Ahoj holky jsem 37+2 malý je velký (cca 4100 kg) a hodně pl.vody. Zítra by prý začaly připravovat porodní cesty a po víkendu vyvolávat. Je tu nějaká co má podobnou zkušenost a jestli se může stát že už tím že začaly připravovat porodní cesty tak se rozjel sám porod 🙏🏻 Děkuju.
@alenka300 mne tam dali přes noc močovou cevku - ale do děložního hrdla... Na konci se nafoukne balonek a ten dráždí to děložní hrdlo aby se zacalo otevírat. Po 17 hodinách s timto jsem se otevřela z nuly na dva... Celou dobu bolesti (daly se vydržet), takže beze spánku a pak se šlo na vyvolavani.... Dostala jsem dvakrát tabletu s odstupem už nevím kolika hodin. Kontrakce jely ale ja se neotevirala. Takže jsem porodila az za přesně 47 hodin od začátku přípravy porodních cest. 🙄 Ale nějaký fakt jako veeelky bolesti jsem měla jen pár hodin na konci. To předtím se dalo vydržet docela ale spát se nedalo což mi vadilo nejvíc, že jsem byla utahana.
No me tvrdi, ze maly ma v 36+2 - 3400 a mam vic plodove vody. Pricemz je vaha i mnozstvi vody vizuelni odhad a nelze jej presne merit, je to od oka. Tak mi to rikal gyn. Mic nerozumim jak muze byt mininko velkee a jeste mit hromadu plodove vody. Pohyby citim casto.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ja to mela trosku jinak mala naopak byla mensi a vody jsem mela malo, nakonec me nechali prenaset az do 41+2 ale od 39 tydne me strasili ze me ji vyvolaji, ten den jsem nastoupila do nemocnice, udelali kontrolu byla jsem otevrena na 1cm jako asi uz 3 tydny. Pak me dali tabletu, aby se pripravili porodni cesty a ze po ni budu mit poslicky, a druhy den rano by me dali primo tu vyvolavaci, tableta se dala cca kolem 10 dopoledne, za hodinu jsem mela jit na monitor a sestricka se me ptala zda uz neco citim, tak jsem se smala a rikala ze nic.. no jen co jsem lehla na monitor zacli uz takove hodne slabe bolesti, takze jsem si myslela ze poslicci, pak uz me az do 4 nikdo nevysetroval, jen dosla sestra opet zmerit ozvy a ptala se jak mi je, tak jsem rekla ze uz uz to trosku nabira grady😂 tak rikala ze to tak ma byt, ale at dojdu kolem 5 hodiny na monitor jeste.. pani co byla se mnou na pokoji rikala ze urcite rodim, a ja byla presvedcena ze ne, uz to teda bolelo v leze docela ale furt jsem byla presvedcena ze to jsou poslicci, bolesti byli co 2-3 min. Rikali me i pri zavadeni te tablety ze se to rozjet muze, ale at s tim spis nepocitam.. dosla jsem na monitor kde jsem byla asi 5 min a praskla voda, sestricka se velice divila jestli to byla vazne voda🙈😁 a kdyz zjistila ze ano dali me na box, a nechali me opet na monitoru, po chvili ale jsem nemohla vubec lezet a strasne me dole tlacilo a tvrdila mi ze jsem furt na 1 cm, kdyz jsem behem par minut zvonila uz asi po 3 ze proste lezet nemuzu, ze si chci aspon stoupnout tak zavolala dr a ta zjistila ze su na 8cm a slo se rodit🤣 nevim kdo z toho byl vic prekvapeny jestli ja nebo oni.. takze ano stat se to muze😊 budu drzet palce