Rozjetí zašitého nástřihu - znovu sešít?

ucukusi
28. únor 2018

Jsem tři měsíce po porodu, malý se narodil o dva týdny dřív vyvolávaným porodem kvůli preeklampsii s váhou 3300kg, šel celkem rychle, tudíž mě docela potrhal vnitřně, neobešlo se to bez nástřihu. Nic mě dvakrát už nebolí, ale teď po měsíci, kdy jsem i začala s přítelem znovu spát mám sešitý nástřih takový rozjetý. Dívala jsem se po šestinedělí a vypadalo to jakžtakž normálně, ale teď to mám jako by mě nastřihli a nezašili, jako by se to rozpáralo rozjelo. Jsem z toho neštastná, pocitově to nebolí, ani jsem nic necítila, při sexu to trošku cítím, ale není to bolest.
Stalo se to některé? Když půjdu k dr. že bych to chtěla asi znova zašít, je to možné, dělá se to vůbec? Děkuji za vaše zkušenosti

eldrag
Autor odpověď smazal
Zobraz
fifina86
28. únor 2018

Pokud planujes druhe ci dalsi ditka,lze s tim neco udelat po porodu.Dalsi variantou je plastika.

ucukusi
autor
28. únor 2018

@eldrag já tam právě jizvu ani nemám, všechno se rozjelo a otevřelo

ucukusi
autor
28. únor 2018

zkusím to jít zkonzultovat k doktorovi

ivatyllova
28. únor 2018

@ucukusi pokud tě to neboli tak bych do toho nešla...byla jsem na přešití ale po měsíci po porodu,me to teda bolelo a trochu hnisalo tak jsem musela...a nikdy vic,po probuzení bolest šílená,radsi znovu rodit než tohle...a pak mi můj doktor řekl že jsem měla vydržet,bylo by to sice esteticky nehezké ale vyhnula bych se tě ukrutne bolesti...tenkrat jsem jako v šestinedělí spadala pod nemocnici a tam se s tím neparaj,hned mě šoupli na sál...zkus najít na netu nějaké info...ja našla že to bolí ale tohle jsem fakt nečekala,hruza..

ivatyllova
28. únor 2018

Jo a dělá se to pod plnou narkozou...

setba
28. únor 2018

Dá se to řešit tak že lékař dá žádanku a pošle a pracoviště kde dělají gynekologicko-chirurgicke zákroky. V principu jde o to že se musí znovu naříznout ta tkáň, znovu sešit a nechat zahojit ve správné poloze. Akorát je tam potřeba odstavit dítě aspoň na den od mateřského mléka kvůli anestezii.

fifina86
28. únor 2018

@ivatyllova asi zalezi na nemocnici,me rekli to,co jsem psala vyse.

ucukusi
autor
28. únor 2018

@setba ono by asi nebylo co nariznout,mam ten nastrih proste rozjety,jak kdyz to nastrihli...nekojim,takze tam by problem nebyl no....zkusim toho dr.co mi rekn

ucukusi
autor
28. únor 2018

Tezko rict,nechce se mi do toho,ale vypada to priserne...

ivatyllova
28. únor 2018

@fifina86 Ano,to naprosto souhlasím...to co tu píšeš mě potom řekl přesně můj gynekolog...bohuzel jsem do toho šla,ale pokud je to tak jak píše autorka že ji to normálně neboli tak za sebe nedoporučuji....pri sexu to samozřejmě bude cítit pořád...ja I po přešití nedám bez gelu ani ránu...proste to tak někdo má...

fifina86
28. únor 2018

@ucukusi a planujes dalsi?Pokud ano,u porodu ti udelaji nastrih ve stejnem miste.Jinak ty mas tu jizvu otevrenou,to mi moc neprijde jako realne.Na hojeni je super chrolophyl ve spreji a koupel v hypermanganu. A jizva se tak rok bude jeste menit.

ucukusi
autor
28. únor 2018

@fifina86 no zatim mame jedno a nejsme rozhodnuti,jestli bude druhe,pritel chce,ja zatim nevim,teoreticky by u druheho nemeli co strihat....mam to opravdu povolene...

leki
28. únor 2018

@eldrag to si nemyslim, ze ji bude citit uz naporad, nebo asponze byto bylo pravidlo. Porve nastrih + siti a od nejakyho 3.-4.mesice o jizve nevim. Ted jsem 2 mesice od druheho a pri sexu jeste zadna slava ale jinak o ni nevim. Ale k dotazu, taky to vidim na tu olastiku. Zeptej se na gynde.

setba
28. únor 2018

Ano, tak předpokládám že to "povolené" z nastrihu je nyní zahojené a tudíž je to celé rozjeté. Takže pokud je to potřeba znovu sešít, tak se musí ta tkáň znovu naříznout a sešit k sobě. Protože samo od sebe se to k sobě nepřihojí. Ono se to takto blbě popisuje..jde o to jestli je to jen estetický problém či to vadi při sexu...

eldrag
Autor odpověď smazal
Zobraz
ucukusi
autor
28. únor 2018

Sita j
@eldrag sita jsem byla dost no,i uvnitr

ucukusi
autor
28. únor 2018

@setba chapu,spis mam hruzu za toho,jak to vypada,pri sexu to citim,ale neboli

fifina86
28. únor 2018

@ucukusi ta jizva je cerstva,pracuje,na zavery je fakt brzy.Kazdopadne jak jsem psala,bud oprava pri druhem (ty jakt neposoudis,jak to s nastrihem bude a nebo nebude) a nebo plastika. Jinak zkusenost mam bohatou,prvni porod vexem :(

fifina86
28. únor 2018

@eldrag to s tim citenim jizvy neni pravda,porod vexem a jizvy jsem po pul roce necitila. Rozsah siti ani nebudu komentovat

eldrag
Autor odpověď smazal
Zobraz
vanea
28. únor 2018

Mně se zdá nějaké divné, že po šestinedělí se ti to zdálo ok, v tu dobu už to muselo být srostlé a stehy pryč, tak přemýšlím, jak je to možné, aby se ti to znovu tak rozjelo :O já byla taky šitá hodně vnitřně i hráz ke koneč., vypadá to stejně jako před porodem, jen moč. trubka je víc vidět a ten nástřih je světlý. Sešití není jen tak, že by to znovu jen secvakli, tak si myslím, že leda plastika - nedávno ji podstoupila rodinná známá, v anglii jí porodní poranění nešili, prý se to tam moc nedělá, tady na ni gynekolog hleděl jak na mamuta, když se ukázala. Tak bych to nechala na posouzení odborníka ;)

fifina86
28. únor 2018

@eldrag nikdo te nezere,ale nemam rada ty veci,jako ja to tak mam,tak to maji vsichni ;) Proste muze a nemusi to tak byt.

ucukusi
autor
28. únor 2018

@vanea me to prave taky zarazi,mam pocit,ze se mi to povolilo,prave po sexu,pritom jsme byli opatrni.myslela jsem,ze se to jen roztahlo,ale uz to tak zustalo,pritom nic nebolelo,ale fakt to povolilo.zkusim jit k drtomu.na konzultaci,a pokud budeme chtit druhe,asi mitak nezbyde,nez to nechat tak otevrene a pak to nechat zasit znova....jde mi o to,ze tam kouka i kus sliznice,abychze nedostavala porad nejakou infekci

ucukusi
autor
28. únor 2018

@fifina86 ja necitim jizvu jako takovou,kdyz je rozjeta,ale ty okraje toho nastrihu,ale spis az po sexu,jakoby namozene,podrazdene

vanea
28. únor 2018

@ucukusi to je mazec no, možná ti to sešili moc na volno, jak tě bolela/nebolela jizva po šití? mně když kontroloval gynekolog, tak mně litoval, že mi to šíleně utáhli , a je fakt, že jsem se neposadila 8 týdnů jak to bolelo..každopádně teď to fakt vypadá krásně no :/

ucukusi
autor
28. únor 2018

@vanea no prave,ze me to bolelo jen par dni,ale mela jsem i dren a byla jsem dost otekla,za tyden uz to bylo ok,ale stejne jsem senim bala na to sednout,tak jsem tri tydny poposedavala na boku

vanea
28. únor 2018

@ucukusi uf, tak hlavně ať to dopadne ke tvé spokojenosti, ono i kdyby se to někomu nedejbože zdálo málo na to, aby se to znovu šilo, tak jde hlavně o tvůj pocit sama ze sebe 🙂 a pokud takto nejsi spoko, tak si to nechej opravit...osobně bych možná rovnou počkala na druhého prcka, ale my chceme druhé brzy..tak uvidíš, držím palce ať se to vyřeší =)

ucukusi
autor
28. únor 2018

@vanea dekuji, potrebovala bych zasit aspon pul centrimetru,skoro celou hraz,achjo no,je. Mi jasne,ze to nebude jako pred porodem,ale aspon castecne,asi bude druhe,ale nejdriv za tri ctyri roky...a nejak se nemuzu srovnat s tim,ze bych takhle mela chodit

balet
28. únor 2018

Jj jde to sesit. Půjdes normalne do nemocnice, pod narkozou znova rozstrihnou celoz jizvu a znova ji sesiji. Ale mne se strjne rozjel ten posledni steh znova a mam tam takovy zobacek. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru