Rekonvalescence po nástřihu. Čím urychlit?

arwen666
11. led 2022

Ahoj holky jak dlouho jste cítili bolestivou hráz po nastrihu? Popřípadě nějaké typy cim urychlit mám koupenou mast z dubové kury

veru181
11. led 2022

Hodně mi pomáhalo (ale nevím, jestli urychlilo) chlazení gelovým polštářkem.

martulka88
11. led 2022

@arwen666 Celé šestinedělí, jelikož se mi zanítil steh. Ale jinak "mrtvý" jsem ho měla několik měsíců - hlavně nepříjemné u sexu a nebo utírání "po malé".

aselluska
11. led 2022

@arwen666 jen pnutí, dokud nevypadly stehy, potom už vůbec.

hasara33
11. led 2022

@arwen666 ahoj, hele já měla asi 3 stehy takže opravdu jen kosmetické zranění nicméně cítila jsem to tak ten týden po porodu a to tedy hlavně na záchodě 🙈😅 jinak to bylo celkem v pohodě, nijak jsem to neošetřovala pouze omývala čistou vodou 🙂 po 6ti nedělí bylo vše ok a po sexuální stránce 😁

garpova
11. led 2022

Ahoj, já si na bolest už nepamatuji, v porodnici jsem měla s sebou i plavací kruh, kdybych si jako nemohla sednout, nebyl potřeba. Místo po šití se hojilo dobře, jen to ze začátku bylo takové zatuhlé, což jsem nijak neřešila.

pipi_puncocha
11. led 2022

Mně doporučila porodní asistentka toto: https://www.benu.cz/herbalon-s-dubovou-kurou-200g a chladit - buď nějaký ten chladící polštářek, nebo říkala do kondomu nalít vodu, zavázat a nechat zmrazit.

klokanka31
11. led 2022

@arwen666 Já měla fakt mini nástřih takže mě nic nebolelo,jen první asi dva dny to pálilo na wc,jinak naštěstí nic.

zrzeckas
11. led 2022

Popravde ani nevim.... "Hned" po sesiti jsem sedela... Mozna sem tam nejake pnuti nez vypadly stehy, ale nic velkeho.... Nepouzivala jsem nic, jen omyvala vlaznou, studenejsi vodou a snazila ae aby to dychalo... I v porodnici rikali, ze voda je nejlepsi a hlavne sucho a aby to dychalo..... Znama z vedlejsiho pokoje sedela sotva na pul zadnici a taky pry nic na to nepouzivala, jen vodu a jak vypadaly stehy tak v pohode, sedela v klidu asi po tydnu

dalimilka78
12. led 2022

Já jsem sedávala na plavacím kole🙂))) Jinak jsem nic nedělala. Po pár dnech to bylo dobrý.

anetlask
12. led 2022

@arwen666 já si koupila olejicky doporucene přímo po nastrihu a ředila vodou, po každé když jsem byla na toaletě, tak jsem se tím polevala a tím se omyly vždy i ocistky. Snad to pomohlo , jizva mě nebolela a hojila se hezky. Tea Tree a Levandule od Eoné

anetlask
12. led 2022

@arwen666 teď jsem zase těhotná a určitě si to zase koupím 🙂

markyxx
13. led 2022

@arwen666 Koupila jsem si oleje tea tree a levandule od Eone, ředila do lahvičky a polévala po wc, sprchovala jsem. Zahojilo se prý dobře, ale lehce nepříjemné pocity (svědění) mívám do teď, 10 měsíců po porodu.

klara319
13. led 2022

@arwen666 mně jizva bolela dlouho měla jsem tam i šílený otok. 4 stehy,ale teda bolelo to dost. Mazala jsem heparoidem a po šestinedělí jsem chodila na laser kvůli jizvě. Byla pořád dost citlivá. Po aplikaci laseru,kde jsem chodila každý týden se to spravilo a já jsem najednou o jizvě ani nevěděla...

michaela666
13. led 2022

Neměla jsme nijak velký nástřih a byl mi docela příjemný typ od kamarádek - mít s sebou menší láhev s pítkem a při každém použití toalety si jizvu vlažnou vodou omývat a jak to bude možné co nejvíc větrat. Zahojila se krásně, nebylo potřeba žádných mastí a do konce šestinedělí už jsem nevěděla, že nějaký nástřih byl.

petuliiik01
13. led 2022

Měla jsem “jen” šití z poranění a pomohlo mi se po každé toaleté opláchnout vodou a používat gel na hráz od NobilisThilia - hojení jsem měla rychlé 🙂
https://www.lekarna.cz/nobilis-zklidnujici-gel-...

amenophus
13. led 2022

Ja se z toho lecila skoro cele sestinedeli (vypadl mi steh a zanitilo se to, tak jsem i brala antibiotika). Jinak mi pomahalo - jak uz bylo zmineno - chladit, sedet na necem mekkem (bylo to nakonec lepsi nez ten plavaci kruh, ten plavaci kruh to ve vysledku spis napina, takze mekkej polstarek je lepsi), oplachovat (petflaska se sportovnim uzaverem je tvuj kamarad, muzes si do toho dat i odvar z dubive kury nebo hermanku) nebo se v lekarne prodavaji primo oplachy se specialni hubickou kterou se da dobre mirit, a jen dotekem dosusit pevnym toaletakem/papirovou uterkou (nebo fenem!) misto drhnuti toaletakem. Jinak kdyz uz to nebylo zanicene a jen jsem potrebovala at to hezky sroste tak masticka Cicatridina (nevim jestli je volne prodejna, me ji dala doktorka, je to kyselina hyalurova a hoji se to s ni pak fakt krasne, jinak je i na jizvy a je skvela na zadery na prstech).

pet_10
Autor odpověď smazal
Zobraz
andelka
14. led 2022

Já měla drobný nástřih (prý), měla jsem na mytí gel s dubovou kůrou, a pak gel z dubové kůry. Chladit jsem nic nemusela. Kruh mi přinesli do porodnice, a další návštěva zase zpátky, nebylo mi to příjemné, ani to nebylo potřebné, seděla jsem normálně. Na wc jsem se oplachovala vodou z petky s netekoucím uzávěrem a utírala kuchyňskými utěrkami. Nic nedřít, nepoužívat tenký toaleťák. Po koupeli sušit fénem. Dr po 6 nedělí si ani nástřihu nevšiml.

sylvusska
15. led 2022

Me trapilo u prvni dcery i 2 kosmeticke stehy, to jsem natirala Hemagelem az pak doma + dubova kura. Pak uz se to konecne hojilo. U syna - druhy porod - velky, zaklineny ramenem, takre ruptura, nastrih, velke siti. Ale zacala jsem uzivat Hemagel bezprostredne po porodu uz. A super, hned se ta rana zatahla, takze nebolela, pnulo to jen, po par dnech jsem o tom siti ani nevedela, oproti dceri. Takze za me jedine Hemagel, cim driv, tim lip.
Treti porod jsem si nesla do porodnice jen Hemagel na hojeni a nakonec tento porod bez jedineho poraneni. Jinak bych postupovala jak u syna.

roriska
17. led 2022

také hemagel, hodí se i na drobné trhlinky..

halasovci007
17. led 2022

Dávala jsem obklady z dubové kůry několikrát denně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru