Přirozený porod po dvou sekcích, máte některá za sebou?

lundovaeva
17. lis 2016

Dobrý den,,hledám někoho kdo podstoupil přirozený porod po dvou sekcích, bylo mi to nabídnuto v porodnici, a popravdě nad tím dost uvažuji. Na internetu toho moc pozitivního na toto téma nenajdu, ale třeba za pár let kdoví. Dříve se také po prvním císaři dělal automaticky další a dnes jsou vaginální porody po jednom císaři naprosto běžné, ale po dvou zatím ne. Nemáte některá zkušenost?

aronek
17. lis 2016

Jinak já jsem taky potřetí těhotná a za sebou dva císaře. Přirozený porod mi tedy nenabídli, spíš mně dost tlačí do sterilizace 😠 Měřili ti jizvu? Já mám dojem, že na to jak mně straší, tak mi na ní koukli jen na pohotovosti, kde jsem byla se střevní chřipkou a bolestí břicha. Poprvé se bude koukat prý až příští kontrolu a to budu mít ukončený 36tt

lundovaeva
autor
17. lis 2016

ahoj,děkuji za odkaz🙂.No já jsem taky počítala automaticky s císařem,moje gynekoložka mi to rovnou oznámila.Před dvěma dny jsem byla v porodnici kde mě dr.také tlačila do sterilizace a mluvili jsme o císaři, ale když jsem se jen tak mimo zeptala, zda přirozený porod je naprosto vyloučený ,tak úplně obrátila(asi vůbec nepočítala s tím,že bych ho mohla chtít) a říkala, že si myslí, že by to neměl být problém,jen to budem muset probrat příští týden s vedením,ale že v jejich porodnici podporují co nejvíce přirozené porody skoro všichni doktoři včetně právě primáře .Změřila mi jizvu a zkonstatovala, že by to neměl být problém,,moudřejší však budu ten příští týden po kontrole.A kde plánuješ rodit,?ono asi hodně závisí na tloušťce té jizvy,velikosti mimča a taky na porodnici,zda podporují nebo jedou podle starých pravidel.A ty by jsi chtěla zkusit spontánně?

aronek
17. lis 2016

@lundovaeva rodit budu v Havlíčkově Brodě. Příští týden mám poslední poradnu a měla bych dostat nějaký papír abych si domluvila císaře, tak uvidím co mi řeknou v porodnici. Na té pohotovosti mi řekli, že jizva je 4mm a je to v pohodě a můj dr mi řekl, že to je hraniční 😅 On celkově nebyl nadšený z mého těhotenství, přitom je bez problémů, až tedy na ty střevní chřipky, ale ty mi tahají děti ze školky a školy 🙄

lundovaeva
autor
17. lis 2016

Tak to máš asi stejného doktora jako já🙂)proto mě pak překvapil přístup porodnice. Někde jsem i dokonce četla že v Anglii rodí vbac2 70% rodiček, tak nevím proč to tady nejde.(asi to bude podobný jak když ještě před pár lety platilo pravidlo jeden císař-vždycky císař) Jo a jizvu mám taky 4mm,,nacož mi právě v porodnici řekli,že je to ideální,že minimální tloušťka pro porod je 2mm.

aronek
17. lis 2016

@lundovaeva asi jo, pořád mi jen vykládá, jak hazarduji a bla bla bla, přitom neschopenku mi nedal a lítala jsem v práci jak blázen, poslední měsíc mi tedy dala obvoďačka, už jsem fakt nemohla. To že nechci sterilizaci jsem mu musela už 4x zdůvodňovat, pořád na ní tlačí. Uvidím co řeknou v té porodnici. 😉

lamarika
17. lis 2016
lundovaeva
autor
17. lis 2016

děkuji za odkaz🙂

lundovaeva
autor
17. lis 2016

aronek tak pak napiš jak jsi dopadla v porodnici🙂 a ty by jsi tedy stála o přirozený porod?

aronek
17. lis 2016

@lundovaeva po pravdě nevím. U obou kluků jsem to zkoušela a ve finále byly oba akutním CS, tak nevím, jestli to pokoušet. Na druhou stranu by mi to dalo možnost mít ještě jedno dítko 😅 Dám vědět, jak jsem dopadla a jestli mi tu možnost vůbec dají, ale zeptám se až v nemocnici, můj dr je jasně proti 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru