Blíží se mi konec šestinedělí a pomalu nad tím začínám uvažovat..na jednu stranu chci a těším se, na druhou stranu si tam dole připadám vytahana,jiná,jsem z toho nervózní a ještě jsem úplně nepřestala krvácet. Jak jste na tom (/byly) vy?
@karlajasmine my az po ukoncenem sestinedeli, to uz jsem prestala spinit a nic me nebolelo. Byt tebou, pockam, az ustane krvaceni a hraz nebude citliva, jiste uz to bude co nevidet 🙂
Taky jsem chtěla založit téma... Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste čekaly na kontrolu u doktora? Mě bude končit šestinedělí teď, ale mám jít na kontrolu až po novém roce. Stehy už jsou venku, nic mě nebolí, nekrvácím... PORAĎTE.. Děkuji
První dítě - ještě před koncem šestinedělí, když jsem už nekrvácela. Druhé a třetí dítě - hned po skončení šestinedělí. Nečekala jsem na vyšetření u gynekologa. Po všech porodech jsem ale byla bez poranění, takže mě nic nebolelo a užila jsem si to.
A kdy jste holky přestaly krvácet? Mě konci šestinedělí ve středu ale porad ze mě něco málo teče..
@zdenkaj92
@karlajasmine
na kontrolu u doktora jsem nikdy nespechala, takze po prvnim mimcu sex jeste v sestinedeli, po dalsich presne po sestinedeli. po kazdem porodu me sili, treti byl bez nastrihu a nejmene problematicky. po prvnim porodu jsem spinila az osm tydnu, ale presto jsme se milovali, jak je zena vzrusena, tak nekrvaci 🙂
jde hlavne o to, aby jste si s partnerem byli blizci, aby byl citlivy, dal tomu cas a nebude zadny problem, drzim pesti 🙂
Dobre to bylo, 7 a pul tydne po porodu 🙂
u prvního půl roku po porodu... ale já měla psych. blok - zkoušeli jsme to 2m po narození dcery a bolelo to, že jsem brečela a museli jsme toho nechat... pak jsem se nemohla uvolnit - takže několik marných pokusů... manžel byl zlatý a trpělivý... já se pak rozhodla pro radikální řez... vyžahla jsem půl flašky vína a šlo to 😀 😀
U nás to bylo 3 týdny po porodu a to jsem měla asi 20 stehů, jelikož byla malá hodně veliká . Trochu to bolelo a spíše ta jizva než cokoli jiné, vše se dalo uplně do pořádku po pul roce a i manžel říká, že by nepoznal rozdíl před porodem a po něm ... 🙂
My 5 tydnu po porodu,trosku jsem bolest citila,ale manzel byl hodne opatrny. Kontrolu jsem mela asi o 4 tydny dyl. Doktor rikal,ze nejsem uvnitr zahojena,takze sex podle toho,jak se ja citim a doporucoval vetsi mnozstvi lubtikantu..
Takze bych to brala pocitove,pokud mate chut,tak to zkusit,kdyz to nepujde,tak jeste pockat 🙂
To šestinedělí by se mělo dodržet kvůli hojení děložní sliznice a vnímavosti pro infekci. Jinak po šestinedělí jak se kdo cítí 🙂
@karlajasmine prvni sex po porodu byl az asi 5 mesicu byla to hruza plna bolesti a ani se to nepovedlo, povedlo se az 7 mesic od porodu, vklidu a hezky bez bolesti to bylo az po roce od porodu. :D
My teda vydrželi šestinedělí..chtěla jsem.. .. jsem si připadala jak panna při prvním sexu..:D 🙂
My zkusili až po vyšetření od mojí gynekoložky - to bylo 7 týdnů po porodu - neriskovala bych to bez vyšetření - měla jsem komplikovaný porod a velké šití.. Měli jsme sex dva dny po sobě a od té doby zase nic - nebyla energie a vlastně ani chuť.. Pravda je, že jsem já osobně z toho nic moc neměla :( ,ale zase abych uznala tak to nebolelo - sice trvalo déle než se do mě manžel dostal (s tím jsme ovšem měli problémy vždy) , ale potom už to bylo bez bolesti (doufala jsem, že to bude lepší než před těhu, ale bohužel - dost mi to připomínalo začátky mého pohl. života - to jsem z toho taky nic neměla)
Po prvním sedm týdnů po porodu, nešlo to, ještě to bolelo, museli jsme počkat další měsíc. Po druhém porodu jsme ani šestinedělí nedodrželi - asi čtyři týdny po porodu a všechno bylo v pohodě. Teď uvidím 🙂
Po prvním 7 měs.po porodu,změna žádná. Po druhém 10 týdnů po porodu,změna žádná.
Já jsem se dlouho čistila, víc jak dva měsíce, to bych do sexu nešla. Po prvním to bylo tak pozdě kvůli psychice,na kontrole po šestinedělí bylo vše OK,zahojene, nic mě nebolelo. Doktor nastrih málem nenašel.
S manžou jsme to poprvé od porodu zkusili po 7 týdnech. Narodil se mi velký syn (4,49 kg) a ještě k tomu měl ručičku u hlavičky. Čistila jsem se jen chvilku, z venku jsem měla jen 5 stehů ale vevnitř mě museli dost zašívat, tak jsem se bála jestli to nebude bolet a taky jaký to bude pro manžela. Byla jsem prvorodička tak jsem nevěděla co od toho čekat. Ale naštěstí všechno úplně v pohodě. Dokonce bych řekla že je to ještě lepší než před porodem :D 🙂
Ahoj, ráda bych se zeptala jak dlouho po porodu jste neměli chuť na sex? Už jsem z toho zoufalá já i přítel, dcera bude mít 1,5 roku a mě se do toho vůbec nechce, ani když se mě snaží partner naladit nebo já sama... je to normální?
U obou dětí jsem dodržela šestinedělí a kontrolu doktora. U obou dětí jsem byla šitá dost. S první dcerou byl sex 7 týdnů a bolelo to trochu, trvalo to asi měsíc, možná dva, než se to vrátilo do normálu. U druhé dcery jsme byla šitá ještě víc, navíc jsem měla velkém problémy se stolicí, která mě celé šestinedělí neskutečně bolela, takže jsem měla velký strach. Zkusili je to 6 týdnů po porodu a proběhlo to bez problémů a i jsem si to užila. U obou holek jsem krvácela asi 4 týdny.
@fionkaa Je to normální, ale měla by ses trochu snažit to zkoušet třeba i pouze sama.. Taky se mi do toho moc nechtělo, ale koupila jsem si různé stimulační gely a hřejivý olejíčky a když byla možnost, tak to zkoušela. Postupem času se do toho vrátíš a bude vše ok, jen vydrž! 🙂
Díky, to mě trochu uklidnilo 🙂 No přijde mi, že už nejsem ani na doteky citlivá jako dřív. Jaký gely nebo olejíčky doporučuješ? Díky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
My to zkusili 5 týden po porodu , ja navíc byla s malým ten týden u našich, protože manžel musel na služebku na týden a ja se bála byt sama s malým. No a tak jsme na to vlitli ale opatrne, ja se taky hrozne bála , spis jsme zkouseli nejdřív co a jak co je příjemné a nebolí a bylo to úplně super , po porodu fakt lepsi 🙂) než předtim ale po sexu mě tedy jeste dodnes někdy bolí hráz ale ne dlouho naštěstí