Salinické klysma před porodem - zkušenosti?

urtica
16. led 2019

Ahoj holky, je tu prosím někdo, kdo použil salinické klysma před porodem? Máte s tím nějakou zkušenost? Děkuji.

nupta
16. led 2019

@urtica Kupovala jsem ho, ptala jsem se i na gyndě, a v porodnoci mě za něj chválili-nevím, jestli je opravdu šetrnější než klistýr- v té situaci je ti možná jedno, co musíš v zadku chvíli udržet 😣, ale koupím si ho i na druhý porod.

ariadna12
16. led 2019

Ano, ano, museli jsme ho mit do Podoli na planovany cisar. Prinesla jsem pri nastupu do porodnice, vecer mi sestry rekly, at s nim prijdu, zkapalnely ho a vpravily samy do strev. Pak mi poslaly na pokoj, kde bylo i wc, a za chvilku uz jsem behala jako ciperka trasu postel - wc.

urtica
autor
16. led 2019

@nupta Ok, díky. Já měla u prvního porodu klasický klystýr až v porodnici a kontrakce už byly dost silné, takže celkem masakr. Říkala jsem si, že doma a na začátku porodu by to mohlo být přeci jen o něco příjemnější...

ariadna12
16. led 2019

Pro mne bylo osobne hrozne tezky dle pokynu nejakou dobu to vydrzet a az pak jit teprve na wc (slo o snad 10 minut?), to ti asi reknou.

urtica
autor
16. led 2019

@ariadna12 Jj, ale to je v porodnici stejné...

urtica
autor
16. led 2019

@ariadna12 No a teď si představ, že to máš udržet a do toho máš ještě kontrakce jako prase...😀

ariadna12
16. led 2019

@urtica no prave, ja to teda nevydrzela a pak se sla sestram kajicne priznat, aby nebyl prusvih na sale.

urtica
autor
16. led 2019

@ariadna12 Jinak, já ho chci použít právě už doma - do porodnice ho nepovezu, tam dělají klasický klystýr.

gruyerre
16. led 2019

@urtica A proč vůbec něco takového chceš, když to poprvé byl pro tebe masakr? Nebylo by lepší si ho vůbec nedávat? Podle mě to bude dost podobné i s tímhle. Pro mě je představa, že bych musela při kontrakcich ještě řešit toto úplně hororová 😁.

urtica
autor
16. led 2019

@gruyerre Zdrav. důvody - nechce se mi to tu moc rozebírat do detailu 😉

gruyerre
16. led 2019

@urtica jasně. Tak to by možná vážně bylo komfortnější to udělat doma, dokud ty kontrakce ještě nejsou tak hrozné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru