První vstávání po císaři. Proč někde 6 hodin po a někde 24 hodin?

nazka
2. led 2021

Ahoj, jen tak by mne zajímalo, jestli někdo "ví", proč se někde v porodnici vstává 6 hodin po operaci a někde 24 hodin? Je to velký časový rozdíl. Já zažila obě varianty a nějak nechápu, proč se to dělá všude tolik jinde.. Jestli někdo k tomu tématu víc ví, budu ráda. Děkuji ☺️

juliemichal
2. led 2021

3x jsem měla císař a po třetí sekci jsem vstávala po 12 hodinách,a po prvním a druhým císaři jsem vstávala až na druhý den ráno 😀 první byl kolem 18:30 a druhý byl v 11:30 😀

stastnamatka07
2. led 2021

@nazka Já sem teda vstávala po 12 hodinách.

jako_mala_holka
2. led 2021

Já měla sekci ráno v půl 10 a vstávala jsem další den tuším kolem 5-6h

e7
2. led 2021

Já měla sekci v 18:25 a vstávat po mě chtěli druhý den až kolem 16-17:00 hodiny 😊 a všeobecně na mě byli strašně hodní ať nikam nechvatám a tak 🤷

i_vet2
2. led 2021

Já měla sekci 23:00 a vstávala jsem až druhý den odpoledne, ale teda bylo to peklo 😀

petulkadodo
2. led 2021

Já měla sekci ve 23.30 a zvedali mě hned ráno v 8.00 s tím, že čím dřív se rozchodím, tím dřív se budu moct postarat o miminko. Večer, tj. ani ne 24 po sc jsem se už pohybovala po celém oddělení. Z toho co slýchám okolo mi přijde, že čím dřív se začne, tím dřív a snáz se to rozchodí 🤷‍♀️

vendes
2. led 2021

Nezáleží třeba na druhu narkózy? Po částečné dřív, po celkové později?

alexovka
2. led 2021

Mám za sebou dva císaře, pokaždé vždy se spinální anestezií a ve stejné porodnici a na nohy mě stavěli 24 hodin po porodu. Syn se narodil o půlnoci, takže o půlnoci další den mě i předváděli na normální pokoj.

dashyyy
2. led 2021

@vendes to asi ne.. já jsem měla celkovou a za šest hodin jsem stála ve sprše 😀

vhanka
2. led 2021

Mám za sebou dva a u obou čím dřív jsem vstala tím líp. Po druhém jsem sama chtěla chodit hnedka ráno,jak mě dovezli z Jip.cs kolem 15 a vstalavala jsem někdy kolem 5te ráno a hnedka začala chodit. Nejlepší co bylo. Nic nebolelo,všechno se rozchodilo. Sestřičky to dost chválili. Takže doporučuji co nejdřív chodit a neležel,když to jde.

nazka
autor
2. led 2021

@vendes já měla obě částečne a takový rozdíl. Obecně v té mé druhé porodnici zvedají 24hod po.

jako_mala_holka
2. led 2021

@vhanka záleží na celkovém stavu, když je vše ok, tak asi jo, já třeba měla hodně nízký tlak a velkou ztrátu krve a omdlivala jsem, takže u mě by to napriklad neplatilo 🙂 ale je mi to jasné, píšeš, když to jde 😉🙂

jako_mala_holka
2. led 2021

@petulkadodo jak kdy 🙂, viz můj příspěvek výš

katebk
2. led 2021

18:40 a v 6 ráno mě vzali do sprchy 🙂

j.b.
2. led 2021

Já měla 2x sekci v lokální a. Cca v 11hod. Po první mě převezli na pokoj ve 20hod a vstávání ráno. Po druhé jsem byla na jipce až do rána a vstávání taky nějako v 6hod. Při obou jsem po obědě dostala malého k sobě.

xcassiopea
2. led 2021

Ahoj, po prvním akutním císaři v celkové anestezii v Neratovicích mě "vztávali" po 6ti hodinách dvě sestřičky do sprchy, ale to už byla malá celou dobu u mně. Při druhém plánovaném s dvojčaty v lokální cca po 8mi hodinách u Apolináře ale to už jsem po 6ti hodinách říkala, že chci k dětem, protože na JIP je vozili jen na chvilku. Takže poležet si tam déle jsem mohla ale nechtěla, musel to schválit doktor a dokapat kapačka.

ninive211
2. led 2021

Měla jsem 2 planovane cisare a ze zkusenosti kdyz se vstane driv, je to lepsi. Prvni dcera se narodila 10:40 a zkouseli me stavet na nohy a neslo to, byla jsem hrozne unavena, bez jidla pres 32 h (v den CS jsem nejedla vubec, dali mi az snidani dalsi den v 8), coz mi delalo strasne zle.Vstat se mi podarilo az napodruhe po infuzi glukozy a obědě, i tak jsem s tim mela velke problémy bolesti hrozné. U druheho jsem rodila 23:30 a druhy den po obede jsem hned vstala, rozdil nebe a dudy, do vecera jsem chodila uplne v pohode a temer bez bolesti, az jsem nechapala.

cherie24
2. led 2021

Já měla císaře v 7 večer ve spinální narkóze a původně mě chtěli zvedat hned ráno, ale nakonec mě zvedali až ve 12 před obědem, protože primář rozhodl, že vypadám prý hrozně, jsem bledá a vypadám na omdlení 😀 přišla jsem teda i o dost krve, tak to asi o 4 hodky posunuli to zvedání. Ale žádná hitparáda teda, doufám, že příště přirozeně

petulkadodo
2. led 2021

@jako_mala_holka Tak to je jasné, když jsou komplikace a velká ztráta krve, tak je asi lepší počkat

kukuls
8. led 2021

Já měla císaře v plné narkóze, rodila jsem v 2:50 v noci. Ležela jsem celý následující den, zvednout jsem se mohla až další den ráno. A před obědem mě přesunuli na normální pokoj z Jip.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru