Příznaky porodu, jaký jste měly?

tereza1234566
28. čer 2017

Obnovuji tema. Zdravim holky, mam tri dny po terminu a stale se nic moc nedeje. Az dneska rano me bolelo bricho a mela sem tlaky do bricha. Ale preslo to asi po pul hodine a jinak vubec nic. Jaky jste mely priznaky porodu? A jak jste vedely,ze uz se to blizi ? 🙂

anazuzzuzana
28. čer 2017

Já jsem žádnej příznak neměla až do úplnýho konce... taky jsem přenášela a hrozili mi vyvoláním, které jsem za žádnou cenu nechtěla.. takže jsem šla na akupunkturu a mělo se to do 48hod rozjet... 45hod se nic nedělo, navíc před vánoci, takže jsem lítala po dárkách jak šílená... a pak 46hod praskla voda... pak se zase nic nedělo nějakých 10hod a pak první kontrakce a od třetí už pěkně pravidelné, bolestivé a klasika porod. Já vím, že se tomu člověk moc neubrání, ale zkus se moc nepozorovat, dělat cokoliv tě napadne, mimčo v břichu nebude navždy. Ne každej musí mít příznaky, poslíčky atd. Já až do porodu kromě pupku a kopání ani nevěděla, že jsem v tom 🙂

babanci
28. čer 2017

Odtekla mi voda. 🙂 A začalo mě šíleně bolet břicho a v zádech. myslím, že se to nedá ani přehlídnout ani rozchodit. 🙂

konidana
28. čer 2017

Nevědela jsem to. (ještě 5dní po termínu jsem byla na celodenním výletě) 10 dní po termínu mi večer pomalu začaly kontrakce, nespala jsem kvůli tomu a vzhledem k tomu "přenášení" jsem tušila, že asi někdy brzy budu rodit (nakonec jsem rodila až druhý den v poledne)

lisianne
28. čer 2017

praskla mi plodová voda 🙂

marky027
28. čer 2017

Mě ráno odešla hlenová zátka a tak do šesti vecer mírný kontrakce potom už začali sílit a chvíli po půlnoci jsem porodila.Voda mi neodtekla tu mi píchli .

lenisek35
28. čer 2017

@marky027 Kamarádka rodila teďka v pondělí a měla dost podobné. Chura měla 4hodiny kontrakace po minutě.

hani007
28. čer 2017

@tereza1234566 priznaky zadny a zatka mi odesla az v porodnici po 18 hodinach kontrakci po 3 min a plodovku mi museli prasknout. Takze u me to byly jen ty kontrakce. Ale ty se prehlidnout nebo zadpat nedaji tak neboj. Ze uz je to tady poznas zarucene 😅

verus04
28. čer 2017

Mně začaly bolesti podobné bolestem při mentruaci..byly čím dál pravidelnější, ale nic hrozného. Nakonec sem začala trochu stresovat, přítel to nevydržel a jeli jsme do porodnice..tam mi řekli, že mám jen poslicky..dali mi cipek, tabletu a jeli jsme dom. Po čipku se vše rozjelo a to už byly fakt bolesti, určitě poznáš 😅 Takže jsme po 2 hodinách jeli zpět do porodnice a šla sem hned na sál 😀 ještě mi udělali aspoň na 5min ozvy, při nich mi praskla voda a během půl hodky byla malá venku..takže opravdu fofr. Přeju hodně štěstí a hlavně ať je to rychlé 🙂

janina012
28. čer 2017

Odtekla mi voda a to bylo všechno. Nic mě nebolelo, atd. Kontrakce jsem měla cca 2,5 hod před porodem, pravidelné po 3 min, ale nijak moc bolestivé, spíš jen takovou křeč, že sami doktoři tvrdili, že kontrakce to nejsou. No a pak už byla dcera na světě.

hani007
28. čer 2017

@tereza1234566 vlastne jo. Jeden priznak byl. Den pred porodem a v den porodu jsem sla asi 10x za den na velkou. A je fakt, ze spoustu kamaradek to melo stejne.

martyina
28. čer 2017

Já byla na vyvolání, a to moc dobrý nebylo:(

lisianne
28. čer 2017

@martyina Můžu se zeptat proč? Po psychické stránce nebo něco při porodu? Taky mi tím hrozili, ale naštěstí malý si řekl sám (praskla mi plodovka a jelo se) ve 40+6 - noc před tím vyvoláním. Jak já byla ráda...

uzsezasenudim
28. čer 2017

Byla to bolest jak u silné menstruace. Zkoušela jsem to zaspat. Šlo to tak hodinu a půl, možná déle... no začalo to o půlnoci a ve tři už jsem musela vylézt z postele a teda zkusit sprchu, chůzi. Už se to nedalo zaspat, zaležet. 😀 Do šesti jsem v tmách obcházela kuchyňský kout a v sedm jsme vyrazili. Byl to první porod, ale věděla jsem, že to není žádný planý poplach. Kontrakce pod 3 minuty a trvaly kolem 40-46 vteřin. Labůůůůžo. No mám měsíc do porodu, už se móóóc těším 🙂 Ale neboj, poznáš to ;)

mysicka_lb
28. čer 2017

U mě byla večer před porodem velká únava, nebyla jsem schopná dělat domácí práce a to, co mi běžně zabere pár minut, mi trvalo třeba dvě hodiny a byla jsem pak úplně vyřízená. V noci (v časných ranních hodinách) mi pak začaly kontrakce a to jsem poznala, že jde o kontrakce, a bylo mi jasné, že budu brzo rodit. Porodila jsem pak ten den večer (tedy cca 24 hodin od té obrovské únavy).

pucmelinka
28. čer 2017

Mne praskla voda, kontrakce byly jen slabounke (dobalila jsem si v klidu tasku,odlakovala nehty),tak jsem cas mezitim nemerila...az v porodnici a to jsem je mela po 2,5 min,pak zesilely a to uz se ztezka rozdejchavalo...ale od prasknuti vody byl malej venku za 4,5 hodiny... rodila jsem tri tydny pred terminem...

barumat
28. čer 2017

@lisianne Obecně se říká, že vyvolávaný porod bolí víc. Mám za sebou jeden (vyvolávaný) a můžu potvrdit asi to, že do vyvolávačky jsem měla kontrakce, sice nepravidelné, ale měla, a tak nějak normálka. Po vyvolávačce najednou zlom - na blití, na omdlení, průjem, zima, horko, ledový pot, prostě na prd pocit po všech stránkách, a do toho pocit, jako by mě od pasu dolů rozšlapala kráva... Takže asi tak 😀

lisianne
28. čer 2017

@barumat tak to jo, ještě, že se malý umoudřil a šel sám. Popsala jsi to dokonale a já jsem ráda, že jsem to nemusela absolvovat. Fakt je, že se přírodě někdy musí pomoci, dlouhodobé přenášení může způsobit vážné rizika.

martyina
29. čer 2017

@lisianne já měla preeklampsii takže z toho důvodu vyvolání v 37+2. No vyvolávacku sem dostala v 7 ráno. Po 11 praskla voda, v 1 epidural, pak dalsi.říkali že v 6 porodim když bylo 5🙂. Nemohla sem pít kvůli císař v 6 už sem mohla ze musím odrodit normál to už i kyslík, injekci a dvě kapacky z oxytocinem. Porodila sem v 20:44:)

martyina
29. čer 2017

@lisianne nebyla sem schopna sama dojít ani do sprchy. Ty bolesti byly hrozné a hlavně snad pořád žádné časované. A pak ještě horší.

lisianne
29. čer 2017

@martyina ježineny ještě, že to náš za sebou, ale miminko vše vynahradilo, že?

martyina
29. čer 2017

@lisianne TO jo, ale je pravda, že samotný porod už mi byl fuk to už bylo to nejmenší proti tomu předtím🙂

swetlusska
30. čer 2017

já měla kontrakce, přímo na rizikovým oddělení, tvrdili mi, že to ještě porod není a dali mi kapačku a ať neotravuju až do rána. S tou kapačkou, která se nevešla ani do dveří na wc a šílenýma bolestma jsem chodila v noci po pokoji asi 10 hodin, aby mi ráno řekli že už rodím a najednou byl spěch na sál.....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru