsem měla Laďku a spokojenost.. kdyby jste měla konkrétní dotazy, napište 🙂
S těma Bohunicema má pořád smlouvu jen Blanka Čermáková??
@pajushak Já bych teda do duly nešla....je to pouze psychycká podpora, ale jinak nemá žádné pravomoci. Pokud je porod nekomplikovaný, tak porodní asistentka může vést porod sama od začátku až do konce. Já to tak s Blankou měla....doktor přišel jen na úplný závěr a jenom se díval. Předtím celou dobu jsem tam měla jen manžela a Blanku.
@lukava Já jsem tam byla spokojená. Ale měla jsem porodní box i pokoj na šestinedělí nadstandard. Ale myslím, že teď už jsou všechny porodní boxy se záchodem a se sprchou, takže už nemá moc smysl si nadstandard brát ( pokud teda nechceš vanu). Jinak ano, Blanka vedla celý porod sama....Jak je to ve Vyškově, to nevím...
@lukava rodila jsem ve Vyskove na jinou porodnici se moc netvarila. Rikala ze kdyz to nemuze jinde vest a vidi co tem zenskym delaji tak ji z toho neni dobre coz chapu. Navic rodi ve Vyskove fakt hodne a kdyby nahodou se stalo ze se ji sejdou dve zeny v jeden den tak tam muze obstarat obe. V jibem meste ale tezko.. Pokud budu rodit zas tak urcite vyskov.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@miccap ahoj, taky mě zajímá tohle téma, zjistila jsi něco nového?