Ahoj,
po 4 letech se zjistilo, že mám na děloze defekt , a to na jizvě po císařském řezu. Nyní mi chtějí dělohu přešít. Dělá se to laparoskopicky?
Jak dloho budu v nemocnici a čeká se s těhotenstvím jako po císaří minimálně rok?
Budu vděčná, když se mi někdo ozvě.
Děkuji.
tak hodně štěstí!_ Já měla info jen z doslechu od kamarádky, sama jsem rodila přirozeně. Pohodonou rekonvalescenci!
@natalie77 Mám strašnou radost z informace, kterou jsi napsala, pže dneska jsem se dozvěděla tentýž nález, tedy 16 m po císaři, ale i tak. ☹ Původně padlo i slovo hysteroktomie, což mě vyděsilo. 😲 Skoro mám tušení, jestli jsi nebyla na ko dneska, pže já byla zas toho 7.9. na jiném zákroku. 😉
Laparoskopické řešení je naprosto ideální, ačkoliv se taky netěším. No uvidíme, co se dozvím večer od svého gynekologa. 😕
@fim tak to budu držet pěsti....jen mě děsí, že to může srůst stejně špatně, jako po císaři...prostě něco nebem a zemí, člověk to neovlivní. A to se jinak výborně hojím. Jen je mi fakt líto, že na to nepřišli dříve...že jsem musela projít tím zamlklým těhotenstvím (to by se mohlo stát třeba i kdybych byla v pohodě...) a pak tou interrupcí ☹ 😔
Tak se drž, dobře to dopadne. 😉
@natalie77 Děkuji. Úterý pro mě bylo hodně stresové, pže jsem do večera čekala na verdikt, mezitím leccos našla a pořád nevěděla, jak to přesně bude u mě. Tvá zkušenost mě potěšila, pže velké operace "tipu císař" mě děsila.
Dvě děti už máme, ale je mi 31 a při představě, že bych neměla už nikdy děti z nějakého jiného důvodu než z vlastního rozhodnutí, mi byla krajně nepříjemná.
Nakonec se jedná jen o 2 cm v jizvě, což by se teoreticky nemuselo ani moc řešit, ale pouze v případě, že bych neplánovala už nikdy těhotnět. Ale to je věc, co si nikdy nemůžu být jistá - zatím neplánuji, za 5 let bych toho mohla litovat.... 😉
A teda "jen" 2 cm, ale vypadla mi kvůli tomu Mirena a pořád ještě nejsem "srovnaná", takže se normálně těším, až se vše vrátí do starých kolejí, Mudr mi to dozašije a pak se uvidí, co dál - jakou antiko, jestli třeba ještě to tělísko jednou nezskusit atd. A za 5 let uvidíme, třeba ještě ta holčička... 😀 😎
Blbý je, že to neodhalili dřív. Vždyť já byla taky na spoustě utz (kvůli té Mireně a problémům před vypuzením) a dokonce to neviděli ani hysteroskopií! Takže to byla pěkná náhoda. ☹ CT pak ukázalo vše, ale na to člověka jen tak zbůhdarma neposílají, že? 😅
ahoj. moc by mne zajímalo zda po opravení defektu jste normálně otěhotněli...Mě bohužel na defekt přišli po 3letech...po císařském ř. jsem dlouho kojila a žádný problém. po ukončení kojení mi začal problém s dlouhou menstruací, bolest břicha - už přes rok a něco - gyn. mě poslal na laparoskopii ať se mi podívají do břicha a nic nenašli, ..dostala sem se tedy až do centra as. repro a hned při první návštěvě mi řekla dr. že mám defekt...konečně jdu na operaci- po 5měs. od té první- což se těším protože rok bolesti břicha je fakt hrůza a už jsem z toho byla fakt zoufalá..jen mě zajímá zda po tom zákroku bylo vše ok. Dítko mám jedno ale moc chci ještě jedno...
Hezky den holky. Chtěla bych 3 mimi a gynekolog mi zjistil defekt na deloze klinovity šíře 7mm a doporučil presiti, ale mě se moc nechce. Už z důvodu kojení 15m prcka. Měla jste to některá? Děkuji
Chtěla jsem se zeptat,jestli má někdo podobnou zkušenost jako já...Mám za sebou dva císaře r.2011 r.2015, niní jsem po třetí těhotná a čeká mě další císař..ale v srpnu 2021 mi dělaly reoperaci jizvy po císaři..a já otěhotněla 4 měsíce po operaci laparoskopické. Jsem ve 12 TT .Mám hrozny strach jak to moje jizva a děloha zvládne..aby mi nepraskla až bude bříško růst.. Setkala jste se některá s podobným případem jako já? Budu ráda za odpovědi,doktoři mi bohužel řekly ,že se uvidí jak bude těhotenství pokračovat.. říkali,že úplně standardní to není 😑🤔
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
pokud vím, laparoskopicky se to nedělá, ale to Tě jistě bude podrobně informovat Tvůj gynekolog. A podle mých informací by se mělo s dalším otěhotněním čekat stejně, jako bys prodělala porod cís.řezem. Hodně štěstí!