Prý existují nějaký reflexní body, které mají vyvolat porod nebo teda připravit porodní cesty...?? Nezkoušela jste některá nebo nevíte kde mačkat??
A Infakol jsme pouzivali u obou deti a nemuzeme si vynachvalit🙂
@brembi Já jsem taky zkoušela kdeco (nechtěla jsem, aby mi porod vyvolávali) - pila jsem čaj ze skořice a sporýše, "běhala" do schodů, už jsem se chystala druhý den, že zkusím nápoj k vyvolání porodu od I. Stadelmann, ale večer jsme ještě zkusili akupresurní body - a v jednu v noci mi praskla voda a bylo 🙂 Rodila jsem 41+1. Našla jsem to někde na netu, byla to masáž akupresurních bodů na vnitřní straně kotníků, cca na dva prsty nad tou kostí tuším - už si to ale nepamatuju přesně. Zkus si to najít na youtube, někde to tam je. Ať ti to neporadím blbě. A nebo myslím v tématu "Nápoj k vyvolání porodu od I. Stadelmann" to některá z holek radila a dávala odkaz, zkus se zeptat tam. Držím palce 🙂
@ninouche: Ahojky, docela mě zaujaly ty body na těle k vyvolání porodu... Dovedla by sis vzpomenout na postup? 🙂
@nikolka007 zkus se zeptat holek tady https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/napoj-k-... Snad si tam nekdo vzpomene.
ja uz si to fakt moc nepamatuju, nechci si vymyslet, ono je asi dost dulezity, jak presne ty body najdes... Jinak slo jen o to je opakovane masirovat - stlacovat, zvladla bys to i sama, me masiroval manzel 🙂
@ninouche
@nikolka007
tak pročítám celou tu diskusi.. už asi dva dny chvílema a jsem na str. kolem 50. a zatím nic.... Na youtube jsem nějak nic nenašla☹
@nikolka007
tak jsem našla tohle "jeden je na vnitřní straně nohou těsně pod kotníkem - podélně pod kotníkem a druhý je také z vnitřní strany ale 4 prsty nad kotníkem" má to připravit porodní cesty.. ale ještě budu pátrat dál, jestli je to ono!!
Tyhle body jsem zkousela den a pul pred porodem, ktery se nastesti rozebehl sam, tze vyvolavacka nebyla nutna...tze u me to mozna pomohlo...
1. Mezi palcem a ukazovákem v té blane
2. Na 3-4 prsty nad vnitrnim kotnikem
3. Mezi vnějším kotnikem a achilovkou
Tady je video ktere to velice jasne ukazuje kde ty body jsou. Toto jsou body na nohach
toto jsou body na siji a zadech (to ale spise manzel nebo kamaradka, tezko si tam dosahne clovek sam)
a toto je bod na ruce
Vetsina techto bodu zpusobi kontrakce, nektere jsou i na zmirneni stresu a relaxovani, nektere na zmekceni a roztazeni delozniho hrdla, nektere pusobi i na zmirneni porodnich bolesti.
I když je to starší konverzace,můžu se zeptat jak často jste masirovali ty body nad těmi kotníky? Díky za odpověď
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@brembi gratuluji k tehotensvi, ano existuji jak akupresurni tak akupunkturni body, ja pouzivam v praxi prave akupunkturu, ale ber na ohled, ze mimi prijde na svet, kdyz je pripraveno. U prvniho jsem 2 tydny prenasela, zkousela vse, jidlo,piti, pohyb, polohy i pozice, sex, akupunkturu i akupresuru a preciz maly musel byt vyvolany🙂 Jak rikam, kdyz je male pripraveno prijit na svet, tak prijde i bez jakehokoliv ovivnovani. Body mohu napsat do IP.🙂