První porod a hned do vody

bajjunka
30. črc 2016

Holky, začala jsem uvažovat nad porodem do vody. Chci do porodnice, kde tuto možnost nabízejí. Jsem prvorodička, epidural jsem nechtěla a klystýr ano, co jsem se dočetla, u porodu do vody tohle chtějí. Je někdo kdo rodil poprvé a rovnou do vody? Jsem taková docela stydlivá, i před přítelem, tak nevím jak bych toto prožívala. Jaké máte zkušenosti? 😉

konekokira
30. črc 2016

Ahoj, taky můj první porod bude do vody, původně neměl být v porodnici, ale nakonec bude. Nevím, kde chceš rodit, ale ve většině případů je u vodního porodu přítomen lékař nebo primář. To bych jako stydlivá zvazila 🙂 zkušenosti si taky ráda počtu, zatím se ucim polohy, tak jsem zvědavá, jaký to bude 🙂

domca89
30. črc 2016

@bajjunka Též jsem nad tím přemýšlela u syna. Nakonec to bohužel nevyšlo. Ale krom toho chtějí podepsat jakýsi formulář, kde jsou rizika s tím spojená a po porodu miminka musíte být schopná vlastními silami z té vany vylézt a přelézt na lůžko, kde se čeká na placentu. Ta vody nesmí. Já nakonec do vody nerodila z toho důvodu, že mi museli dávat vyvolávačku, porod nešel jak měl a pak to šlo tak rychle, že nebyl na nic čas.

eficenka
30. črc 2016

@bajjunka
záleží, co Ti bude vyhovovat...
chtěla jsem u druhého těhotenství ( ale zrovna ve vanách byla voda se savem k dezinfekci :D )
tak jsem rodila v kleku na 4.. a věř, že porod je přirozený a stud Tě trápit nebude 😉

@domca89
placenta se normálně také porodí ve vodě a dá s epoté na nějakou podložku 🙂

bajjunka
autor
30. črc 2016

Předporodní kurz a prohlídku porodnice máme během srpna a záři, tak ještě moc informací od nich nemám. Plánovat stejně nemá podle mě moc cenu. Stát se může kdykoliv a cokoliv a z porodu se vyklube kdoví co 😉

domca89
31. črc 2016

@eficenka V porodnici, kde jsem byla já je podmínkou porodu do vody přemístění po porodu miminka na lůžko, kde se porodí placenta, tu Vás do vody rodit nenechají.

astyna
31. črc 2016

Ony ty podmínky jsou dost drsné, protože "tam" doktor nevidí, tak musí být vše perfektní. Kamarádka rodila někde v Krnově do vody, ale, jakmile šlo na vypuzování, stejně vylezla ven na lůžko. Jak to prostě savci dělají no 🙂 Podepisovala snad 10 papírů o všem možným, rodila takhle obě dvě děti, ale natrhlá byla stejně.

soyevita
31. črc 2016

U nás už do vody skoro nikdo rodit nechce,byl to bum tak před 11lety.Já chtěla rodit tak svojí první dceru,ale po rozhovoru s pediatrem jsem od toho upustila.
Kamarádka taky chtěla ve vaně,strávila v ní skoro celou dobu,ale na finále vylezla na lůžko.A porodila tam

mrs_v
30. srp 2016

@soyevita a co ti ten pediatr nakukal?Já jen že v zahraničních zařízeních jde o stále velmi oblíbený způsob který je v ČR opředen všelijakými mýty a polopravdami.

rebe
30. srp 2016

Rodila jsem ve Švýcarsku, kde je porodnictví na výrazně vyšší úrovni než u nás, a přirozené porody včetně porodů do vody jsou tam běžné. Neměla jsem epidurál ani klystýr, porodila jsem ve vodě a pak jsme tam byli ještě asi půl hodiny, než jsem se sama rozhodla, že chci ven, ve vodě jsem i porodila placentu. Porod do vody má tu výhodu, že porodníci nemají takovou možnost nevyžádaných zásahů a nástřih je tam v podstatě nemožný, proto bych jej preferovala i v Česku. Voda při kontrakcích úžasně pomáhala a bylo skvělé odpočívat na hladině. A na ten moment, kdy jsem si sama zachytila své miminko a vzala ho do náručí, nikdy nezapomenu. Porod do vody jednoznačně doporučuji.

soyevita
11. zář 2016

@mrs_v Je to 16let na zpět,co mi to rozmlouval,žila jsem ve Španělsku.Teď když jsem se informovala,tak mi právě říkali,že o to zájem už není ,alespoň v Jihlavské porodnici.
Ale věřím,že u normálního porodu,ne dlouhého,to může být ve vodě fajn

kaja2016
11. zář 2016

@soyevita A co ti ten pediatr rikal konkretne? Ja jsem u samotneho porodu nemela jediny problem, takze to bych klidne vylezla ven, ale asi by mi to dost pomohlo pri kontrakcich....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru