Holky, začala jsem uvažovat nad porodem do vody. Chci do porodnice, kde tuto možnost nabízejí. Jsem prvorodička, epidural jsem nechtěla a klystýr ano, co jsem se dočetla, u porodu do vody tohle chtějí. Je někdo kdo rodil poprvé a rovnou do vody? Jsem taková docela stydlivá, i před přítelem, tak nevím jak bych toto prožívala. Jaké máte zkušenosti? 😉
@bajjunka Též jsem nad tím přemýšlela u syna. Nakonec to bohužel nevyšlo. Ale krom toho chtějí podepsat jakýsi formulář, kde jsou rizika s tím spojená a po porodu miminka musíte být schopná vlastními silami z té vany vylézt a přelézt na lůžko, kde se čeká na placentu. Ta vody nesmí. Já nakonec do vody nerodila z toho důvodu, že mi museli dávat vyvolávačku, porod nešel jak měl a pak to šlo tak rychle, že nebyl na nic čas.
@bajjunka
záleží, co Ti bude vyhovovat...
chtěla jsem u druhého těhotenství ( ale zrovna ve vanách byla voda se savem k dezinfekci :D )
tak jsem rodila v kleku na 4.. a věř, že porod je přirozený a stud Tě trápit nebude 😉
@domca89
placenta se normálně také porodí ve vodě a dá s epoté na nějakou podložku 🙂
Předporodní kurz a prohlídku porodnice máme během srpna a záři, tak ještě moc informací od nich nemám. Plánovat stejně nemá podle mě moc cenu. Stát se může kdykoliv a cokoliv a z porodu se vyklube kdoví co 😉
Ony ty podmínky jsou dost drsné, protože "tam" doktor nevidí, tak musí být vše perfektní. Kamarádka rodila někde v Krnově do vody, ale, jakmile šlo na vypuzování, stejně vylezla ven na lůžko. Jak to prostě savci dělají no 🙂 Podepisovala snad 10 papírů o všem možným, rodila takhle obě dvě děti, ale natrhlá byla stejně.
U nás už do vody skoro nikdo rodit nechce,byl to bum tak před 11lety.Já chtěla rodit tak svojí první dceru,ale po rozhovoru s pediatrem jsem od toho upustila.
Kamarádka taky chtěla ve vaně,strávila v ní skoro celou dobu,ale na finále vylezla na lůžko.A porodila tam
Rodila jsem ve Švýcarsku, kde je porodnictví na výrazně vyšší úrovni než u nás, a přirozené porody včetně porodů do vody jsou tam běžné. Neměla jsem epidurál ani klystýr, porodila jsem ve vodě a pak jsme tam byli ještě asi půl hodiny, než jsem se sama rozhodla, že chci ven, ve vodě jsem i porodila placentu. Porod do vody má tu výhodu, že porodníci nemají takovou možnost nevyžádaných zásahů a nástřih je tam v podstatě nemožný, proto bych jej preferovala i v Česku. Voda při kontrakcích úžasně pomáhala a bylo skvělé odpočívat na hladině. A na ten moment, kdy jsem si sama zachytila své miminko a vzala ho do náručí, nikdy nezapomenu. Porod do vody jednoznačně doporučuji.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, taky můj první porod bude do vody, původně neměl být v porodnici, ale nakonec bude. Nevím, kde chceš rodit, ale ve většině případů je u vodního porodu přítomen lékař nebo primář. To bych jako stydlivá zvazila 🙂 zkušenosti si taky ráda počtu, zatím se ucim polohy, tak jsem zvědavá, jaký to bude 🙂