Holky,mam dva tydny po porodu,uz nekrvacim,siti se taky zhojilo.za jak dlouho jste mely sex?opravdu az po sestinedeli nebo i driv?co si o tom myslite?
17 dni po porodu, ale nemela jsem siti ani nastrih nebo poraneni.
já u třetího dítěte po 4 týdnech a u těch předešlých dvou až po šestinedělí, protože jsem se necítila.
Po 1.a 2.porodu po sestinedeli, po 3. za 5 tydnu...tezko ti bude nekdo zakazovat 😉,ale myslim,ze to ma svuj duvod...2 tydny mi prijdou malo. Za sebe musim rict,ze hlavne poprve "poprve" to bylo skoro jako "poprve" 🙂,zadna hitparada a jeste tak po pul roce nic moc, jen s lubr.gelem a hodne...nejlip ted po tretim.
@snehurka86 já šestinedělí nedodržela ani jednou, nemyslím si, že je to ptořeba, když se cítíš ok. Ale 2 týdny mi přijde málo. Ono jde hlavně o to, aby se nedostala dovnitř nějaká infekce. A za 2 týdny si myslím, že to ještě ok vevnitř nebude, i když nekrvácíš... Já třeba krvácela jenom pár dní, pak bylo asi 14 dní klid a pak se ještě špinění objevilo...
14 dní po porodu jsem už také nekrvácela byla jsem bez šití ale stejně jsem počkala - teda asi 5,5 týdne 🙂.
Ale záleží jak se cítíš - já teda nevím ale četla jsem že sex poprvé po porodu může bolet > což mi přišlo logické > přeci jenom něco se ,,dělo´´ je to citlivé jiné...... ale mě to nebolelo > zda to bylo tím, že jsem na to šli pomalu nebo počkali > to je otázka
Já po těch dvou týdnech nekrvacela. Po třech jsem nevěděla o síti a 4-5 týden už jsme to nevydrželi. Nic mě nebolelo a chtěla jsem. Tady jde spíš o to že je to otevřená rána která se může zanitit a potom se to hůř hojí. Ale když jsem zkoumala jak to měli jiné tak jsem našla i par párů co na to vlitli 3 týden. To mi přijde opravdu brzy. Minimálně ten měsíc bych tomu nechala na hojení.
Dva tydny jsou hrozne malo. Delozni dutina je jeste otevrena a vsechno se tam hoji. Snadno by sis tam zanesla infekci a zanet delohy btch ti teda neprala ( driv se tomu rikalo horecka omladnic a tehdy bez antibiotik to byla casta pricina smrti matek v sestinedeli). Nepodcenuj to, i i kdyz uz nekrvacis, pockejte radeji jeste.
Mám 3 týdny po porodu a při představě sexu mám husí kůži. Nekrvácím, ale ještě to není úplně ono. A taky jsem sešitá až po paty, takže ještě vyčkám. 😅
@snehurka86 Ja se na sex necitila jeste tak rok po porodu, ale z lasky jsem se hecla uz po sestinedeli. 🙂
Po dvou týdnech bych se bála,že si ublížím... i když bude partner opatrný,nevíš,jak to uvnitř vypadá a opravdu může dojít k nějaké infekci nebo poranění. Já i když jsem se cítila po všech čtyřech porodech dobře už taky tak po dvou týdnech,neriskovala bych to a manžel měl pochopení a nenaléhal,však jsou i jiné způsoby... 😉 Ono to šestinedělí a kontrola po něm určitě z nějakého důvodu je...
Za mě raději počkat pár týdnů navíc,než si způsobit problémy.
Já jsem to po prvním porodu (s nástřihem) prubla po dvou týdnech a v poho, záleží na tom jak se cítíš. Jo a byl to ten nej, co jsem od otěhotnění zažila. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To je opravdu individualni. Kazdej dle toho jak se citi..kamaradka mela sex uz po dvou tydnech..ja az po 3mesicich jelikoz po sestinedeli jsem se pri kontrole u gynekologa zase natrhla..a hlavne ja se hojila fakt dlouho a jeste ted 6mesicu od porodu me to pri sexu boli..takze to je opravdu individualni..jestli se na to citis a neboli te to,tak klidne do toho jdi ;)