Preindukce - může samotná stačit k tomu, aby se rozjel porod?

martaskaaa
30. zář 2018

Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli i po preindukci (zavedení tablety do pochvy k dozrání děložního hrdla/čípku) se může rozjet porod sám bez následné indukce (vyvolání)? Máte některá zkušenost, že vám večer zavedli tabletu (nebo balonek, tyčinku) a porod se rozjel do rána sám?

simona_33
30. zář 2018

me se po preindukci nerozjel, ale vcera tu byla podobna diskuse nebo pted par dny a presne jsem cetla ptispevek jedne pani ze dostala tabletu k preindukci a pak uz rodila... ale nepocitala bych s tim 😂

mievsa
30. zář 2018

Já dostala tabletku k preindukci 37+3 kolem 9:30 a porod se rozjel. Porodila jsem ve 23:24

leniczka23
30. zář 2018

Dostala jsem tabletku v 8 rano..do 2 hodin se mi rozjeli bolesti ktere ale nebyly moc ucinne..do 14 jsem se pootevrela na 2 prsty. V 15:30 mi praskla voda a ve 22:21 byl malej na svete.

verundice
30. zář 2018

@martaskaaa Mám aktuální zkušenost...teď v pátek v deset dopoledne jsem dostala půl tablety (po předchozím částečném odtoku plodovky bez kontrakci),celý den nic, až večer po půl desáté postupne sílící kontrakce az cca do 4 do rána a pak nakednou 4:58 byl malej venku. V ty čtyři mi rupla voda pak několik opravdu bolestivych kontrakci (v tu chvili otevrena na tri prsty),jenze za chvili uz silne nutkání tlačit a na čtyři zatlaceni byl venku,to byla strašná jizda!

martaskaaa
autor
30. zář 2018

@verundice a ty jsi rodila otevrena na 3 prsty nebo se to najednou hned otevřelo? 😁 byla bych rada, kdyby aspoň ta tabletka zabrala a nemuseli ji znovu davat az další den 😞

pajapavlina
1. říj 2018

Me v 11 zavedli tabletu a odpol jsem porodila sama. Doslova, sama ve sprse bez doktoru. Nestihli ani pribehnout.A to jsem nebyla otevrena vubec a pak najednou to slo hrozne rychle.

baraskaska
1. říj 2018

Po preindukci mi praskla voda snad do 2h od podani, bohuzel tim to skoncilo. 🙂 porodila jsem az 32h po prasknuti vody.

lavender21
1. říj 2018

Mne dali prvú tabletu v nedeľu okolo štvrtej, v noci ďalšiu, ráno ďalšiu ( nepamätám či vždy celú, resp. len polovicu). Už v nedeľu večer mi začali slabé kontrakcie ktoré pokračovali celý deň. V pondelok o 18:30 mi praskla voda, kontrakcie fakt stáli za to 😀 a malá sa narodila v utorok 1:13. Takže som si to celkom užila... Snáď bude druhý pôrod lepší...

pajax6
1. říj 2018

jaá dostala půl tablety ráno další den taky a až v poledne začaly kontrakce porodila jsem v půl jedenáctý a taky jsem se špatně otevírala..

whocares
6. říj 2018

Mne stacila preindukce. V pet odpo zavedli tabletu, o pulnoci praskla voda a zacaly bolesti, behem hodiny jsem se otevrela z 1 na 8, kontrakce jsem mela snad po minute a 3:39 bylo hotovo.

martaskaaa
autor
6. říj 2018

@whocares Tak me dali vecer taky pulku a od 1 rano jsem mela uz bolesti. Pak teda že jsem aspon na 2 prsty, ale nebylo to ani na pichnuti vody. Tak o pul 10 jsem dostala tabletu na vyvolani, za pul hodiny jsem šla do horky sprchy a rupla voda sama a hned jsem byla na 5 prstu a presun na porodní sál. A maly se narodil o pul 3, takže za 5h od vyvolání, bylo to rychly ale pro me teda nekonečny

dzungala
13. říj 2018

@martaskaaa

Ahoj,

mě dali v 8 ráno jednu tabletu, že hrdlo není vůbec připravené, že ten den určitě neporodím, že se jedná jen o preindukci. Porodila jsem 4,5 hodiny potom🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru