Ahoj 🙂 zajímaly by mě vaše zkušenosti s druhým porodem, konkrétně kdo měl první porod císařem a druhý přirozený. Bohužel jsem při prvním porodu byla i po 15 hodinách silných kontrakcí otevřená jen na 5 cm a porod nepostupoval jak měl, proto jsem šla na císaře. Strašně ráda bych podruhé rodila přirozeně, ale bojím se, že se to bude opakovat. Vím, že nikdo mi nevyvěští, jak to nakonec bude, ale ráda se uklidním, že i přes první nepostupující porod může být podruhé vše v pořádku 🙂 díky.
já jej měla, první dcerka pro nepostupující porod, špatnou plodovku a krvácení musela jsem na císaře.U syna jsem se rozhodla pro přirozený porod.A upřímně už bych do toho nešla, mám užší pánev,sice syn byl malý,ale i tak mě potrhal hodně-ze předu dozadu,hodinové sešití,nemohla jsem si sednout ještě týden po porodu.problémy jsem řešila ještě rok po porodu.Takže já bych se rozhodla pro císaře.další těhotenství už nebude,prožila jsem si oba porody a po císaři jsem byla free hodně rychle,po přirozeném porodu pomalu měsíc v bolestech,nemohla jsem sedět.
Já ano, první porod i po 16hod.na 2cm, horšily se ozvy, tak sekce, druhý porod naprosto ok, průběh ukázkový🙂a má kamarádka měla sekci a druhý taky přirozený a obě jsme se shodly, že ten přirozený byl lepší🙂 takže nikdo ti to sice nezaručí, ale věř, že to půjde😉 já teď čekám třetí a doufám, že opět klapne přirozený🙂
Dobrý večer...jsem několika násobná maminka..moje děti se s oblibou rodily stylem..přirozený porod...císařský řez...první porod po císařském řezu se nechtěl rozjet..voda pryč 42 hodin ..bolesti nikde...a pak do dvou hodin byla na světě..bohužel,nějak se pitomě stočila..a doktor ji ze mě musel tahat .potrhala mne katastrofálně..později jsem se dověděla že si na poslední chvíly dala ručičku přes hlavu....pak následoval císařský řez při dalším porodu...a pak poslední porod...ve 34 týdnu mi odtekla voda a přesvědčovali mne,že mám rodit císařem...toto jsem odmítla.Vyšli mi vstříc a rodila jsem přirozeně.Celý porod mne monitorovali a hlídala mne porodní asistentka...v polovici porodu jsem neměla
stahy a tak jsem rodila jen tlakem...a povedlo se..na toto téma přirozeného porodu po císařáku bych si v klidu pohovořila s lékařem..je hodně faktorů,co jej může ovlivnit
určitě se lékaře zeptám a budu ho informovat, že bych ráda přirozeně, myslím, že moje doktorka ani nemocnice s tím problém mít nebudou...já se totiž strašně děsím dalšího císaře, protože jsem byla po něm naprosto nepoužitelná, silné bolesti, nemožnost vstát z postele a starat se o syna, ještě týden po porodu doma jsem se nemohla ani ohnout...tak doufám, že půjde vše dobře 🙂
2017 indukce, porod nepostupoval, sekce. Byla jsem jak rybka no prostě vše ok. 2019 přirozený porod. Velmi dlouhá 1. doba porodní, ale byla jsem v klidu doma a nebylo to nic strašnýho. Až poslední 4 hodiny (to uz jsem byla v porodnici) byly bolavý. Porod krásný, jsem z něj nadšená ještě teď po třech měsících. Ale hojení děs. Byla jsem hodně potrhaná a do toho docela problémy s kojením a další chuťovky. A mám i kamarádku, která po císaři rodila přirozeně. Je fakt, že já jsem tak moc chtěla rodit normálně, že jsem se ani nebála a byla jsem za ty bolesti vlastně ráda.
Já jsem po prvním nepostupujucim porodu zkoušela rodit normálně,ale taky to k ničemu nebylo a dcera sla taky sekcí.
Ja bych si hlavne sehnala kvalitni soukromou PA, ktera ti porod povede. Po 15hod byt otevrena na 5cm neni nepostupujici porod (samozrejme pokud se k tomu neprida nejaka zavazna komplikace). Ja jsem po 12hod kontrakci teprve jela do porodnice, a to jsem se jeste usmivala, normalne mluvila a zvladala to - takze jsem jeste na te hranici 4/5cm ani nebyla, tam jsem se dostala cca za dalsi hodinu. A porod trval dalsich 7hod. Jen jsem do sebe nenechala nikoho sahat a strasit me presne timto. Pokud ma dite v poradku ozvy (da se kontrolovat jen prenosnym dopplerem), muze porod trvat klidne nekolik dni a neni nepostupujici, je normalni. Drzim pesti, at se ti podari to, po cem touzis 🙂
Zkuste na FB skupinu VBAC. První porod akutní sekce (dystokie). Nyní se připravuji na přirozený porod s vlastní PA. Připouštím si ale i možnost další sekce. Přijde mi lepší, aby porod začal sám a případně skončil akutním císařem, než aby mi císař někdo naplánoval od počítače, protože zrovna ten den mají volno na sále.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Může, ale pravděpodobnost je nižší. Je dobré se na to aktivně ptát už v průběhu těhotenství a zjišťovat, zda to zrovna tvá porodnice dělá a umí, jak je na tom jizva a podobně.