Prvorodičky s nekomplikovaným těhotenstvím, kdy jste rodily ve srovnání s termínem? Dřív, později? Jen tak ze zvědavosti, kdy jste rodily ve srovnání s termínem porodu? Poznaly jste třeba pár dní dopředu, že už se to blíží?
Já mám za sebou těhotenství bez komplikací, malý se narodil o šest dní později, než byl termín porodu (protože jsem "starší matka", byla jsem pečlivě sledovaná a na jednom termínu porodu se shodovaly všechny pracoviště, kde jsem byla na vyšetření). Že se to blíží jsem nepoznala, až zpětně vidím, že ta strašná únava, špatná nálada a lítání na záchod den před začátkem už "to bylo ono".
Poslíčky jsem neměla vůbec, ani tvrdnutí břicha, porod ale nakonec trval 40 hodin a byl ukončen akutní sekcí ☹
přesně na termín, termín byl podle utrazvuku ve 12. týdnu, podle menstruace by to bylo o 14 dní dřív, dost mi to před otěhotněním haprovalo 🙂
Já o týden později, dopředu jsem vůbec nic nepoznala. V noci mi praskala voda a už se jelo 🙂 Porod trval skoro 15 hodin, ale zvládli jsem to 🙂
Já jsem poprvé rodila den po termínu podle ultrazvuku a 8 dní před termínem podle MS.
@karlajasmine Tak já to ještě nemám za sebou, ale i přesto napíšu. Těhotenství bylo bez komplikací, trápil mě snad jedině nízký tlak, jinak jsem netrpěla ani na těhotenské nevolnosti, prostě pohoda. Dvakrát mi asi v šestém měsíci tvrdlo břicho, což vím, že bylo ze stresu, jinak mám tvrdnutí až posledních několik týdnů, což mi doktorka řekla, že je v tomhle stádiu už normální. No a mám dávno po termínu a ještě jsem neporodila. Zítra nastupuju do porodnice na zátěžový test a pokud neporodím po něm, tak vyvolávání... Že by se něco chystalo samo mi ani nijak nepřijde, jen mi za poslední týden docela dost kleslo břicho.
Rodila jsem 1.4. a TP jsem od lékaře měla 7.4. (správně mělo být 9.4. - vím, kdy došlo k početí). Týden předtím jsem intuitivně věděla, že ten den porodím! Jinak jsem žádné poslíčky ani nic takového neměla. Večer den předtím jsem akorát pociťovala šílenou únavu.
První dítě tři dny před TP. Nepoznala jsem nic.
6 dní před termínem, nic jsem taky nepoznala, praskla mi voda, nakonec po dni přirozeného porodu akutní císař pro nepostupující porod.
Čtyři dny po termínu. Nic jsem nepoznala 🙂
Já jsem rodila dva dny před termínem, předtím dva dny v noci poslíčci, třetí den už byly už i přes den a večer plynule přešly do kontrakcí, do porodnice jsme jeli když byly cca á 6min. V porodnici mě nechali, i když jsem byla otevřená pouze na špičku prstu. Druhý den jsem se pomalu začala otevírat, dostala jsem pouze dva čípky na podporu otevírání porodních cest, kolem páté příprava (ATB, klystýr), pak mi píchli vodu a malá se ve čtvrt na deset večer narodila.
První dítě 39+1 (porod trval zhruba 2 hod, nepraskla mi ani voda, žádné zvláštní příznaky, ten den nebolestivé kontrakce), druhé dítě 41+2 (porod moooc rychlý, málem jsme nedojeli do porodnice, trval 15 min a zhruba 40 min před narozením malé mi praskla voda) Měla jsem krásné porody. Hodně štěstí.
Nepředvídala jsem nic. Termín 11. a 13. a porod 13.
9hod první doba porodní a poté císař.
Den po termínu. Do posledni chvile jsem necítila, že by se něco chystalo🙂
Prenasela jsem 14dni a do posledni chvile jsem netusila ze budu rodit 🙂
@zuzapra Tak se vsech zkusenosti se mi nejvic libi ty tvoje 😀 Doufam, ze to u me bude probihat podobne... tem z vas, ktery jste rodily 30+ hodin a pote cisar, fakt nezavidim a doufam, ze to tak u me nebude! :(
@karlajasmine Neboj. Hlavně o tom vůbec nepřemýšlej. Já jsem si vždycky říkala, "porodily miliardy žen předemnou, tak proč bych to neměla zvládnout taky". A to jsem srab a dá se říci i žádná těžká váha (55kg,173cm), a nakonec i bez analgetik. Je to takova eufórie a prostě víš,že ta bolest jednou skončí a na jejím konci je odměna.Až to přijde, tak se těš, protože ten okamžik kdy ti položí mimi na prsa, je nepopsatelný. Hlavně se nevysiluj žádným křičením 🙂.
Stále děkuji za to, že jsem měla tak krásné porody. (I když po tom druhým jsem pak trpěla asi 4 měs. migrénami, ale to je jiná věc).
Tak tfuj tfuj,ať si pak můžeš říct, že jsi měla krásný porod.
Den po terminu, v den terminu jsem byla v nemocnici na kontrole a pani doktorka tomu trosku pomohla🙂
14 dní před termínem a žádné příznaky blížícího se porodu jsem neměla. Od první kontrakce to trvalo 14 hodin.
Moje dcera měla být 24.12. a narodila se 4.1. po vyvolání.
Prvni dcera mela TP 7-8.2 a narodila se 25.2 zadne poslicky a nic takoveho jsem nemela. Vyvolavaly min tyden a niic 🙂 v den porodu jsem si zasla ranko v 8h na sal.. kapacka...v 11h pichli vodu a v 12:50 byla mala na svete porod raz dva moc rada na to vzpominaam a ted se po letech smeji ze jsem rodila az v 43tt jinak byla zdrava krasna bez problemu 10-10-10 ...ostatni porody jsem mela jeste rychlejsi u tretiho jsem daaavno rodila a me nic nebylo....pak od 1kontrakce mala venku za 15min....tak ted asi u porodu predbehnu i cas 🙂 vsem krasne tehu a bezproblemovy porod 🙂
@karlajasmine u prvni mi rupla voda ve 36+0, zadne indikace, bolesti, podrazdenost....nic. Rupla proudem, zadne ucmrndavani, ale dcera se, i pres prokopnute akvarko, narodila az za 24 hodin....
Přenášela jsem 6 dnů...termín porodu 4.10. a malý se narodil po 22 hod. od první kontrakce 10.10.
Prvni termin byl 20.12. A druhy 22.12. Voda mi praskla 20. A porodila jsem za nejakych 28 hodin take 21.
Termin jsem mela 25.3. A porod byl vyvolan 1.4., cele tehotenstvi bez komplikaci, jako bych snad ani nebyla tehotna 🙂. Nicmene porod byl dlouhy a neda se rict, ze bych na nej vzpominala dobre, nakonec akutni cisar. Ale prcek v poradku a za pet dni alou domu a uz bylo dobre 🙂 🙂 🙂
@guinea no ja hledim, ceho jsou nekteri doktori schopni... Me by ji nakonec provedli asi, ale daleko pozdeji, nez jsem zacala na ne rvat a byt sprosta, at okamzite neco delaji, bo jsem citila, ze jde do tuheho..a taky ze slo.. A pani doktorka stale cekala, jestli maly sestoupi...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@karlajasmine termin 12, porod.10, ovsem akutni cisar, po.30 hod.kontrakci bez otevirani... jinak tehotenstvi ukazkove, bez potizi, zvraceni, otoku.. bylo mi vazne skvele... a dopredu jsem to.nepocitovala, zadni poslicci, tvrdnuti bricha... nic..