Rodím? Poraďte, prosím.

alokina
2. únor 2020

Ahoj holky. Dnes jsem 39+2 a mám hrozné křeče v břiše resp.v podbřišku,ale takové zvláštní. Nejsou v intervalu, spíš pořád .. hlavně když sedím nebo stojím.. když si lehnu na bok,je to celkem ok..ale jakmile si stoupnu a jdu jen na WC,bolest v podbřišku neskutečná.. napadla mě i zácpa nebo zařazené větry,ale vážně nevím? Semtam nutkání na velkou,ale když sixeednu na WC tak nic...Co myslíte?

karla2015
2. únor 2020

Zkusit horkou vanu, jet do porodnice.

20190418
2. únor 2020

Těžko říct, týden na to už máš. Může to být porod i prd 🙂 každá to má jinak. Já byla bez poslicku, bez bolesti az najednou kontrakce jak svine po osmi minutách 🙂 pokud nejsi někde na samotě u lesa, tak to zkus neřešit a hlavně si ještě trochu odpočinout. Good luck.

hermanka88
2. únor 2020

Ahoj, jee,ja jsme 39+2 rodila😁Ale,jsem pro hodně teplou vanu nebo spršku (za mě osobně ne horkou, ale jen můj názor,jak jsi zvyklá nebo chceš).Pokud poleví bolesti,zůstala bych doma,pokud ne,raději bych jela. Pocity na stolici jsem měla také, nakonec i byla a pak už jsem věděla, že bych měla jet.A dobře jsem udělala.Drzim moc pěsti a pokud je to tu ,tak hlavně bezproblémový porod !!!

dzogobela
2. únor 2020

Ja mela u prvniho porodu taky pocit zarazenych vetru a bolest byla stala 🙂 az po prasknuti vody zacaly kontrakce a pak jsem asi do 2 hodin porodila. Zkusila bych vanu, jestli to bude furt stejne, asi bych jela 🙂 drzim palce

alokina
autor
2. únor 2020

@karla2015 vanu jsem už měla v 7 hodin a nic 🤷 žádná změna

@20190418 nene nejsem ☺️ snažím se to neřešit ale ty křeče jsou opravdu velké a bolestivé ..

denny27
2. únor 2020

Mezi kontrakcema by měl být nějaký rozestup. Ve fázi samotného porodu jdou kontrakce po minutě. Pokud máš nutkání tlačit, aby si Nakonec ještě doma neporodila. Plodová voda neodtekla?

alokina
autor
2. únor 2020

@denny27 právě že nene ☹️

alokina
autor
2. únor 2020

První dceru jsem rodila 10 hodin,tak jsem si říkala,že druhý určitě taky nebude nějak extra rychlý 🤷

malenka3
2. únor 2020

Já měla bolesti ze zácpy, taky jsem nevěděla, co to je, jestli rodím. Jestli máš pochybnosti, radši jeď.

natysnovec
2. únor 2020

@alokina ja bych jela😉😉

alokina
autor
2. únor 2020

Ono je i dost zvláštní,že když ležím na boku,že je to celkem ok ... Malý se i dost hýbe a nechci tam být za histerku ☹️

denny27
2. únor 2020

@alokina záleží, zda máš bolesti od něj nebo fakt z břicha. Třeba tim, jak si lehnes na bok, mu uděláš pohodlí a tolik to nebolí. Zkus tedy chvíli ležet na boku a třeba se za chvíli uklidní..pokud ne.. zkus si alespoň zavolat. Třeba te sami pošlou a zkontroluji jeho polohu

alokina
autor
2. únor 2020

@denny27 asi vyzkouším,děkuji 🙏

gruyerre
2. únor 2020

@alokina s hroznýma křečema v podbřišku bych tedy určitě jela do porodnice. Hlavně nečekej na to, až ti odteče voda, nebo můžeš rodit doma.

alokina
autor
2. únor 2020

@gruyerre nejsou vůbec pravidelně ani v intervalech,spíše podle toho, zda zrovna stojím ležím či sedím ☹️

zizibou
2. únor 2020

@alokina v kolik jsi zkoušela tu vanu?

gruyerre
2. únor 2020

@alokina na pravidelnost bych se taky vubec nespolehala, to rozhodně není podmínkou. Určitě je zvláštní, jestli tě to bolí pořád bez pauz... Na druhou stranu každý porod je úplně jiný a ty klidně můžeš mít takovéhle divné kontrakce

jerou
2. únor 2020

Jela bych do porodnice. Zkontroluji te a prinejhorsim poslou domu. Nebo to po ceste prejde 🙂 . Ja rodila dvakrat a ani jednou jsem to nepoznala. Poprve me chteli poslat domu, protoze v aute me kontrakce presly, ale porodka byla daleko a nalez byl. A pak to bylo raz naraz. Za dve hodky mala na svete. Podruhe jsme jeli do blizsi. Pry slabe kontrakce a bla bla a za hodku mala na svete. Voda mi praskla az tesne pred tlacenim.
Takze fakt radsi necekat 🙂

jade85
2. únor 2020

@alokina taky bych radši jela. Určitě ti nikdo nevynadá, aspoň zkontrolují mimčo a při nejhorším zas pojedeš domů 2v1 🙂

alokina
autor
2. únor 2020

@zizibou v 7 hodin cca večer

zizibou
2. únor 2020

@alokina zkus ještě sprchu 😉
Já dceru porodila 39+1, nic zvláštního mi nebylo a pak mi začaly takové divné pohyby břicha. Když mi odpadla zátka, rozjely se i bolesti. Pak jsem raději jela..
Ale nejdřív jsem šla do sprchy a tím se to ještě zintenzivnělo. Zkus tam chvíli být a pokud to nepřejde, jeď 😉. V nejhorším pojedeš zase domů..
Držím palce 👍

alokina
autor
2. únor 2020

@zizibou zkusím a teplou vodou masírovat asi podbřišek že?

slunickovm
2. únor 2020

@alokina já bych se taky jela raději zeptat do porodnice

jupiter2013
2. únor 2020

Možná se to pomaly rozjíždí. Když ale bolesti nejsou pravidelné a na boku je to v klidu, tak bych vyčkala co z toho bude. Kontrolovat krvácení, odtok plodové vody. Buď se to rozjede nebo ustane. Poslíčky se občas jeví jako porod. A ve sprše stačí příjemná tepla voda, ne moc horká, na bříško na kříže. Držím palce, ať jde všechno hladce.

alokina
autor
3. únor 2020

Holky,tak jsem si dala večer teplou sprchu a šla spát kdyby náhodou at jsem vyspana,v noci mě teda vzbudilo pár křečí asi tedy poslicku,ale dnes ráno jsem byla na velké což byl celkem masakr a je mi strašně na zvracení. Asi se tělo už opravdu chystá .. tak uvidím 🤷

zizibou
3. únor 2020

@alokina jasný, za pár dní budeš mít ten malý uzlíček u sebe ❤️
Ať to jde jako po másle 😉

jerou
3. únor 2020

@alokina jojo. To jsem mela pred obema porody. Zvraceni a prujem. Dva dny pred porodem. Mimco si dela misto na cestu ven. Myslim, ze uz to bude brzo 🙂

alokina
autor
3. únor 2020

Děkuju holky ♥️

veronika_tvrda
5. únor 2020

@alokina Tak jak jsi na tom? 🙏🤰

alokina
autor
5. únor 2020

@veronika_tvrda pořád celá 😭😭😭 v pátek termín,tak už by mohl pomalu jít ven 🙏

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru