Co by určitě nemělo doma chybět a co by naopak nebylo tak potřebné před příjezdem miminka z porodnice domů? Čekám miminko pod stromeček a tak by mě zajímalo, co ještě ještě připravit.. Určitě nemusíte psát postýlku kočárek plínky..Ale zajímalo by mě, jestli pouhé základní věci opravdu stačí...
děkuji předem za všechny příspěvky
johando tak s dovčou od manžy plně počítám protože jinač bych to asi nezvládla ale s tím jídlem moc děkuj to je dobrej typ ale ten šátek,je to náročné vázat??slyšela jsem že je dobrej a lepší než klokánka že s klokánky se křivěj mimču záda..
Náročné to vypadá, ale není, když jsem se to naučila vázat já 😉 . Klokanku bych nebrala, děcku ani tvým zádům neprospěje.
johandu,tak jo a kolik to tak stojí??no nic zítra se ozvu a počtu pokud tu něco přibyde...
slunatko, určo udělejte velikej nákup, ať pak nikam nemusíte, maximálně přes ulici pro rohlíky 😉 je fajn mít zavinovačku a doporučila bych mít připravenej dudlík 😉 a taky pořádnou zásobu porodnických vložek 😉 já jich měla málo a pak jsem je složitě sháněla po městě 😉
ahoj tak já přidám trochu větší seznámek :
-myslím, že na začátek nepotřebuješ šátek,mimi hodně spinká, tak pokud máš rychlozavinovačku ta myslím zatím postačí(i líp se v ní s mimi manipuluje)
- rozhodně lehátko do vany(já se teda ze začátku koupání bála a lehátko pomohlo)
- určo tu odsávačku(asi nejlíp zatím hadičkovou)
- takovou ty základní lékárničku a olivový olej +rybilku a bepanthen
- dobrý jsou třešňový pecky v pytlíku na prdy, popř Sab
Je dobrý nebýt ze začátku doma sama..bodl by manžel nebo třeba tvoje mamka, sestra atd...člověk je přece jen ze začátku trochu mimo a nevíš jakej bude porod(teda držím palce aby byl rychlej a pohodovej)
- taky jsou dobrý takový ty polohovací válečky do postýlky
a ještě mě napadlo, není špatný mít jednu nebo dvě kojenecký lahve a lahev kojenecký vody. Třeba je nebudeš vůbec potřebovat, ale kdyby jo, tak budeš připravená + odsávačku na mlíko. Na začátek stačí taková ta obyč na vyzkoušení a pak pořídíš třeba nějakou tu fajnovější 😉
jo jo lahev určitě a vody je taky fajn..
jinak tu odsávačku ti může skáknout manžel koupit, stejně tak např. kojící kloboučky 😉
jo my teda doma máme Nany...ta se nám osvědčila
iza, nějak si toho mýho nedokážu představit, jak to kupuje, by mi každý 2 minuty volal 😀 taky pytel podložek na přebalování, Ondra je likvidoval jednu za druhou 😀
schnek : 😀 😀 no jo tak to můj manžel měl nastudováno...
jo a taky dostatek vložek(ty teda nejodu pro mimi, ale sakra se hodí) a čistící ubrousky(pokud nepreferuješ vodu)- dobré jsou pro začátek nějaký neparfémovaný,ale to bych zařadila k té drogérce
a na doma tak 2-3 kalhotky po porodu 😉
kloboucky na kojeni i odsavacku, pokud by vam kojeni neslo 😉
Doporučuju několik balení vložek do podprsenky,během šestinedělí jsem jich spotřebovala spoustu 😉
Na doma si do podprsenky radeji narvu pliny nez vlozky drahy jako mrcha 🙂) Dobry napad je pripravit vcas manzela, aby mohl neco pokoupit v pripade potreby. Odsavacku na mleko porizovat zatim nechci, ale mam vybrany tip, znacku a mam zjisteno, kde ji pak pripadne sezeneme, to same lahve atd.
vlozky do podprdy jsem taky nepotrebovala - neteklo.
Ahoj Slůně! Já osobně moc doporučuji velký gymnastický míč - poslouží jak tobě, tak mimískovi - tobě na záda a pro mimíska je to příjemné, když ho budeš chovat a mírně se na míči pohupovat. A pak ještě mě napadlo - čaj pro kojící maminky, např. od Lerosu, pro mimíska kapky do nosánku Libenar, elektronické chůvičky, sterilizátor..
no, to je sice fajn...ale zvyknout si mimi na houpani a uspavani na mici mi prijde vcelku neprakticky....ale kazdyho vec,ze?
Sterilizátor bych nekupovala. Pokud budeš jen kojit, tak těch pár dudlíků se vyvaří v hrnci. Já nedělam ani to, my nedudláme 😀
jj, souhlas - gymn. míč nám hodně pomohl a šátek taky (úvaz pro minimimi "kolébka" je hrozně jednoduchý) dobré návody jsou tady:
www.babysatky.cz
jídla taky spoustu - já baštila hlavně pribináčky a ovocný tvarohy a pila vitakávu/meltu s mlíkem po litrech (dobrý na mlíčko) a k tomu buchty nebo loupáky😀
jo, a určo slepičí polívku - to byla vzpruha a bývala bych si ji vzala s sebou na sál a dala si hnedka po porodu (alespoň čirý vývar v termosce) - protože jsem byla vykrvená a nedali mi skoro vůbec najíst 😠 😠 😠
My jsme chůvičky koupili,ale vůbec jsme je nevyužili,protože se stejně pořád chodíš koukat.To samé s polohovacíma válečkama,koupili jsme je a ani jednou nepoužili.Petřík se rád rozvaluje.Takže nakuluj s rozvahou ,škoda peněz.Jinak bych doporučila odsávačku hlenů a digitální teploměr.Obojí se nám hned hodilo.
jj, slepičí polévka super. Děda kvůli mě zabil tu nejlepší slepici 😀
petraluk 😀
jj, doporučuju tu odsávačku na vysavač. Na houpání bych mimi nezvykala, ale uvidíš sama, koupit to můžete vždycky 😉 chůvičky jsme měli až od 3 měsíců a válečky vůbec neměli. Tohle všechno objednáš bez problémů z netu a budeš to mít za 3 dny doma, pokud to bude potřeba 😉
Ten gymnastický míč využiješ i později, pokud budeš chtít chodit s mimískem cvičit. Když mimíska např.položíš břichem na míč a mírně s ním pohupuješ, je to dobrý i na úlevu od prdíků. Je to fakt výborná věc -multifunkční, takže nejen na pochování, či uspávání 😉.
Ještě bych doplnila - líh na čištění pupíčku, to potřebuješ doma mít hned. 😉
Lehátko do vany jsem pořídila, ale použili jsem snad jednou. Šátek mám, ale vázat jsme začali až tak v měsíci, teď vážeme docela často.
Ty přebalovací podložky se hodí. Stejně tak Rybilka, Bepanten, vložky do podprsenky, já nutně potřebovala - a potřebuju dodnes odsávačku, flaštičky a dudlíky, jinak bych neměla jak miminko nakrmit (nepřisál se, nesál...).
Odsávačka hlenů - v zimě - nutnost! 🙂
Digitální rychloměřící teploměr - super věc.
To je tak vše, co mě v rychlosti napadlo.
naše mimi bylo "zvyklé" na uspávání na míči, když mělo problém - teď např. uspáváme u prsa, ale i samo v postýlce to jde - nezávisle na tom, že jsme dřív hopsali...
miminka jsou z břicha zvyklá na pohyb, a tím, že vylezou, se to nemění 🙂 😉
Zakladni lekarnu: to urcite nekde najdes seznam, takovy ty veci jako lih, ctverecky z buniciny, olejicek na mazani...
Pro pripad, ze by byly problemy s kojenim: tak dve flasticky, dudlik, injekcni strikacku! (na krmeni novorozenatka, aby si nezvyklo na flasku), mozna i nejakej ten nutrilon (nemusite ho otevrit, ma trvanlivost dva roky, ale je dobry ho mit pro pripad nouze - pak ho muzes neotevrenej poslat dal, takze zadna skoda), manzel tohle vsechno musel shanet po navratu z porodnice, mezitim mi rvalo hladovy dite, proste rozkojeni trvalo delsi dobu, no...zvlast ty injekce byly problem, tady v lekarne je proste nemeli, nechapu 🙂 Jsou to teda vesmes low-cost polozky, ale muzes dost ocenit, ze je mas...
No a pak nejaky ty pliny, pro sebe porodnicky vlozky a tak, ale to je jasny 🙂
Čtverečky z buničiny doma mám, ale vůbec nechápu, na co jsem je kupovala - lékárnice mi je prodala s tím, že je budu potřebovat...
(přemýšlím, že je daruji naší dr. 🙂 )
honzi : na líh..vytírá se tím čtverečkem namoč. v lihu pupík 😉
gender : no myslím, že Nutrilon může dokoupit až když bude potřeba...ainjekce taky ne ?Já teda jednu do foroty měla doma a hned jí využila,ale jak jsem pochopila, tak slunatko nechce vypisovat takový ty běžný věci jako líh atd ne ? to asi už doma má
já teda místo čtverečků používala vatový tyčinky. I v porodnici jsme to tak dělali 😕 Čtverečky jsme měli na očička. Měla jsem kvasinky a Ondra pak zánět očička.
Kyri: souhlas 🙂 Máme tu samou zkušenost - hopsáním a chováním naši malou spíše uklidňujeme, uspávání jde bez míče.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Slůňátko, novorozenec nepotřebuje téměř nic, kromě mámy. 😉
Dobré je ale mít odsávačku hlenů, zimní miminka občas chytnou v porodnici rýmu. Osobně si pochvaluju šátek, občas jsem musela doma něco udělat a miminu se nelíbilo být v postýlce, tak jsem ho pěkně zavinula a dělala, co bylo třeba. Taky polohovací lehátko nebo košík je fajn, třeba, když se potřebuješ osprchovat (což v šestinedělí děláš pořád) a chceš mít mrně pod kontrolou.
Jo a řekni manželovi nebo mamce, ať ti navaří tak na týden a jídlo zamrazí, abys nemusela řešit co do pusy.Případně si můžou vzít dovolenou a postarat se o tebe