Milé maminky, chtěla bych se zeptat, zda se vás vaši blízcí ptali na to, jaký jste měly porod (jaký byl jeho průběh), nebo zda je to nějaké tabu téma, o kterém se s rodičkou nemluví. Byla jsem totiž překvapená, že zatímco kamarádky si nechaly průběh porodu podrobně popisovat, z rodiny se na to nikdo ani slůvkem nezeptal.
Rodina ne,kamarádky jo. Se mi zdá že pro rodinu jsou ty zážitky moc intimní. Rodina zná obecný rámec,délku,zda byly komplikace nebo vse v normě.
Z rodiny se mě ptal jak kdo. Většinou ženy ano, muži nikdy. 🙂 A kamarádky jasně, ty byly nejzvědavější, t to chtěly po sekundách. 😀
@mysicka_lb S rodinou jsme porod neprobírali (jen okrajově), s kamarádkami naopak. To probereme každý porod důkladně🙂
Ptala se mně i rodina a nejvíc kamarádky co nerodily, to ale asi neměly dělat..😀
@mysicka_lb
ano ptaly, protože jsem byla ihned čilá a šla jsem druhý den domů.
uplně se zhrozili ( starší generace) že jsem odmítla doktora u porodu a veškerou medikaci a nerodila jsem na porodnikém křesle, ale v kleku na 4...
@mysicka_lb Nevýhoda dnešní doby, že se o porodech nebo smrti moc nebaví, přitom je to tak osvobozující dostat ze sebe všechny ty pocity. Moje mamka se mnou neprobírala ani jedno. V 17 mi umřel taťka a máma mě chtěla ušetřit, tak dělala jako že nic, po 7 letech jsem sama vyhledala psychologa a konečně si to v sobě dořešila a teď aktuálně po porodu zase ticho po pěšině, ale tak jsem to alespoň probrala s tchýní a s manželem.. Někteří se asi obávají, že by dostali příliš mnoho informací.
Mám pocit, že se mě ptali snad všichni, nevadilo mi to, vzhledem k tomu, jak v pohodě to proběhlo. ale trochu mě to překvapilo, protože se teda ptali i chlapi, např. kolegové (kamarádi) mého muže.
Doteď doma smějeme, že jsem jako pochodující reklama na porod a mám jasné zásluhy na zvyšování porodnosti v Čechách 🙂
Někdo to může brát jako osobní a intimní věc....ja nesnáším otázky na kojení.....je to pro mě intimní a nikomu po tom nic není ....a ne že příjedu na návštěvu a první co tak co ještě kojis? Nebo kojis? To je na ránu....už jsem všem říkala ať se mě na to neptaji.....
Jinak na porod to mi přijde v klidu, jelikož můžeš říct dobrý.....a nemusís to rozvádět.... 😉
A jsou lidí třeba kamoska nej a to mi vůbec nevadí.....ale paradoxně treba s mamkou nebo tatkou rozebírat porod a kojení nechci....a ani se segrou....
tchán se mě ptal, jestli jsem u porodu řvala 😀
ano, ptali, ale jenom proto, aby mohli potom říct, že ony (nebo manželky když se ptal chlap) měly porod 100x horší 😝 😝
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rodina se mě na porod neptala, ale kamarádky ano.