Zdravim.
Kedze aj ja ako rodicka jednovajecnych dvojcat, som patrala po akychkolvek informaciach o tom ako sa rodia a naco sa pripravit, tak som sa rozhodla pridat prispevok pre podobne mamicky ktore nevedia co ocakavat.
Cakali sme jednovajecne dvojcata (mo-bi) a z dovodu ze zdravotny stav bol cely cas v poriadku, p doktor nevidel dovod pre cisarsky rez. Samozrejme az ta zaverecna poloha a stav tesne pred porodom urcuje ci ste stale schopni rodit prirodzenou cestou.
Dvojcata odporucali porodit do 36+6 aby nenastali ziadne komplikacie.
Tesne pred porodom ktory museli vyvolat (iba spustenie plodovej vody) kontrolovali ci su stale hlavickami dolu. Nasledovalo iba prasknutie vody pretoze sme mali dobry nalez (zacinala som sa otvarat, chlapci mali dobru odhadovanu vahu cca 2300 a 2400,a polohy hlaviciek mali pekne stale dolu).
Rano nam praskli polodovu vodu, kontrakcie zacali az po klystyre hah.
Samotny porod nemusim popisovat kedze bolesti a vsetko okolo su vlastne odlisne u kazdej rodicky.
Po prvych kontrakciach som do 2 hodin porodila prirodzenou cestou.
Druhe babatko nam bohuzial strcilo nozku do porodnych ciest tak ho vo mne museli narotovat aby islo spravne von ale nakoniec sa to podarilo a chlapcekovia su zivi a zdravi na svete 🙂
Nedoslo k ziadnym neobvyklym komplikaciam ake sa docitate napr odlucenie placenty, nadmerne krvacanie, atd.
Je to urcite aj o nastaveni zeny, kde som nepochybovala o tom ze vsetko bude v poriadku,pretoze v HK bol okolo specializovany team ludi, doktor nemal ani zmienku o cisarskom reze a aj v pripade komplikacii zachoval chladnu hlavu. Takato komplikacia moze nastat aj u jedneho dietata takze si nemyslim ze to bolo kvoli tomu ze tam boli dvaja.
Ak by tam chudak nestrcil nozicku nemala by som ani jeden steh, mam asi dva co je nic v porovnani s mojim prvym porodom chlapecka.
Je druhy den po porode a mne je stale lepsie a lepsie, hybem sa, bolesti po nastrihu su minimalne, iba sadam opatrnejsie a deticky su krasne zdrave, su v inkubatore iba na svetlo takze nic zasadne sa s nimi nedialo.
Teraz sa tesime domov, na to ako to zvladneme, lebo urcite to zvladneme kedze pri tak zlatych babatkach to ani inac nebude 🙂
Drzim vsetkym rodickam palce, ak som to ja 53kg utle dievca zvladlo tak to zvladnete vsetky hlavne nech ste zdrave 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Díky za sdílení zajímavé a pozitivní zkušenosti s porodem, ať se vám všem třem daří❤🌹🍀