Ptal se vás někdo na váš porod?

mysicka_lb
4. říj 2015

Milé maminky, chtěla bych se zeptat, zda se vás vaši blízcí ptali na to, jaký jste měly porod (jaký byl jeho průběh), nebo zda je to nějaké tabu téma, o kterém se s rodičkou nemluví. Byla jsem totiž překvapená, že zatímco kamarádky si nechaly průběh porodu podrobně popisovat, z rodiny se na to nikdo ani slůvkem nezeptal.

aklin
4. říj 2015

Rodina se mě na porod neptala, ale kamarádky ano.

andelka
4. říj 2015

Rodina ne,kamarádky jo. Se mi zdá že pro rodinu jsou ty zážitky moc intimní. Rodina zná obecný rámec,délku,zda byly komplikace nebo vse v normě.

milmic
4. říj 2015

Z rodiny se mě ptal jak kdo. Většinou ženy ano, muži nikdy. 🙂 A kamarádky jasně, ty byly nejzvědavější, t to chtěly po sekundách. 😀

jancip
4. říj 2015

@mysicka_lb S rodinou jsme porod neprobírali (jen okrajově), s kamarádkami naopak. To probereme každý porod důkladně🙂

leniczka23
4. říj 2015

Ptala se mně i rodina a nejvíc kamarádky co nerodily, to ale asi neměly dělat..😀

eficenka
4. říj 2015

@mysicka_lb
ano ptaly, protože jsem byla ihned čilá a šla jsem druhý den domů.
uplně se zhrozili ( starší generace) že jsem odmítla doktora u porodu a veškerou medikaci a nerodila jsem na porodnikém křesle, ale v kleku na 4...

themis
4. říj 2015

@mysicka_lb Nevýhoda dnešní doby, že se o porodech nebo smrti moc nebaví, přitom je to tak osvobozující dostat ze sebe všechny ty pocity. Moje mamka se mnou neprobírala ani jedno. V 17 mi umřel taťka a máma mě chtěla ušetřit, tak dělala jako že nic, po 7 letech jsem sama vyhledala psychologa a konečně si to v sobě dořešila a teď aktuálně po porodu zase ticho po pěšině, ale tak jsem to alespoň probrala s tchýní a s manželem.. Někteří se asi obávají, že by dostali příliš mnoho informací.

jitavrtule
4. říj 2015

Mám pocit, že se mě ptali snad všichni, nevadilo mi to, vzhledem k tomu, jak v pohodě to proběhlo. ale trochu mě to překvapilo, protože se teda ptali i chlapi, např. kolegové (kamarádi) mého muže.
Doteď doma smějeme, že jsem jako pochodující reklama na porod a mám jasné zásluhy na zvyšování porodnosti v Čechách 🙂

shine2015
4. říj 2015

Někdo to může brát jako osobní a intimní věc....ja nesnáším otázky na kojení.....je to pro mě intimní a nikomu po tom nic není ....a ne že příjedu na návštěvu a první co tak co ještě kojis? Nebo kojis? To je na ránu....už jsem všem říkala ať se mě na to neptaji.....

Jinak na porod to mi přijde v klidu, jelikož můžeš říct dobrý.....a nemusís to rozvádět.... 😉

A jsou lidí třeba kamoska nej a to mi vůbec nevadí.....ale paradoxně treba s mamkou nebo tatkou rozebírat porod a kojení nechci....a ani se segrou....

sookie
4. říj 2015

tchán se mě ptal, jestli jsem u porodu řvala 😀

victress
4. říj 2015

ano, ptali, ale jenom proto, aby mohli potom říct, že ony (nebo manželky když se ptal chlap) měly porod 100x horší 😝 😝

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru