Revers po císaři. Máte zkušenost?

30. zář 2022

Holky podepsala jste některá revers po císaři a šla dřív domů? Konkrétně už druhý den? Jde mi o to ze mě čeka druhý císař a při prvním jsem po 24h vstala a vecer uz normalně fungovala.

olga_
30. zář 2022

Ocházela jsem třetí den při dvojčatech. Uvidíš, jak se budeš cítit.

autor
30. zář 2022

@olga_ chápu to tak ze jeden den císař, druhý den v porodnici a třetí už domu?

lennus
30. zář 2022

Odcházela jsem hned druhý den, po první noci, měla jsem tedy sekci minor ve 23.t. a odcházela jsem bez miminka, ale bydlíme deset minut od porodnice, kdyby cokoliv. V zahraničí i po císaři odcházejí dřív. Kamarádka v Německu měla celkem náročný porod a odešla druhý den. Jim jde ale víc o dítě, tam funguje hebamme, která přijde po porodu domů na kontrolu.

jako_mala_holka
30. zář 2022

To mě taky zajímá, sice to při prvním byla docela hrůza, ale o den dřív bych domů jít zvládla i tehdy, tak jsem zvědavá teď a případně to mám i v plánu (podle stavu mě i malého), dcera měla třeba žloutenku, takže i ta to může zkomplikovat ... Já tehdy nastupovala v úterý dopoledne, ve středu ráno císař, a v neděli až domů...

autor
30. zář 2022

@jako_mala_holka já bych právě taky zvládla klidně i o den dřive, hlavně tam se mnou nic nedělali. Jen kazdy vecer zlontrolovali jizvu. Sekce byla v úterý ráno a domů jsem sla v pátek ráno, klidně bych zvládla i o den dřiv.

majena39
30. zář 2022

Tak to jsi vlastně sla jako po normální vaginálním porodu 🤷‍♀️ co byste holky ještě nechtěly? On císař není až tak malá operace. A navíc jakákoli operace může mit katastrofické následky a doma přece jen člověk nedodržuje tak úplně ten léčebný režim. Já bych se teda bála. Moje osobní zkušenost z operací je, že v den propuštění jsem měla akutní tepenne krvácení z operační rány. A to byly jen "blbý mandle"... Nebýt ještě v areálu nemocnice tak teda nevim jak bych skončila. Takže já mám k operacím velkej respekt...

alpakovo
30. zář 2022

Ja rodila 23.12. a 26.12. už jsem šla na revers domů. A to to byl třetí CS

olga_
30. zář 2022

Já už nevím, jak to vycházelo, ale bylo to pod těch 72, protože jsem podepisovala revers celkem třikrát.

felixfelicis
30. zář 2022

Ve skupine Cisarovny na FB nekoho takoveho urcite najdes (ja uz tam nejsem a nepamatuju si, po jake dobe ten revers podepisovaly - netykalo se me to).

lida9
1. říj 2022

prvni cisar je ale rozdil oproti druhemu...

jako_mala_holka
1. říj 2022

@lida9 v čem, je to horší? Jen mě to zajímá, bojím se 😅 už poprvé to nebyla žádná hitparáda, ty první dny byly hrozné

gdpr
1. říj 2022

Ja som rodila syna plánovanou sekciou prvý deň o 7 som mala príjem o 11:08 sa narodil druhý deň po 24hod som sa postavila tretí deň ešte celý som tam bola a štvrtý deň ráno okolo 10 sme išli domov a ani revers som nemusela podpisovať. Popradvde neviem si predstaviť ísť hneď druhý deň po pôrode domov. Podľa mňa aspoň tie 2 dni treba mať kľudový režim na lôžku aby nezačala rana po zbytočnej námahe krvácať alebo neboli by ešte väčšie bolesti.

lennus
1. říj 2022

Nutno dodat, že je to doporučení České pediatrické společnosti. Dnes je možný i ambantní porod. Revers vydávají kvůli sobě, není to vězení a pokud není dítě v ohrožení života, doporučuje se nejdřív se zeptat, zda je vše v pořádku a pak oznámit, že odcházíte. Celkem užitečné jsou stránky Podpořte mě v osvětě, kde je více info i k těmto otázkám.

kkacca
1. říj 2022

Druhy cs - operace v po ve ct ráno domu, jako u klasického porodu..

lida9
1. říj 2022

@jako_mala_holka me osobne po 2.cs bylo relativne fakt dobre, hlavne jsem vedela jsem do ceho jdu... ale jako frajerka jsem si hned 2. den myla hlavu a ve sprse jsem malem zkolabovala... a bohuzel hojeni samotne jizvy mi tak hladce uz neprobihali - konce se nechtely vstrebat atd...

sebinka123
2. říj 2022

Já jsem rodila akutně císařem kolem 12 v sobotu a v pondělí dopoledne jsem šla domů. Ani ne po 48 hodinách. Prý jsem ukaz, jenže mě nic jakoby nebylo. Hned druhý den jsem chodila narovnana, umyla jsem si v pohodě sama i hlavu,hned jak ze mě vytahali všechny hadičky. Analgetika jsem taky už od 2. dne nechtěla. Asi jak u koho. Revers nebyl potřeba. Jediný, co bylo blbý, tak cesta domů. To mi vadila každá díra, každá prudsi zatáčka.

lutu11
2. říj 2022

Já po prvním císaři šla domu až 9tej den. Po druhém 3tí den. Oba byli bez komplikací. po prvním mi dítě dali až 3tí den, pak žloutenka, pak po týdnu zápal močáku. Po druhém jsem si dítě ,,vydupala,, hned druhý den. A jelikož jsem normálně fungovala pustili mě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru