Ahoj maminky, v pátek se mi narodila dceruška v 33+2 tt akutním císařským řezem. Je teď v inkubátoru. Porodní váha byla 2330 g, dnes 1900 g :( Musela dostat další infuzi na zavodnění. Z nemocnice mě už chtějí pouštět, za malou budu denně dojíždět. Máme klokánkovat, budu vozit mlíčko atd. Máte prosím některá zkušenosti? Budu vděčná za každý příspěvek. Moc děkuji!!!
@janulininecka Ahojky, napřed bych tě chtěla uklidnit, že děti narozené v tomto týdnu bývají v drtivé většině naprosto zdravé a všechno doženou velmi brzy. Syn se narodil v 34+1, vážil 2.140 gramů, shodil na 2.090 a pak šla váha rychle nahoru. 3 dny byl v inkubátoru kvůli teplíčku a dalších 10 dní byl na postýlce. Propuštěna z nemocnice jsem byla 4. den po porodu a pak za ním dojížděla. Poslední dva dny jsem tam byla ubytovaná s ním. Propustili nás v 36+0. To období bylo pro mě hodně psychicky náročné, ale velmi rychle jsem na to zapomněla. Neměj žádné obavy 🙂
@janulininecka Pokud bys měla další otázky, tak se klidně zeptej. Ráda odpovím 🙂
@nolies Děkuji!!!
Ahoj, mně se syn narodil 32+6, váha 2800 g, délka 49 cm, takže v podstatě jako donošené miminko. Také akutním císařským řezem, předtím jsem nějaký čas ležela v nemocnici, takže jsem měla píchnuté kortikoidy na dozrání plic. V inkubátoru byl týden, dýchal sám. Měl ale nízký hemoglobin, takže dostal 2* transfúze krve. Pustili nás po 3 týdnech. Do 1 roka jsme cvičili vojtovku. Teď je mu 5 let a je naprosto zdravý. Neboj, vše bude dobré🙂
@janulininecka synovec se narodil v 32+6, měl 1780g, brzy mu bude rok a je zcela zdravý. Domů šli v 37tt, když malej pokořil dvoukilovou hranici. Do osmi měsíců byl plně kojenej, a kojí se i dál. Vojtovku cvičit nemuseli, jen byli několikrát na vyšetření na neurologii (vše ok). Držím vám palce, ničeho se neboj, těch pár týdnů nedonošenosti už dneska není problém 🙂 Z manželovy strany máme neteř 28+0, neměla ani kilo, a taky je moc šikovná. Tak přeju hodně štěstí!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Neteře jsou 32tt 2250g a 2050g a ted už jsou to velike skvěle 10lete slečny, uvidis bude to dobrý, váhu ma krásnou...