Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda se některé z vás stalo to, že se miminko při porodu pridusilo... Malou museli tahat vexem... AS 5 6 8...resuscitace nebyla potřeba... Za 4 hodiny po porodu mi ji dali, že je v pořádku... Zažila jste to některá taky? Jsou děti v pořádku?
Ahoj, vím jen velmi zprostředkovaně, ale moc ráda bych tě uklidnila. Něco podobného zažila kamarádka, dcerka šla taky vexem, AS tedy nevím, ale je to naprosto zdravá holčička a hrozně chytrá a šikovná. Přeju pevné nervy, určitě bude všechno dobré.
Ahoj, moje holčička byla rovněž přidušená, narodila se přirozeně, ale chvíli trvalo, než zaplakala a dostávala myslím kyslík. AS 4 8 9. Žádné následky nepozoruji, je velmi šikovná a čilá.
Moje dítko taky šlo vexem, dnes má skoro 7 a je v pořádku 🙂 Neboj 🙂
Děkuji za odpovědi.
Já měla taky porod vexem, dceři je 8 měsíců a zatím vše v pořádku. AS bylo tedy vyšší 9-10-10 ale říkali mi že to bylo o chlup, takže o minutku později a bylo by to skore horší. To bude dobré myslím že to nemá do budoucna žádný vliv 🙂
Buď úplně v klidu, mě se malý narodil s AS 1-2-7, sice přirozeně, ale bez kyslíku by se nerozdýchal. Byl pak ještě dva dny v inkubátoru s vyšší hladinou kyslíku a týden dostával dvoje ATB. Teď je z něj úplně spokojené tříměsíční miminko a nic bys na něm nepoznala 🙂
Ahoj paladinkagal,já při prvním porodu nezdařený Vex.,proto akutní císař.Syn byl přidušený AS 3 7 9,já dva dny na JIp + transfuze,syn na kyslíku v ink.Dětská nás poslala na neurologii,od 3 měsíců Vojtovjku.Cvičili jsme cca 3 měsíce.Teď už má 7 a půl roku a zatím naprosto v pořádku,takže se neboj,všechno bude o.k ,ale není to nic příjemného.
Syn akutnim císařem. AS 1 2 3. Nedychal, dlouha resuscitace. Mesic na jip v um spanku s umelou plicni ventilaci. Jsou mu 3 a je to šikovný kluk.
Děkuji, doufám že malá bude také v pořádku.
pokud je as v páté minutě(prostřední číslo) 6 a více není žádný důvod k obavám
AS 1 10 10.... nedýchal, resuscitace, nižší teplota, byl v inkubátoru pár hodin a pak mi ho už normálně přinesli ...má 5,5 roku a bývá nemocný, ale jestli to s tím nějak souvisí, nedokážu říct. Jinak vše v pořádku, vývojově byl dokonce popredu.
AS 3 6 8....krisena. Dva v inkubatoru,zanet,zloutenka...detsky mudr me na tvrdo rekl,ze mi nezaruci,ze bude normalni. Malem sem se zhroutila. Dneska 10 let,aktivni,ve skole dvojky a dela atletiku,tanec a jogu. Proste zdrava holka. Jen je trochu divocejsi😊. Drzim pesti,urcite bude vse v poradku🍀
Děkuji za příspěvky...
Dceru koncem panevnim krisili (dlouho trvalo vybavit hlavicku) AS 1-5-7,byla 4 dny na JIP,do naruce jsem ji dostala 44 hodin po narozeni,rok jsme chodili na neurologii. Za 2 tydny bude mit 2.narozeniny. 3 mesice jezdi na first bikeu,pres den je bez plen,sama ji a obleka se (samozrejme ne vsechno a dokonale).. neni to nic prijemneho a doufam ze se nic spatneho uz neobjevi.. sestinedeli jsem probrecela a strasne si to vycitala,ale byl to nesmysl...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Starší se při porodu taky dusila, museli ji resuscitovat, AS 1 6 8, takže to máte lepší. Strávila 2 dny na JIP, přes půl roku jsem s ní cvičila vojtovku. Chápu, jak se cítíš, já tehdy hledala všechny možné informace, asi nejvíc mě uklidnilo, že AS je vyjádření jen toho, jak se dítěti daří po porodu, jestli potřebuje nějakou péči. Ale nic nevypovídá o budoucnosti dítěte. Dnes má starší 8 let, je ve druhé třídě, patří k těm nejlepším, chodí do gymnastiky, atletiky, takže vše naprosto v pořádku 🙂