Ahoj holky, chtela jsem se zeptat tech co maji za sebou porod v poslednich tydnech. Pousteji z porodnice driv kvuli coronaviru? Znama tvrdi, ze pokud je vse v poradku tak pousteji treba hned druhy den domu at se clovek vyhne nakaze. Nikde jsem o tom ale neslysela.
Jediné pokud by jsi rodila ambulantně a ty i miminko jste byli naprosto v pořádku. Samozřejmě by jsi si musela všechna vyšetření co probíhají během těch 72h v porodnici zajistit po propuštění. Mám termín porodu v únoru a aspoň u nás v porodnici tedy připouštějí po porodu nejdříve za těch 72h pokud byl bez komplikací a miminko je nalrsot v pořádku stejně jako maminka. Jen jsou zakázané návštěvy, na ty může jen otec miminka, stejně jako může být u celého porodu
Já rodila v prosinci. Všechno ok, ale nikdo mě dřív propustit nechtěl. Mě to tedy nevadilo 🙃
@mia636 Pokud chceš a bude vše v pořádku, tak využij ambulantní porod.
Děkuji holky za odpověď.
ja teda rodila v cervnu,ale pustili me driv, porodila jsem ve stredu odpoledne a v sobotu rano ze me pusti a pustili,ale to diky tomu ze jsem rodila po druhe
@terisek2222 vsak to je standard. 3.den 😀
@terisek2222 to je ale klasika 😉
Pokud budete oba v pořádku, záleží na tobě, kdy odejdeš domů. Můžeš už klidně z porodního salu. Já rodila ambulantně druhé dítě, odcházeli jsme po 18h a bylo to super 😊
@sylvusska porodila jsem v 19h, zůstali jsme přes noc, ráno při vizite jsem se zeptala jestli je dítě v pořádku, řekli že ano, tak jsem jim řekla ať mi přípraví propouštěcí zprávu, podepsala jsem reverz a šli jsme domů. Více méně než řečí, je pravda že dětská volala našemu pediatrovi, ale ten ji odpaloval a byl klid 😂
@sajul a to se smi v jakekoliv porodnici nebo bych musela rodit v nejake kde s tim souhlasi? Cekam druhe dite. Prvni chlapecek ma dva roky a je na me hodne fixovany. Vim ze nejak to doma budou muset zvladnout ale rada bych sla domu co nejdriv pokud bude dite v poradku. S prvnim jsem byla v porodnici pet dnu kvuli zloutence a denne tam bulela jak jsem chtela domu. Pocitam s tim ze ted mi tam bude jeste hur bez prvniho syna....
Rodila jsem v březnu během první koronavlny, třetí dítě, vše v pořádku a domů nás pustili o den dřív, bylo to cca 54h po porodu.
@mia636 Rodila jsem 28.12. a šli jsme normálně 3.den. Nikdo ani nenaznačoval,že by se chodilo dřív...
@hezz17
@agneska7 Holky, já jsem asi z jiné planety, ale standart je jít domů 3.den? Já teda rodila před dvěma lety v pondělí večer a domů jsem šla v pátek...a to bylo vše ok, malá pribirala, žloutenku neměla, tak docela čumím, jestli to je nějaka novinka nebo si to každá nemocnice dělá jinak?
Jinak se omlouvám zakladatelce, že jsem se vetřela.
@sajul já mam takový dojem, že jako zákonný zástupce rozhoduješ jen do určité míry. Pokud lékař usoudí, že dítě je v ohrožení života (teď to nechci přivolávat), tak můžeš odejít leda tak sama a dítě tam musí zůstat, protože život dítěte je nad právy zákonného zástupce. Ale nechci se hádat, protože ruku do ohně bych za to nedala, jen jsem to někde četla
@aneta_v tak k nějakýmu uznání za vhodné musí být pádný důvod a všechno musí být zapsané v kartě, nemůže si jen tak nějakou diagnózu vycucat z prstu. Proto je nejlepší o odchodu nemluvit, zeptat se jestli je dítě v pořádku, když ano, tak napište mi zprávu odcházíme domů. A vše nahrávat. Já rodila ambulantně už v roce 2018, což ještě nebylo tak obvyklé, teď už chodí domu víc a víc žen, takže už stím lékaři nemají zas takový problém, dokonce jsem četla že to i teď v době coronaviru někteří sami nabízejí.
@sajul Taky si ambulantní porod nemůžu vynachválit 🙂
@aneta_v Tak zase která normální máma by chtěla domů s miminkem, kterému by šlo o život?
@klokanka31 souhlasím, u mě nejlepší rozhodnutí.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mia636 rodila jsem v půlce listopadu a o dřívějším propuštění nikdo nemluvil, pustili mě normálně za 72h a to jsem rodila druhé dítě, vše bez komplikací, dítě tabulkové. Můžeš leda podepsat revers