Přirozený porod. Je normální, že ještě bolí celé břicho?

bartovaeva4
27. zář 2024

Ahoj holky, mám prozbicku 20.9.2024 sem porodila kluka a už byly v neděli doma. Rodila sem přirozeně ale mám otázku jelikož sem byla bez šití. Tak ještě do teďka krvácím a bolí mě celý břicho. Je to normální poradíte mi někdo prosím.

andelka
27. zář 2024

Krvácení 7 dní po porodu je naprosto správné a normální. Já jsem krvácela vždycky 8-10 týdnů ( taky bez šití). Bolest břicha si nepamatuju, pokud by se ti to nezdálo,na kontrolu tam kde jsi rodila můžeš kdykoliv. Ale obecně, břicho dostalo zabrat, vnitřnosti byly utlačované, vrací se vše do normálu. Nějaký diskomfort je po porodu normální.

lencaa11
27. zář 2024

@bartovaeva4 je to úplně ok jste v 6 neděli můžete krvácet a špinit celou dobu

palja
27. zář 2024

@bartovaeva4 je to normální. Já jsem krvácela celých 6 týdnů a bolesti jsou, jak se zavinuje děloha po porodu.

cilkat
28. zář 2024

Většina žen krvácí (očistky - jakoby menstruace) celé šestinědělí... Pokud tě bolí břicho jako při mensesu, nebo pokud tě bolí především kolem kojení, je to prostě zavinování dělohy a je to normální minimálně první dva týdny.
Zpozorněla bych pokud je bolest vyloženě ostrá, bodavá/řezavá, případně pokud by ti začala stoupat teplota (37,5 je cajk... to může být klidně stresová reakce. Přes 38 bych řešila.) Ono totiž samozřejmě se něco může zanítit - ať už vnitřní zranění který není vidět, nebo třeba zbylý kousek placenty v děloze. A pak je to průšvih a chce to řešit rychle. Ale mělo by to jít spolhlivě zjistit právě tím, že ti najíždí horečka a jde o jiný typ boelsti. ... obecně "tupá" bolest je v šestinedělí Bohužel normální.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru