Jsem tři měsíce po porodu, malý se narodil o dva týdny dřív vyvolávaným porodem kvůli preeklampsii s váhou 3300kg, šel celkem rychle, tudíž mě docela potrhal vnitřně, neobešlo se to bez nástřihu. Nic mě dvakrát už nebolí, ale teď po měsíci, kdy jsem i začala s přítelem znovu spát mám sešitý nástřih takový rozjetý. Dívala jsem se po šestinedělí a vypadalo to jakžtakž normálně, ale teď to mám jako by mě nastřihli a nezašili, jako by se to rozpáralo rozjelo. Jsem z toho neštastná, pocitově to nebolí, ani jsem nic necítila, při sexu to trošku cítím, ale není to bolest.
Stalo se to některé? Když půjdu k dr. že bych to chtěla asi znova zašít, je to možné, dělá se to vůbec? Děkuji za vaše zkušenosti
Pokud planujes druhe ci dalsi ditka,lze s tim neco udelat po porodu.Dalsi variantou je plastika.
zkusím to jít zkonzultovat k doktorovi
@ucukusi pokud tě to neboli tak bych do toho nešla...byla jsem na přešití ale po měsíci po porodu,me to teda bolelo a trochu hnisalo tak jsem musela...a nikdy vic,po probuzení bolest šílená,radsi znovu rodit než tohle...a pak mi můj doktor řekl že jsem měla vydržet,bylo by to sice esteticky nehezké ale vyhnula bych se tě ukrutne bolesti...tenkrat jsem jako v šestinedělí spadala pod nemocnici a tam se s tím neparaj,hned mě šoupli na sál...zkus najít na netu nějaké info...ja našla že to bolí ale tohle jsem fakt nečekala,hruza..
Jo a dělá se to pod plnou narkozou...
Dá se to řešit tak že lékař dá žádanku a pošle a pracoviště kde dělají gynekologicko-chirurgicke zákroky. V principu jde o to že se musí znovu naříznout ta tkáň, znovu sešit a nechat zahojit ve správné poloze. Akorát je tam potřeba odstavit dítě aspoň na den od mateřského mléka kvůli anestezii.
@ivatyllova asi zalezi na nemocnici,me rekli to,co jsem psala vyse.
Tezko rict,nechce se mi do toho,ale vypada to priserne...
@fifina86 Ano,to naprosto souhlasím...to co tu píšeš mě potom řekl přesně můj gynekolog...bohuzel jsem do toho šla,ale pokud je to tak jak píše autorka že ji to normálně neboli tak za sebe nedoporučuji....pri sexu to samozřejmě bude cítit pořád...ja I po přešití nedám bez gelu ani ránu...proste to tak někdo má...
@eldrag to si nemyslim, ze ji bude citit uz naporad, nebo asponze byto bylo pravidlo. Porve nastrih + siti a od nejakyho 3.-4.mesice o jizve nevim. Ted jsem 2 mesice od druheho a pri sexu jeste zadna slava ale jinak o ni nevim. Ale k dotazu, taky to vidim na tu olastiku. Zeptej se na gynde.
Ano, tak předpokládám že to "povolené" z nastrihu je nyní zahojené a tudíž je to celé rozjeté. Takže pokud je to potřeba znovu sešít, tak se musí ta tkáň znovu naříznout a sešit k sobě. Protože samo od sebe se to k sobě nepřihojí. Ono se to takto blbě popisuje..jde o to jestli je to jen estetický problém či to vadi při sexu...
Mně se zdá nějaké divné, že po šestinedělí se ti to zdálo ok, v tu dobu už to muselo být srostlé a stehy pryč, tak přemýšlím, jak je to možné, aby se ti to znovu tak rozjelo :O já byla taky šitá hodně vnitřně i hráz ke koneč., vypadá to stejně jako před porodem, jen moč. trubka je víc vidět a ten nástřih je světlý. Sešití není jen tak, že by to znovu jen secvakli, tak si myslím, že leda plastika - nedávno ji podstoupila rodinná známá, v anglii jí porodní poranění nešili, prý se to tam moc nedělá, tady na ni gynekolog hleděl jak na mamuta, když se ukázala. Tak bych to nechala na posouzení odborníka ;)
@vanea me to prave taky zarazi,mam pocit,ze se mi to povolilo,prave po sexu,pritom jsme byli opatrni.myslela jsem,ze se to jen roztahlo,ale uz to tak zustalo,pritom nic nebolelo,ale fakt to povolilo.zkusim jit k drtomu.na konzultaci,a pokud budeme chtit druhe,asi mitak nezbyde,nez to nechat tak otevrene a pak to nechat zasit znova....jde mi o to,ze tam kouka i kus sliznice,abychze nedostavala porad nejakou infekci
@ucukusi uf, tak hlavně ať to dopadne ke tvé spokojenosti, ono i kdyby se to někomu nedejbože zdálo málo na to, aby se to znovu šilo, tak jde hlavně o tvůj pocit sama ze sebe 🙂 a pokud takto nejsi spoko, tak si to nechej opravit...osobně bych možná rovnou počkala na druhého prcka, ale my chceme druhé brzy..tak uvidíš, držím palce ať se to vyřeší =)
Jj jde to sesit. Půjdes normalne do nemocnice, pod narkozou znova rozstrihnou celoz jizvu a znova ji sesiji. Ale mne se strjne rozjel ten posledni steh znova a mam tam takovy zobacek. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.