Průjem po porodu

bauskka
5. lis 2017

Ahoj maminky, mela jste nektera behem sestinedeli prujem? Mam prujem cca odbeden a bolesti podbrisku a strev od 3 tydne v sestinedeli. Ve strevech mi skrunda a kdyz to na me prijde tak jdu treba 3x za hodinu ale jen ten jeden den. Byla jsem v porodnici na kontrole a tam mi rekli ze z gynekologickeho hlediska je vse v poradku. Viroza si myslim ze to neni, to bych litala furt a mela i jine obtize nebo teplotu. Nic takoveho ale nemam. Furt si rikam ze to je jen ze stresu a z nove zivotni situace. Mam strach ze se nezvladnu postarat o malou,ze bude nemocna atd. Jsem strasne precitlivela, rikaji mi to vsichni a hlavne ted po porodu je to silenost. Boim se snad uplne vseho. Mela to taky nektera z vas?

annasmyckova
6. lis 2017

myslím, že to bude, tak jak jsi sama napsala -že to stresové, z nové situace -myslím, že se tomu říká dráždivý tračník (pokud vnější vyšetření nic neprokážou -byla jsi na stěrech z konečníku?)...pomůže spíš nějaká psychická podpora, že to zvládneš, že jsi dobrá máma...zkusila bych třeba i nějakou psychoterapii, ještě je to i krátce po porodu, to máš nárok být ze všeho vyplašená, taky jsem to tak měla...trvalo mi 3 měsíce, než jsem se začala cítit jako dřív...

fallingstars
6. lis 2017

@bauskka Měla jsem to tak, párkrát během šestinedělí. Jednou jsem musela dřepnout za jehličnan i během procházky (ještěže bydlíme na vsi a nikde nikdo) 😄 Pak to odeznělo. Pak jsem někde četla, že kojení stimuluje peristaltiku střev matky i dítěte, tak jsem si říkala, že to možná bylo tím nástupem kojení plus tím, jak se střeva rovnají zpátky.

bauskka
autor
6. lis 2017

Diky za uklidneni. Je jeste kratka doba nato byt "v pohode" to je pravda. Podporu mam mamku s pitelem ale obcas se citim fakt bezradna kdyz nejsou semnou kvuli praci .. do toho venku jeste to pocasi, brzy tma to mi na psychice moc neprida.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru