Ahoj, měla jsem v těhotenství problémy, kvůli kterým jsem chodila na kontrolu každých 14 dní. Teď jdu na kontrolu až za měsíc, lékař má dovolenou, zástup nemá. Jsem ve 29. týdnu. Je možnost, že porodíme dříve, ale porodnice má registraci až od 36. týdne. Ostatní to mají stejně, nebo pak Praha, kde to vůbec neznáme a tam se registruje už mnohem dříve. Co mám dělat, když bych náhodou potřebovala někam dojet? Dojedu do nejbližší a oni mě převezou, nebo mě odrodí a převezou dítě? Samozřejmě doufám, že to vydržíme do konce. Gynekolog jen říkal, že bych se měla mít porodnici vybranou a registrovat se, ale na to je dle porodnice ještě brzo.
Jo a pozor, ne každá porodnice má vybavení na dřívější porody, než v tom 36. týdnu, tak spíš koukni, kde berou i dřív, abys případně jela rovnou tam.
U nás v porodnici se registrovat nemusíš. Někteří lékaři odesílají do porodnice až ve 40. týdnu jiní po 36. Záleží na zkušenostech a vybavení lékaře.
Když jsem rodila syna, tak jsem tam prostě přijela, řekla že rodím a bez problémů mě vzali. Maximálně, kdyby měli plno, musela bych jinam (cca půl hoďky cesta).
Ale na stránkách mají napsané jak postupovat a jestli je potřeba se registrovat
Já se při obou porodech nestihla zaregistrovat a v pohodě mě vzali. Akorát při druhém porodu jsem jela do mojí spádové nemocnice, a protože mi akutně hrozil porod před 36.tt, tak mě vyslali sanitkou do Prahy... (Kde jsem samozřejmě registrovaná nebyla).
Kamarádka rodila taky trošku dřív, a protože by bylo rizikové jí odeslat do jiné nemocnice, protože bylo miminko ohrožené, tak ji odrodili a miminko samotné poslali do Prahy (po 2 dnech jela za miminkem a zůstala tam dokud je oba nepropustili)
Ve většině porodnic se registrovat nemusíš. Nutné to je v Praze a Rakovníku a jistě i někde jinde, ale fakt ne všude. Zjisti si, která porodnice ve tvem okolí je vybavená na předčasné porody a má kvalitní neonatologii, a poptej se tam.
U nás se neregistruje, jen se po 36tt může přijít dopředu sepsat porodopis. Rodila jsem v 33tt a bez problému mě vzali. Nemocnice teda bere k porodu od 32tt. Dřív převážejí do Prahy.
Pokud začneš rodit dřív, nemá smysl jezdit do porodnice, která bere od 36. týdne, nemají vybavení. Rakovník bere od ukončeného 36. týdne plus odhadovaná porodní váha 2,5 kg, Hořovice berou od 32. týdne, v Praze tě při předčasném porodu určitě neodmítnou.
Tak od Řípu to bude nejblíže od 32. týdne na Kladno a bez registrace. Díky. Jinak kolem to je později a s registrací.
Pokud budeš rodit předčasně, jeď rovnou do Prahy, s rozjetým předčasným porodem tě vezmou i bez registrace.
jestli ti hrozí že porod bude dřív, tak bych zkusila jet někam kde mají i neonatologii - at se ti nestane, že miminko bude ležet o 20 km dál než ty. Ale mě se to radí, já sem z Plzně, kde máme neonatologii na špičkový úrovni
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A odkud jsi? Pokud ne z Prahy, pravděpodobně se v nemocnici ani registrovat nemusíš. Je dobře mít předem sepsany porodopis, ale pokud se to nestihne, nevadí.