Milé maminky, podělte se o Váš příběh, o ten velký zlom, který na vždy změnil Váš život. Jaký byl konec těhotenství po psychické a fyzické stránce ? V jakém tt jste rodila a jak to začalo a jak probíhalo? Plno nastávajících maminek by Vám za jakékoliv informace moc poděkovalo.
Hezky vecer maminky🙂 taky se podelim. V mem tehotenstvi byly magicke 2 datumy. Prvni byl datum zjisteni, ze jsem tehotna (na manzelovi narozeniny) a termin porodu byl rok po smrti manzelovi maminky. Rikame, ze nam syna poslala. Tehotenstvi probihalo bez vetsich problemu. Ja si porod planovala, predstavovala...a hups. Vse bylo jinak. Byla jsem tyden po terminu a namerili mi vysoky tlak a druhy den jsem sla na vyvolani. Probehlo vse, v co jsem nedoufala, ze bude...vyvolani, oxytocin, epidural, nastrih. Nakonec jsem mela i mirne zakalenou plodovou vodu, tak jsem za to vyvolani byla i rada.
A pak prisly chvile s nasim drobkem...problemy s nastartovanim laktace, rozpad nastrihu. Ale vse jsme s uzasnym manzelem zvladali. Vzdycky jsem si rikala, ze dite ma svoji postel no a uz 6m ho mame v te nasi 😀 ale y chvile s nim jsou neco nezapomenutelneho
Porod Vašíka 40+4 tt - ve dvě ráno jsme s manželem v obýváku hledali na internetu, jestli to jsou poslíčci nebo kontrakce (kontrakce po 4 min). Nakonec mě přemluvil ať už jedeme. Do porodnice jsme dojeli po třetí ráno. Voda mi nepraskla. Příjem, monitor, klystýr, sprcha a šup na sál. V 6:03 byl Vašík na světě na pár zatlačení. A jelikož pospíchal a měl hlavičku jako makovičku, museli mě pěkně nastřihnout. Nádherný porod. Manžel se mi tedy sesunul k zemi a dali mu hadr na hlavu, ale jak byl malý venku hned se vzpamatoval a fotil. Rovnou na sále jsem prohlásila, že bych klidně rodila znova. Byl to krásný, veselý a dokonalý zážitek. Vašík byl s námi asi půl hodiny tam, pak jen my dva a na pokoj jsem šla po svých a rovnou do sprchy.
Porod Barborky 40+3 tt - ráno v šest mi odteklo trochu plodové vody a jeli jsme do porodnice (stejně jsme tam měli jet na prohlídku). Tam mě doktor chtěl poslat zpátky domů a tvrdil, že rodit nebudu. Nakonec dal na sestřičky, že test na plodovou vodu vyšel pozitivně a že tedy by si mě tam měli nechat. Zbytek dne jsem se nudila na hekárně, dala si oběd, žádné kontrakce a jen občas mi odteklo trochu vody. V osm večer se "něco" začalo dít, tak jsem už prozradila ségře, že budu asi rodit buď v noci nebo další den a ať dorazí hlídat Vašíka. V deset přijel do porodnice manžel a já s ním seděla na chodbě. No a to teprve začaly kontrakce... Pak klystýr a šup na sál. V 1:07 byla Barborka na světě na asi tři zatlačení. Opět dokonalý krásný porod jen s kosmetickým natržením (u šití jsem se smála, bylo to nevím proč divné). Víc jsem ho prožívala, vnímala i když to byla zase rychlovka. Nedokážu říct jestli víc bolel... Barborka s námi byla asi hodinku, pak jen my dva a šup na pokoj. I tenhle porod byl pro mne úžasný. A manžel tentokrát vydržel 😀
Deti mam tri. Prvni vyvolavany porod 41+3 pred sesti lety. Dali mi jednu tabletu v osm, druhou v 11 z niceho nic prisli obrovske kontrakce nez jsem vyjela dve patra vytahem otevrela jsem se o tri cisla. Bylo to strasne rychli dceri se zacalo spomalovat srdicko musela rychle ven ale uz to neslo cisarem, kleste byli pripraveny ale nastrihli me a byla venku natotata. Druhy porod akutni cisar pred peti lety, syn byl extreme nedonoseny. A treti porod byl za odmenu pred 10mesici. Sice jsem zase prenasela ale dr mi udelal hamiltona a v noci se rozjel porod byla jsem uz hospitalizovana ze budou druhy den rano vyvolavat. O pulnoci bolesti, bylo to fajn bolelo to ale prichazelo to postupne a naprosto bez nastrihu skoro deset hodin porod ale sla bych do toho okamzite znovu syn mel skoro 4 kg hned po porodu mi ho dali do naruce na bonding zvladli jsme to krasne bez jakykoli medikace. A jeste ten den jsem sedela v tureckym sede aniz by me neco bolelo. Prirozenej porod naprosto nejlepsi, muzu to porovnat, ale taky vim ze ne vzdy to jde.
Hezké téma, vzpomínám na všechny svoje 4 porody, všechny byli krásné 🙂
První porod v 2009 - 40+0 přesně na termín se po krásném slunečném dnu, buřech a sezení na terásce v hospůdce, ve 22h ozvala kontrakce, která mě prohla a já věděla, že to přijde 😀 začali po půlhodině, už jsem nemohla ani spát a kolem půl páté ráno, kdy byli po 15min. jsme vyjeli do porodnice. Otevřená na 4-5prstů a píchli mě vodu. Hned, co jsem mohla začít tlačit jsem se už těšila, že brzy vyjde, ale tlačila jsem malého skoro 2 hodiny, což bylo dost vyčerpávající a už jsem prosila i o císaře, tlačili mě i na břicho a nakonec jsem porodila klučíka 3,3kg. Bylo to i přes to vše krásný, porod trval cca 12h (od první kontrakce)
Druhý porod v 2010 - přišel o 4dny dřív před termínem a to tak, že mě ráno v 6h praskla voda...že se jedná o plodovku jsem si myslela až někdy po osmé hodině a tak jsme teda vyjeli do porodnice. Bolesti žádné a opět otevřená na 5 prstů. Kolem poledne stále bolesti jen takové lehtání v zádech, dala jsem si vanu a pak poslední hodina už kontrakce nabírali na síle. Šla jsem na křeslo, 3x zatlačila a malej byl venku, 3,6kg. Říkala jsem tomu procházka růžovým sadem, porod trval 9 hodin od praknutí vody (ale bolesti trvali snad jen hodinu) 😀
Třetí porod v 2015 - začal o 14dní dřív a to si myslím, že díky chvatu, který mě doktor v nemocnici provedl bez mého vědomí. Kontrakce začli večer, už jsem nemohla spát a v noci v 5h ráno jsme jeli. Tohle byl opravdu porod za odměnu, asi díky mojí zlomené noze. Rodila jsem s berlema a ortezou 😀 Nepíchli mě vodu, museli mě dát ATB na streptokoka, kontrakce co 10min a to pořád na pohodu, až najednou, když jsem ležela praskla voda a silná bolest, okamžitě jsem pocítila nucení tlačit, tak mě přesunuli na křeslo, půl hodinka tlačení a malej se narodil 2,90kg. Žádné velké bolesti, to byl krásný zážitek. Porod trval 6hodin od prvních kontrakcí.
Čtvrtý porod v 2017 - opět v noci a opět přesně na termín, první kontrakce byla asi v 17h, všichni doma, manžel vzal kytaru, tak jsme zpívali, já hopsala na míči a rozdejchávala silnější kontrakce, uvařila jsem véču, uložila všechny děti a kolem 22h jsme vyjeli. Opět ATB na streptokoka, jinak by mě píchli vodu a už by to jelo. Tak mě nechali. Kolem 23h začali ty pořádné kontrakce a co minutu a to by vážně ten nejbolestivější porod ze všech, ani manžel na mě nesměl mluvit. Pak už jsem cítila, že mě praskne voda, po jejím prasknutí jsem na jeden zátah tlačila a během pěti minut v 0:02h se narodila holčička 3,3kg 🙂 Porod trval cca 6-7h
Celkové shrnutí, co porod, to kratší interval tlačení. Všechny bez epiduralu, všechny s nástřihem, jen ten poslední nestihli a trhlo se to a na všechny mám krásné vzpomínky. Pořád si je všechny dost vybavuju 🙂 a těším se na ten pátý 😀
1.porod byla velka neznámá. Rodila jsem asi 10 dni po terminu. 41+3 ? Brala jsem to v klidu,az to prijde tak to prijde. Něco se začalo dit asi v 8 večer. Občas bolesti. Asi už nepravidelne kontrakce... po pul nebo ctvrt hodine... spat nešlo... byla jsem nejistá nevěděla jsem co bude... celou noc jsem chodila po bytě, houpala se na balone, vlezla do vany...asi v 5 rano jsem to již nevydržela a konečně přemluvila manžela abychom jeli do porodnice. Byli jsme tam před 7.h ráno. V porodnici meli takovy chladny pristup,ktery mne stresoval. Ja sama zavrena na cekacim pokoji,manzel tam se mnou byt nesměl. Klistyr-nikdy více! Protržení vaku blan,odtok plodovky.. Pak uz to šlo, ke konci jsem byla dost mimo,mela jsem výpadky vědomí a bláznivé sny které mi pozměňovaly skutečnost... nakonec jsem s malým nastrihem porodila v 11:25. Pak jsem si uz jen užívala první dny s miminkem v porodnici. Šestinedělí doma bylo take v pohodě. Kojila jsem cca každé 2 h. Síly mi trochu zacaly docházet asi po 3 mesicich kdy se vycerpaly rezervy z dřívějška.
2. Porod vyšel na termín. Kontrakce zacaly asi ve 2h rano. Byla jsem v klidu,věděla jsem ze mám dost času. V 9 rano jsem měla jít do poradny,tak jsem radši zavolala tchanovi,aby mne tam odvezl. S příchodem do porodnice kontrakce skoro ustaly, stejne jako pred 2 lety. Poslali mne dom. Ale ja vedela,ze ten den porodim. Nechala jsem se odvezt k rodičům, kde uz par dni byla i dcerka. Zařídila jsem si poslední pochůzky a kolem poledne volala manželovi aby mne odvezl. Stejna porodnice,ja trochu jistější, klistyr jsem odmitla... protrzeni vaku blan take,ale nakonec mne premluvili a vodu praskli. Syn se narodil bez jakéhokoli zásahu bez nastřihu bez natrženi kolem 16:30 odpoledne. Následovaly Krasne 3 měsíce se spicim miminem. A po pul roce zaclo peklo😅
Ani u jednoho dítěte jsem nezažilo nějaký výrazný bodový okamžik. Ani na jeden porod nevzpomínám hezky i přesto, že byly fyziologicke v termínu a bez větších komplikací jediné co mi přinesly byly noční můry a lakt. poporodni ps. trvajici u obou deti do ukončení kojení. ... Své děti miluji ale ty krasne chvíle byly max parkrat za těhotenství (napr, ukazka na velkem ultrazvuku , prvni pohyby atd) a pak az kdyz začly chodit a vše začlo být jednodušší.
Porod jsem chtěla co nejpřirozenější, ideálně i bez epidurálu, bohužel realita byla úplně jiná😅 Myslím že to bylo 40+2. Asi ve 3 ráno mi začaly jemné kontrakce. Byly pravidelně asi po 10 minutách. Byly velmi jemné a tak jsem neřešila a čekala co bude. Celý den se ale interval kontrakcí zkracoval, nakonec v 7 večer už byla bolest dost silná a kontrakce asi po 4-5 minutách. Jeli jsme tudíž do porodnice. Tam mě ale nemile překvapili. Prý jsou naměřené kontrakce málo silné (ha ha) a neotvírám se vůbec a mám jet ještě domů. No bydlíme asi 10 minut autem, takže jsme jeli a doma jsem už vyloženě trpěla. Ale zase je fakt že v pohodlí domova. Vydržela jsem do dvou do rána a to už jsem sotva došla do auta. V porodnici ale opět nemilé překvapení. Domů už mě teda fakt nehnali, ale pořád jsem se neotvírala, max 1 cm. Myslela jsem že zešílím. Po vyšetření doktor zjistil, že plod přestal růst už asi před nějakou dobou - malá měla jen 2.4 kg. Tušila jsem, že je tu něco špatně. Píchli mi plodovou vodu a byla zakalená. Bolest byla už nesnesitelná, modlila jsem se za císaře. Epidurál mi prý dát nemohli, že pak ozvy miminka ještě poklesnou a už teď jsou hraniční. Nakonec doktor rozhodl, že už není nač čekat, stále jsem se vůbec neotvírala a jelo se na sál. Tam konečně vysvobození v podobě epidurálu a za chvíli už byl venku řvoucí maličký uzlíček, nemohla jsem se na ni vynadívat. Celý porod trval neskutečných 27 hodin a zajímalo by mě, jestli bych opravdu porodila spontánně, kdyby nemusela malá ven. Nechápu, že jsem se vůbec neotvírala a měla takové kontrakce. Prostě něco nám tam nefungovalo správně. Ale všechno dobře dopadlo a odměna byla veliká.
@xdrak102 ja to mela podobne, ale s tim rozdilem, ze si me v porodnici nechali hned. Kontrakce zacaly ve 3 rano, v 5 rano nastup v porodnici, otevrena na 1 cm, kontrakce postupne silily, nebo ja byla vycerpanejsi, podle PA a Dr.byly slabe. Kolem 15h nalez stejny 1 cm, kolem 18h 1cm, kolem 21h 1cm a mi pichli tzv injekci pravdy, ktera ma pomoci rozjet porod, nebo kdyz jsou to jen poslicci, zastavi je. Mi pomohly, kolem pulnoci 4 cm, volalo se manzelovi, mezicase pripravy na porod a pak tepla vanna a na te to zase skoncilo, rozjely se dalsi porody a tak jsme tam s manzelem cekali na dr.,.az prijde i za nami na kontrolu. Kolem 3h 4cm, kolem 5h 4 cm, praskli mi plodovku, kontrakce na chvili ustaly a vratily se o to silnejsi. Kolem 6h uz jsem prosila o epidural, odmitli,.ze bych zastavila uz porod, tak jsem uz prosila i o cisare 😅 pak mi chteli pichnout oxitocin, ale prisel zastupce primare, tomu jsem si zacala stezovat, jak uz nemuzu, ze uz fakt nemuzu. Kolem 7h stale jen 4 cm, ale zastupce primare me taky skontroloval, stale 4 cm, ale rekl oxitocin a rodime. Otviral mi rucne bramku (brala jsem to jako totalni vysvobozeni, i kdyz to hrozne bolelo) a pak za chvili byl nas drobek na svete. Udelali nastrih a mela jsem poraneny cipek. Co se tyce porodnich bolesti, pamatuji si jen, ze to bolelo, ale jakmile se maly narodil, jakoby proste bolesti nikdy nebyly, nepamatovala jsem si je ani trochu, jen jsem vedela, ze byly. Mi na bolestive kontrakce pomahalo to, ze jsem brala, ze to je pro miminko a ze za chvili bude po bolesti, jeste chvili vydzet a bude to. Maly prisel na svet kolem pul devate 40+3
Ahoj holky 👶 Potřebovala bych poradit s výběrem porodnice - nebo způsobu porodu. Založila jsem na to novou skupinu, tak budu ráda za každou informaci, kde a jak jste rodily vy a co byste doporučily/nedoporučily. Nejideálněji Brno. https://www.modrykonik.cz/group/8301/ A už je nás tam víc, kdybyste se chtěly přidat a popovídat, jste vítané!❤
Nejraději bych rodila co nejpřirozeněji - bojím se ale rodit doma, ale i přístupu v porodnici 😒 Předem díky za každou radu a zkušenost ❤
Můj první porod byl plánováný císařský řez, malý byl v poloze KP a pouze jednou měl tendenci se asi otočit, byl to divoky večer, ale nepovedlo se. Takže den před, nástup do nemocnice, rano v osm na sál, já do plné narkozy a manžel byl s malý celé dvě hodiny po porodu. Byla jsem smirena s tím, že nástup laktace může trvat déle ale nakonec se rozjela rychle. Po císaři mi lehko nebylo, jednou jsem omdlela, malého si raději brali k sobe ale například ocistky žádné. Spotrebovala jsem pár poporodnich vložek a pak mi stačili obyčejné. Dělal mě mladý doktor a nejspíš si dal záležet ☺ kamarádka měla celý zákrok daleko rychlejší, protoze ji dělal pan primář ale také se dlouho cistila.
Druhý porod začal dva dny po terminu přesně o půlnoci ze soboty na neděli. Bylo to pouze brnění v podbřišku ale spát mě to nenechalo. Usla jsem až nad ranem, možná na hodinu. Ráno se intervaly zkrátily i na tři minuty ale pak zase prodloužily. Tak nějak jsem si říkala, že to přijde večer, v noci. V podvečer jsme odvezli malého k babičce a užili si poslední večer ve dvou. Nicméně stále mě nic nenutilo k odjezdu do porodnice. Manžela ano, tak jsme v neděli v noci jeli. Verdikt byl, že jsou to poslicci a já jsem na jeden a půl prstu, takže prakticky zavřeno. Ať si dám vanu, pak to zaspím, že to přejde. Ha ha, spát nešlo, v leze byly kontrakce daleko hůř snesitelné. Tak vana, tam se zrychlily ale nic z toho. Rozparena jsem vylezla v pět ráno z vany a na 40minut jsem usla. Další den predemnou a situace se neměnila. Manžel chodil od ničeho k nicemu a odpoledne jsme se rozhodli, že večer zase pojedem a už se nenecháme poslat domů 😈 V pondělí večer v porodnici byl nález velmi podobný tomu vcerejsimu. Nicméně doktor, sice bez mého vědomí, ale udělal asi Hamiltona. Nepoznam to, ale z jeho slov, že máme hodinu vydržet, ze uvidíme jak to postoupí.. Manžel z těchto slov málem vyskočil z kůže, prej když se nic nezměnilo od včerejška tak jak se může neco změnit během hodiny! Ale ono se to zmenilo prakticky ihned, kontrakce po 3minutách. PA,co tam s nami byla, mě informovala, že některé ženy tahle čekají třeba i 4 dny. A ano, i moje máma měla dlouhé porody. Takže za hodinu mi doktor po prohlídce sdělil, že se konečně oteviram. Pak to mám celkem v mraku, byli jsme v příjemném pokoji, PA nezasahovala, v jednu v noci mi praskla voda a pak to bylo dost nesnesitelné. Ne bolesti ale tlak na konečník, tlačit mi dovolili až po čtvrté ranní a malá se narodila po sedmé, když se zmenila smena a nastoupila na mě herdek baba, která nařídila oxitocin. Nasledoval nastrih, protože to nabralo rychlý spád. Potrhala mi i čipek ale ten okamžik, kdy jsem ji dostala na hruď, ten nikdy nezapomenu. Navíc jsme neznali pohlaví, takže radost z holčičky, byla obrovská. Maličká mi hned po výkonu usla, a asi za hodinu se probudila a vyhledala sama prs, to bylo něco úžasného. Porod oproti císaři daleko náročnější, i celá rekonvalescence, tři týdny po porodu jsem byla zpomalena a namožena. Ale nemenila bych, císař byl neosobní, syn mi zpětně hodně chyběl, navazovala jsem s nim dlouho nějaké souznění..
Porod sice dlouhy, za to bolesti ušetřený. Kdyby nebyl ten velký tlak po prasknuti vody, tak by byl až na ten zbrkly konec, naprosto pohodový ☺
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hezký den,krásné téma 😊Syna jsem rodila pred skoro 15 lety,mladinka. Bohužel porod skončil klestemi,ale je to krásný zdravý kluk. Dcerka se mi narodila pred sedmi lety po hodně těžkém konci těhotenství,kdy od nás odešel manžel,když jsem byla v 7.měsíci. Po strachu,jak to zvládneme,syn měl sedm let,měli jsme hezké manželství,tak to nesl těžce,jsem zažila úžasný,rychlý a krásný porod a dcerku jsem měla za odměnu. Ani u jednoho dítěte neznám probdele noci,pláč,věnovala jsem se jim tedy na 1000%,máme krásný,moc blízký vztah,dcerka trošku zavislacek,ale asi pud sebezáchovy mi tohle umožnil. No a teď? Čekáme v červenci dalšího do party,našel si nás totiž úžasný MUŽ,jsme rodina a já jen čekám,jaký ten třetí porod bude. Je to zase po sedmi letech😊.