Předčasně narozené mimčo a odchod z nemocnice na kyslíku

rebelkabeka
13. dub 2018

zdravim, najde se tu nejaka maminka ktera odchazela z nemocnice s miminkem na podpore kyslikem? a jak zhruba dlouho pote vam ho odstavili od nej.

jitka0a
13. dub 2018

@rebelkabeka Zkušenosti nemám, jen bych se chtěla zeptat to tě jen tak pustí s miminkem na kyslíku? Nemáš strach? Rozhodně přeji hodně zdravíčka a ať je bobek brzy v pořádku.

dvork
13. dub 2018

@rebelkabeka Mám dvojčata narozená ve 29tt, na kyslíku byli dlouho, ale naštěstí se zvládli odpojit před propuštěním, i když majim oba BPD. Od jiných maminek nedonošených miminek, které potřebovaly podporu dýl, jsem ale slyšela řádově o půl roce věku, po prvních narozeninách už je většina bez (pokud nemaji tracheostomii, tam to trvá dýl).

rebelkabeka
autor
13. dub 2018

ziji v anglii a tady to maji bezny mi prijde. dostane ho jeste na 6 tydnu a pak po spankovym testu se uvidi jak moc ho bude potrebovat. uprimne jeste sem nevidela ani tu ani v cr nekoho s kocarkem a bombou ja zadech. doma mam velky na ven maly. je to jako lek no, nadsena nejsem kor kdxz nas porad nechtej pustit protoze neni vyreseni krmeni malyho.

rebelkabeka
autor
13. dub 2018

hrozila nam operace ale nastesti se to zcelilo. jen to kojeni lahev... jim de moc o pribirani a doslova to do nej lejou flaskou, moje mleko. navic uz ue tam nejvetsi a nejstarsi dneska 40+4

rebelkabeka
autor
13. dub 2018

ma se velice dobre si myslim jen mi ode me bojkotuje lahev, jedem kojeni - lahev uz sme mohli byt 14 dnu doma kdyby nezhubl :/ a diky pro me ue to dist psychicky narocny kor kdyz rikaji pujdete po vazeni za 3 dny a takhke uz 4 x za sebou... necekam ze nad v pondeli pusti zase

vendelinka08
13. dub 2018

Domu bych radeji nespechala....ja osobne bych byla radeji s mimcem pod dohledem. Je dulezite aby mimco pribiralo..aby vedeli..ze to doma zvladnete.

dvork
13. dub 2018

@rebelkabeka Taky sem měla pocit, že to do dětí lejou, už neměly kolikrát ani sílu sát, jen polykaly. Ale na drhou stranu to jinak nešlo, byli oba hodně unavení a udýchaní, víc se rozpili až po nějakém měsíci doma (pustili nás dva dny před původním termínem porodu). Ten kolotoč vážení, kojení, dokrmení, odsávání je šílený, ale zlepší se to. Jinak doporučuji na FB skupinu Nedonošeňátka, je tam víc maminek, co měly doma mimčo s kyslíkem.

dora13
13. dub 2018

Mam pocit, ze Tamarka od @ivana123321 (snad nevadi, ze oznacuju🙂)

ivana123321
15. dub 2018

Ano Tamarka. Domu sla 27.4.2015 s kyslikem a sundali ji ho v rijnu 2015..Ven sme jezdili s kyslikovou bombou, byla v tesce od kocarku a na to sme davali deku, aby to neslo tak videt

ivana123321
15. dub 2018

@vendelinka08 kdybych mela cekat nez ji sundaji kyslik, tak by byla v nemocnici 13mesicu

rebelkabeka
autor
15. dub 2018

dvork takovou skupinku sem na fb jeste nenasla ale diky za tip zkusim pohledat znova.

dvork
15. dub 2018

@rebelkabeka Skupina se jmenuje přímo NEDONOŠEŇÁTKA (https://www.facebook.com/groups/328111140616107/)

jbzirafa
15. dub 2018

Já jsem odcházela se synem který byl na kyslíku. Přes počáteční obavy jsme zvládali téměř bez problémů, kontroly na pneumologii mel cca po 1,5 měsíci, postupně jsme kyslík ubirali a bez kyslíku byl cca po půl roce. (Poslední měsíc mel kyslík jen na noc. )

jbzirafa
15. dub 2018

@jitka0a ano občas jde domu miminko s hadičkou pod nosem kvůli tomu, že nemá plíce ještě zcela dozrale a bez kyslíku by to byl velký zapřah na srdce. Pokud není jiný vazby zdravotní problém, není důvod nechat jej v nemocnici. Normalně zije doma s rodinou, jen je "na šňůře "a vic se hlídá (monitor dechu je nutnost).

jitka0a
23. dub 2018

@jbzirafa No tak bez monitoru bych to asi nedala. Tak to máš dobré nervy, já bych byla vyděšená jak blázen, jestli se mu nic nestane a tak, my máme hlavně nemocnici docela daleko, tak možná proto bych se bála i odejít.

jbzirafa
23. dub 2018

@jitka0a ale ano, člověk i zvykne, koukali jsme každou chvíli do kočárku, jestli dýchá. .ale časem trochu otupite. V nemocnici by vás nenechali, co tam půl roku,miminko musí normalně žit. 😊 jsou mnohem horší věci, třeba různé diety a omezení na cely život

rebelkabeka
autor
1. kvě 2018

monitor dechu teda nemam, a jsme na minimu 0,1% a ma ho proto jak byl malicky a brzy intubovany a skoro 2 mesice na podpore v nem. doufam ze az pujdem na kontrolu pujdem z ni bez , ale taky je tu moznost, jak psali ve zprave ma chronicke poskozeni plic hlavne kvuli delce kdy byl u nich na vyssim kysliku. snad se to zpravi brzo, doma bojujeme tak trochu 🙂 kdyz je vzteklejjak nejsem tak rychla nez mu ohreju mlicko, ci prdiky tak si to i ztrhava sam. dekuji za rady

siocka
1. kvě 2018

@rebelkabeka přihlašte se na fb do skupiny Nedonosenatka - sou tam maminky, co mají děti napojené na kyslík doma

jitka0a
3. kvě 2018

@jbzirafa No to je taky pravda, že jsou horší věci, tak hlavně že se to lepší 🙂. No tak půl roku bych tam nevydržela ani náhodou, to bych už taky šla, je fakt že doma je doma 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru