Předčasný porod ve 34. tt, máte zkušenosti?

janulininecka
8. pro 2014

Ahoj maminky, v pátek se mi narodila dceruška v 33+2 tt akutním císařským řezem. Je teď v inkubátoru. Porodní váha byla 2330 g, dnes 1900 g :( Musela dostat další infuzi na zavodnění. Z nemocnice mě už chtějí pouštět, za malou budu denně dojíždět. Máme klokánkovat, budu vozit mlíčko atd. Máte prosím některá zkušenosti? Budu vděčná za každý příspěvek. Moc děkuji!!!

lv
8. pro 2014

Neteře jsou 32tt 2250g a 2050g a ted už jsou to velike skvěle 10lete slečny, uvidis bude to dobrý, váhu ma krásnou...

nolies
8. pro 2014

@janulininecka Ahojky, napřed bych tě chtěla uklidnit, že děti narozené v tomto týdnu bývají v drtivé většině naprosto zdravé a všechno doženou velmi brzy. Syn se narodil v 34+1, vážil 2.140 gramů, shodil na 2.090 a pak šla váha rychle nahoru. 3 dny byl v inkubátoru kvůli teplíčku a dalších 10 dní byl na postýlce. Propuštěna z nemocnice jsem byla 4. den po porodu a pak za ním dojížděla. Poslední dva dny jsem tam byla ubytovaná s ním. Propustili nás v 36+0. To období bylo pro mě hodně psychicky náročné, ale velmi rychle jsem na to zapomněla. Neměj žádné obavy 🙂

nolies
8. pro 2014

@janulininecka Pokud bys měla další otázky, tak se klidně zeptej. Ráda odpovím 🙂

janulininecka
autor
8. pro 2014

@nolies Děkuji!!!

drpeca
8. pro 2014

Ahoj, mně se syn narodil 32+6, váha 2800 g, délka 49 cm, takže v podstatě jako donošené miminko. Také akutním císařským řezem, předtím jsem nějaký čas ležela v nemocnici, takže jsem měla píchnuté kortikoidy na dozrání plic. V inkubátoru byl týden, dýchal sám. Měl ale nízký hemoglobin, takže dostal 2* transfúze krve. Pustili nás po 3 týdnech. Do 1 roka jsme cvičili vojtovku. Teď je mu 5 let a je naprosto zdravý. Neboj, vše bude dobré🙂

nolies
8. pro 2014

@drpeca To je teda krásná váha a míra na ten týden 🙂

ivasad.
8. pro 2014

@janulininecka synovec se narodil v 32+6, měl 1780g, brzy mu bude rok a je zcela zdravý. Domů šli v 37tt, když malej pokořil dvoukilovou hranici. Do osmi měsíců byl plně kojenej, a kojí se i dál. Vojtovku cvičit nemuseli, jen byli několikrát na vyšetření na neurologii (vše ok). Držím vám palce, ničeho se neboj, těch pár týdnů nedonošenosti už dneska není problém 🙂 Z manželovy strany máme neteř 28+0, neměla ani kilo, a taky je moc šikovná. Tak přeju hodně štěstí!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru