Příprava na císařský řez v Podolí. Zkušenosti?

tynattt
6. bře 2020

Ahojte!

Je mi jasné, že každý na tyhle věci kouká jinak, má jiné názory, jinak se připravuje a tak. I přes to, bych se ráda zeptala.

Jsem nyní 35tt, registrovaná k porodu jsem do Podolí.
Byla jsem před pár dny na kontrole u své gynekoložky a ta mi řekla, že se mi mimi neotáčí. Leží si spokojeně kolmo (hlavičku mám pod pravými žebry a zadeček mám pod svým srdíčkem - asi mi na mojí lásku prdí už teď😂) a protože je prý maličká šance, že se ještě otočí - mimi je velké a už prý nemá moc místa - mám se kdyžtak připravit na to, že budu muset císařem.

Moje dotazy jako prvorodičky:
•Jaké máte zkušenosti s císařem v Podolí?
•Co jste si do Podolí chystaly do tašky? Je něco co jste si chystaly zbytečně? nebo naopak byste ocenily, kdybyste věděly a zabalily si předem?
•Umožňují v Podolí po císaři bonding?
•Jak dlouho vám trvalo než jste se rozkojily?

Děkuju moc za všechny odpovědi!♥️

malenka3
6. bře 2020

2x akutní cs, jeden po nepostupujícím porodu, druhý plánovaný, ale nestihli jsme termín.
Zkušenosti jen ty nejlepší, skvělé jip, skvělé šestinedělí. Mají i fyzioterapeuta, který tě druhý den zvedá a řekne, co a jak.
Taška dle jejich webu klidně. Měla jsem zbytečně župan, bylo tam teplo, nepotřebovala jsem ho. Ale u prvního porodu, kdy byly ještě záchody na chodbě, jsem ho potřebovala. Teď u druhého porodu jsem skoro nevylezla z pokoje.
Bonding je jen u epiduralu, já měla v celkové, takže dítě u prsu až za 4 hodiny, když jsem se probrala z narkozy.
Miminko se přisálo okamžitě po prvním přiložení. Od té doby každé tři hodiny (kromě noci, potřebovala jsem spát). Cca 3. den už jsem kojila mlezivo. (neměla jsem žádnou podporu kojení ve formě homeopatik, čajů nebo tak).

loylii
6. bře 2020

@tynattt v Podoli plánovaný CS a super.

lenkazub
6. bře 2020

Zkušenosti z Podolí super. CS jen při umrtveni a musím říct že u porodu byla obrovská sranda 😀. Letos se tam chystám opět a doufám že opět císařem jelikož se na něj vysloveně těším. Já na Podolí nedám dopustit. Budu tam rodit už po třetí a to jsem z Lbc ale já na Podolí nedám dopustit. Není nic co by mi tam vadilo. Rodila jsem večer a nechali nás přes noc Krásné vyspat a druhý den jsem už měla mléko. Při prvním teda asi až za dva dny to už si přesně nepamatuji. Je to už 8 let.

tynattt
autor
6. bře 2020

@malenka3
@loylii
@lenkazub
Děkuju moc za odpovědi a hlavně teda za uklidnění.🙈
Čím víc se mi to blíží, tím víc z toho mám strach. Vím, že je to všechno hodně individuální, ale hrozně mě těší pozitivní zkušenosti!😍
Tak snad budu i já s mimi odcházet takhle spokojená.😌

lennus
6. bře 2020

@tynattt Doporučuju si zkusit zajistit nadstandard a mít s sebou někoho, kdo tam bude se mnou a starat se o miminko, aby nedošlo k separaci. Při plánované sekci, pokud nejsou komplikace, není nutné jít na jip. Držím palce!
A pokud by se otočilo, zkusíš ještě přirozeně?

pabka
6. bře 2020

@tynattt v Podoli jsem byla na císaři 2x, jednou celková narkoza, podruhé částečná, poprvé u celkové to byla rychlovka, takže trochu stres (miminku se po dlouhém porodu přestávalo dařit), druhy plánovaný byl super zážitek, všichni extra mili, vstřícní, manžel u porodu přímo u mě, fakt vzpomínám rada.

loylii
7. bře 2020

@tynattt zkusit zajistit nadstandart. Díky tomu jsem byla jak na dovolené. Sice na mě vyšel ten největší a nejdražší, ale za mě nejlíp investované peníze. Vlastní lednička, konvice, wc, sprcha, balkon, navstevy nonstop. A ten klid😃 a ocenila jsem TV. Byla jsem týden. Pro deti veškerá kosmetika, obleceni, látkové pleny, pro mě vložky. Stačili mi pouze vlastní ručníky a pro deti pampersky. Před pokojem varna s vodou, čaje, mléko, rohlíky a chleba nonstop.

lolam10
7. bře 2020

Taky spokojenost 2xcs v podoli.bonding nebyl(moc na to neverim a po te operace by to slo blbe) a krasne jsem se rozkojila.nebojte.a jinak vsichni hodni a pomahali s kojenim(hlavne se hodne ptejte,oni fakt pomuzou).a ted po rekonstrukci je to tam fakt nadherny a hlavne je wc na pokoji takze fakt pohoda

tynattt
autor
7. bře 2020

@lennus
Zkusím si nadstandard “zajistit”, ale prý je to hodně těžké, protože je o něj velký zájem 😒 a prý nepomáhá moc ani mít zaplacený ten Podolský balíček.. 😶 Mi říkala sama paní při registraci, že je to jen o štěstí.. 😒

Opravdu? Myslela jsem, že JIP je po cs povinný.😳 Děkuju za info!

tynattt
autor
7. bře 2020

@pabka
Hodně přemýšlím jestli se nechat “uspat” úplně, nebo jen částečně.. Je pro mě nepředstavitelná představa, že budu vnímat jak se mi někdo “hrabe” v břiše ale na druhou stranu nechci přijít o první momenty míma na světě.😅 Jsem z toho trošku v rozpacích.

tynattt
autor
7. bře 2020

@lennus Jé, zapomněla jsem odpovědět na otázku.. Ano, pokud se prcet otočí, samozřejmě bych zkusila rodit přirozeně. 😊

tynattt
autor
7. bře 2020

@loylii
Ptala jsem se už u registrace na nadstandard, bohužel mi bylo řečeno, že je to všechno o štěstí. 😒 Jistotu nadstandardu mi nedá ani ten Podolský balíček a rezervovat se to také nedá. 😒 Samozřejmě bych byla ráda, kdyby to vyšlo!😌 Zní to opravdu jako příjemný pobyt. 😬

tynattt
autor
7. bře 2020

@lolam10
Děkuju moc za sdílení zkušeností. 😌 Jak jsem psala, brzy mě to všechno čeká a jak jsem nervózní, každá pozitivní zkušenost potěší!😊

lennus
7. bře 2020

@tynattt Ano, je, taky jsem žádala, ale nakonec jsem porodila přirozeně a nevadilo mi být na obyč pokoji, druhá paní byla fajn, nabídli mi nadstandard až druhý den, odmítla jsem. Balíček jsem měla

loylii
7. bře 2020

@tynattt já ten balíček neměla, ale dost jsem je při příjmu otravovala..

tynattt
autor
7. bře 2020

@lennus Stojí za to si ten balíček zaplatit?

tynattt
autor
7. bře 2020

@loylii zkusím to také.😂

lenkazub
7. bře 2020

@pabka prosím tě a o druhý sis řekla nebo proč byl plánovaný pokud se mohu zeptat? Zajímá mě to protože bych ráda věděla zda se u druhého mohu sama rozhodnout zda chci rodit přirozeně nebo císařem.

lenkazub
7. bře 2020

@tynattt nebudeš to vůbec cítit. Také jsem se bála ale pak jsem ani nevěděla že už jsem porodila nebo že už jsem zasita a je vše hotovo. A naopak jsem ráda že jsem to dění kolem mohla vnímat. Jsou tam všichni fajn, příjemný a byla tam opravdu sranda.

pabka
7. bře 2020

@tynattt za sebe bych URČITĚ zvolila částečnou narkozu. Taky jsem měla obavy, ne ze ne, ale byl to opravdu pěkný zážitek a s celkovou narkozou se to nedá srovnat. Po ni jsem se probrala úplně mimo, nic si nepamatovala, malou viděla celá rodina dřív než já, byl to divny pocit probrat se a nevědět. U částečné jsem byla u všeho, miminko viděla hned, bylo to fakt moc hezké.

pabka
7. bře 2020

@tynattt jo a osobně jsem pro nadstandard, pro mě k nezaplacení, i když drahý jako čert tedy...

pabka
7. bře 2020

@lenkazub určitě mě nikdo nenutil, ale měla jsem opravdu velký nadbytek plodové vody a dcera se v břiše otáčela jako na kolotoči, lékaři měli obavy, ze se těsně před porodem nebo při něm otočí do špatné polohy. Já nebyla proti, po prvním těžkém porodu, který po 3 dnech stejně skončil císařem a ještě v celkové narkoze, jsem vlastně tuto možnost vitala...

lenkazub
7. bře 2020

@pabka já bych totiž také ráda podruhé rodila císařem ale ještě je brzo abych to řešila s dr. Jen nevím zda si mohu vybrat když už jsem jednou (před 1,5rokem)rodila akutním císařem a nebo to budou chtít zkusit normálně. Mám totiž strach ze mi praskne při tlačení jizva nebo tak něco a nebo že bude porod trvat a ohrozime tím miminko. Proto bych ráda rodila císařem.

lenkazub
7. bře 2020

@pabka souhlasim

pabka
8. bře 2020

@lenkazub myslím, ze když si promluvis s lékařem, nějakou cestu byste najít mohli... ono většina žen i přes rizika prosazuje přirozený porod mi tam lékař říkal, tak byl takový opatrný napřed a ptal se mě, jaký mám postoj já, ze by mi druhého císaře doporučil, ale je to na mě. Pak přišla diagnóza ohledně te plodové vody a bylo rozhodnuto, to už nediskutoval, ale predtim byl diskusi otevřen.

lenkazub
8. bře 2020

@pabka moc děkuji za info. Já tam těch rizik také mám hned několik a možná to zase bude akutní císař ale to nechci privolavat a byla bych ráda kdybych tentokrát rodila donosence. Přeji klidný a bezproblémový porod. 😉🍀

pabka
8. bře 2020

@lenkazub já už mám porody dávno za sebou a další už nebude 🙂 ale to samé přeji já Tobě! 😉👍🌺

merope
8. bře 2020

@tynattt Ono sice vnímáš, jak se někdo "hrabe v břiše", ale spíše tak vzdáleně, cítila jsem tuším trošku tlak při otevírání, ale nic nějak divného a hlavně jsem se už těšila na malého. A prostě ten první pláč vlastního dítěte - za to to fakt stojí, to nic nenahradí.

tynattt
autor
10. bře 2020

@merope Děkuju moc! Uvidíme jak to celé ještě dopadne, věřím, že nejlépe jak to jen půjde.🙆‍♀️

jaamartina
1. říj 2020

Ahoj,
Také jsem měla akutní císař v 5/2020 a musím říct, že všechno bylo moc super. Vše rychle, bez komplikací, částečná narkoza. Bylo to nádherné slyšet mimi hned po vytažení. Určitě doporučuji. Na sále byl manžel a vše v pohodě. Personal skvělý. Za hodinu a půl od prijmu byla malá venku a já sesita. Na jip jsem byla 2 hodiny a pak rovnou na pokoj. Vše nové a čisté. Byly jsme na pokoji 2 a mely vlastní koupelnu. Balila jsem dle seznamu co mají na stránkách. Kojila jsem asi za 2 dny, ale je to individuální. Laktacni vše ukáže a vysvětlí. Půjčili i zdarma el odsavacku. Vzpomínám ráda na vše.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru