Samovolný pokles vaší váhy po porodu

lenkas1982
4. pro 2015

Ahoj, nevíte, jak dlouho a v jaké míře běžně trvá samovolný pokles váhy ženy po porodu? Jsem 9. den po porodu a už 4. den co jsem doma a vážím se mám za těch několik dní minus 2,5 kg. Celkem mám z 18,5 kg nabraných v těhotenství pryč 14,5 kg. Ne že bych se zlobila, mám ještě z před těhotenstvím dost nadváhu, ale říkám si, jestli je to pořád voda zadržováná v těle, nebo začít víc jíst, aby se malé do mléka neuvolňovaly nějaké sajrajty z odbourávaných tuků. Plně kojím a mléko ze mě teče proudem. Jím normálně a kvůli malé zdravě, je fakt že bych při tom kojení asi mohla víc, ale v tom frmolu to zatím moc nedávám. Díky moc za reakce.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
blanka.k
4. pro 2015

@lenkas1982 rodila jsem 90kg+ (z pův.57kg a to jsem ještě 8kg během těhu zhubla a pak zas nabírala zpět), při návratu z porodnice jsem měla 80kg, po 2 týdnech necelých 65kg (měla jsem preeklampsii a byla strašně nateklá a fakt to šlo 1kg denně ze začátku)....na 57kg jsem se dostala za 14 týdnů

lu777
4. pro 2015

@lenkas1982 pokud máš dost mléka a malá prospívá, tak bych byla spíš ráda, že Ti jde váha dolů na tu předtěhotenskou 😉 přijde mi to jako přirozený úbytek z toho co píšeš a neznepokojovala bych se

soda365
4. pro 2015

já jsem v těhotenství nabrala 15kilo - původně jsem měla 58kg a při porodu 73kg, z porodnice jsem přišla domů o 7kilo lehčí (66kg) za prvních 10 dní doma jsem shodila 2kg (64kg) a od té doby NIC!!! Plně kojím, nijak se necpu a jím kvůli malému zdravě a přesto NIC!! Nechci strašit, ale ještě se neraduj, že budeš shazovat i nadále takovým tempem jako doposud... I když bych Ti to samozřejmě přála.. Po těhotenství mi břicho téměř zmizelo hned - ale bohužel mi na břiše zůstala hóóódně povolená kůže a fialové strie jako blázen.. Styděla bych se svléknout do plavek a s manželem se miluji po tmě (jinak se nedokážu uvolnit jak moc se stydím) - no děs běs - řkám si, že pětadvacetiletá holka by takhle neměla vypadat, ale bohužel.. Teď doufám, že se mi váha malinko pohne dolů a trošku se mi zpevní kůže díky cvičení, které už pár dní jedu - zkouším 30days shread s jillian, ale zatím nevidím příliš výsledky - omlouvám se, že jsem toho napsala tolik - jsem toho plná

zlatik1
4. pro 2015

já jsem nabrala celkem 14 kilo - původně jsme měla 59kg a z porodnice jsem šla jen s 5 kg navíc, skoro vše jsem tam nechala.. a protože jsem kojila málo jen 4 měsíce tak jsem na své původní váze ( a to jsem necvičila a nedržela diety) byla za 10 měsíců od porodu.
soda365 já jsem taky chtěla cvičit tohle cvičení, ale neměla jsme nějak na to energii .. a jinak jsem měla stejné pocity, že mám povolené břicho ( strie se mi vyhly) ale manžel mě vyvedl z omylu, že někde to miminko muselo být .. tak jsem se uvolnila a pak i přestala stydět a vše se srovnalo.

karolinafox
4. pro 2015

já přibrala celkem 18 kg, před těhu jsem měla 65 kg při 179 cm, z porodnice jsem šla o 9 kg lehčí a do šestinedělí jsem samovolně zhubla celkem 25 kg, tudíž na 57 kg, jím hodně, víceméně zdravě, stále plně kojím, necvičím. Příští týden bude mít malý 5 měsíců a mám 60 kg. Takže jsem 3 přibrala a zatím se to drží pořád stejně. 🙂

luciamala1979
4. pro 2015

20 kg u obou dětí, dej tomu půl roka-rok, do té doby řeš spíš mimi a kojení ;)

ladyhacek
4. pro 2015

já zhubla nějakým 18 kg během asi 3 měsíců. Jedla jsem hodně, i větší porce než manžel nebo stejné. první týdny jsem kojila co 2h. na jídlo jsem si čas našla věděla jsem (vím), že je to potřeba.
V těhotenství jsem přibrala 7kg a na začátku 4 zhubla (takže jen +3kg) ale nadváhu tu teda mám.
6 kg jsem nechala v porodnici a během šestinedělí jsem měla dole tuším 10kg

drzticka81
4. pro 2015

Tak po druhem porodu jsem si myslela, ze nemam sanci se dostat ze 74 kg na svych 64 (i kdyz to bylo na me taky vic-optimalni kolem 60 kg) a vida, tri tydny po porodu me stihla prvni zlucnikova kolika, ja musim drzet zlucnikovou dietu - zdrava strava (bez tuku, prepalovani, sladkeho jidla typu dorty) a pravidelnosti v jidle - ja uz si na to zvykla, a vysledek je asi 53 kg! mam velikost 34, coz jsem mela snad v 17! ale zlucnik nepreju nikomu! jen jak clovek mini a zivot meni! 🙂))

liko77
4. pro 2015

Já v těhotenství díky těhotenské cukrovce přibrala jen 7 kg, do konce šestinedělí jsme měla dole 15 kg a ta váha + - 1kg, 1,5 kg zatím zůstává. Jsem půl roku po porodu a pořád bez problému kojím🙂.

qz
30. pro 2015

Ja zacinala na 85, posledni mesic protikvas.dieta, tak k porodu s 87, ale vysazenim kortikoidu a celkove hormonalnimi vykyvy po prijezdu z porodnice 88. Mela jsem hrozne otekle nohy, ze jsem je nemohla ohnout ani v kolenou. Pak slo 17 kg/3 tydny, jenze jsem musela prestat kojit a ted se lecim, tak furt mezi 71-73... Jak rada bych s malou chodila venku a vubec bych chtela, aby vse bylo normalni.

terezapetrova
30. pro 2015

@lenkas1982 ja si zas nemyslím, ze pri kojení se musi jist vice, jinak bych se zbytečně netrapila a dala tomu cas 🙂

lucikakajik
1. led 2016

Tak ja pred tydnem rodila s 91kg a dnes mam 80kg a nejak mi to dolu uz nejde:( je pravda ze nekojim

luciamala1979
1. led 2016

@lucikakajik chce to cas, telo to da samo dolu, ale je potřeba vydrzet, pul roka, rok.. všechno ma svůj cas 😎

beruunka7
21. led 2016

Je to strašně individuákní. Před těhotenstvím jsem vážila 75 kg, před porodem 83 kg, po šestinedělí 70 kg a nyní 4,5 měsíce po porodu vážím 68 kg. Kromě nadýmavých potravin se v ničem neomezuji. Váha mi jde stále dolů, a to vše jen díky kojení a pohybu. Malá je cvalda, váží v necelých 5 měsících přes 8 kg.

beruunka7
21. led 2016

Je to strašně individuální. Před těhotenstvím jsem vážila 75 kg, před porodem 83 kg, po šestinedělí 70 kg a nyní 4,5 měsíce po porodu vážím 68 kg. Kromě nadýmavých potravin se v ničem neomezuji. Váha mi jde stále dolů, a to vše jen díky kojení a pohybu. Malá je cvalda, váží v necelých 5 měsících přes 8 kg.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru