Zdravím, cekame dvojvaječna dvojčata jsme nyni 32+2tt vaha plod A 1800g plod B 1800g.
Uz 3dny lezime v nemocnici napichali nam kortikoidy a dali infuzi na sklidneni dělohy
(nemam zadne bolesti, ani mi neodteka plodovavoda, citim se naprosto v pořádku, bohužel čípek zlobi) mam cipek 1,5cm
Mate prosim nekdo zkusenosti s předčasným porodem okolo toho 33tydne?
Samozřejmě vím že nemusím porodit zrovna ted ale radeii si zjišťuji co a jak... Kolik vazili vase miminka v tomto tydnu? A meli komplikace? Za jak dlouho vas pustili domu? Dekuji vam za odpovědi.
@nikolhruba Nalaď se na to, že nerodíš 🙂. Čípek 1,5 je ještě dobrý. Já už neměla 32+4 čípek vůbec, ležela jsem do konce 36. týdne v nemocnici, taky se konaly kortikoidy a tak. Nakonec jsem se nechala na konci toho 36. týdne propustit a doma jsem ještě vydržela docela dlouhou dobu - dvojčata se narodila 37+6.
S 1,5cm cipkem ve 33tt te drzi v nemocnici pro predcasny porod? Chapu opatrnost, ale.... Je to vcelku bezny nalez i u rodicek, ktere rodi v terminu nebo i po nem. Jinak s predcasnym porodem neporadim, ale koukni na nedoklubko. Ja sama jsem narozena kolem 33tt a nastesti vse uplne v poradku (neodnesla jsem si z toho zadne zdravotni neduhy), to jen pro uklidneni.
@nikolhruba já ležela od středy do soboty, také kortikoidy ale mě plodové voda odtekla. Malý měl v 32+6tt 2050g, byl v nemocnici měsíc, ale pro jinou komplikaci (měl plánovanou operaci pro zúžení na tenkém střevě). Bude záležet na kondici miminek, jestli budou samy dýchat a jíst. Drzim palce, ať vydržíte co nejdéle 3v1.
@nikolhruba syn se narodil v 34+2tt a mel 2380g a byl zdravej..v nemocnici jsme byli 14 dni ☺️
@nikolhruba no dvojcata se všeobecně rodi driv.. Syn narozeny taky hodne brzy, necele dve kila, mesic v inkubatoru ale jen se dohrival, mel vse vyvinute. Spatne jedl, takze sonda do zaludku, pak flaska.. Jinak, nedovyvinute kycle, ale to se spravilo casem, cvicili jsme vojtovku, kvuli udajne opozdenemu vyvoji.. Ale jinak bez komplikaci, nastesti.. Ted uz je zo 4 lety chlap ;)
@nikolhruba ahoj, ja rodila v rijnu ve 29tt dvojvajecna dvojcata, mala mela 1230g a malej 1410g, vse bylo psychicky hodne narocne, ale vse jsme zvladli. Me praskla deloha, slo tam o sekundy, kortikoidy nemeli, zacatek byl krusny, ale ty miminka jsou neskutecni bojovnici🙂 kdyby jsi se chtela na cokoliv zeptat, tak mi napis. Drzim pesti 🍀
Já rodila před devíti lety v 32tt syna 1775g a 40cm.Od začátku si sám dýchal a i vše ostatní bylo v pořádku.Jediné co měl tak sondičku do žaludku přes kterou ho krmili.Propouštěli nás po 16 dnech domů
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikolhruba já jsem rodila 30+0 a syn měl 1300g, v nemocnici jsme byli 2 mesice. Ale spolubydlící z porodnice rodila na začátku 34.tydne, její holčička měla 1860g, po porodu spadla na 1750g, v inkubátoru byla 2 dny, sama dachala i jedla bez sondy, což při této váze nebývá běžné. V nemocnici byly 3 týdny. Hodně záleží na tom jak budou vaše miminka dýchat a papat, ale už mají hezky odhad váhy a vzhledem k tomu, co píšete, tak u vás v bříšku ještě určitě zůstanou. Přečtěte si příběhy na nedoklubko.cz, tam určitě najdete podobné tomu vašemu. Držím palce