Ahoj holky ... moje miminko zaujímá pravé postavení a je oblicejikem k mé páteří ... dozvěděla jsem se že pro snazší porod vy melo mimo tuto polohu zaujímat. .. ze pokud je otočení temenem k páteří je dlouhý a dost bolestivý ... jaké s tím máte zkušenosti? Nemělo by mimo raději byt nalevo?
Nehledě na to, že polohu může ještě zmenit🙂
Ty postavení miminka jsou ctyri pokud je vpravo vpredu je to příznivější než kdyby bylo vzadu u levého postavení je příznivější to zadní. Přeji pohodový porod
Taky jsem měla prave postavení. Porod byl hodně rychlý. Ale mimco se ještě může otočit. Vůbec tohle neřeš. 😉
Dlouhy uplne ne (11hod), nestihl vsak spravne dorotovat, tak muse prijit na radu vex. Jinak bolesti byly hlavne krizove + podbrisek...
děti levou a pravou polohu mění furt 🙂 syn byl koncem pánevním napravo. šli jsme na manuální obrat, ten den se otočil nalevo, ale furt KP. Dr. ho otočila, takže byl pak v pravo hlavou dolů.... No a týden před porodem se zas otočil nalevo a zůstal tak. Narodil se ale v zadním postavení (obličejem napřed) což je prý složitější porod... jestli byl těžší, nevím, nemohu porovnávat, ale narodil se 11 hodin po prasknutí vody a asi 9 hod od prvních kontrakcí. Trochu víc se vlekl začátek, dlouho jsem se neotevírala a měla křížové bolesti, ale nebylo to tak hrozné, hodně pomáhala sprcha a bylinky
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@korotsla Ahoj, neboj se.. syn byl nalevo a presne tak, jak mel byt, a porod trval 32 hodin a byl otresny, naopak druhy syn byl tak, jak ty popisujes, a porod rychly (do 4 hodin) a takovy, ze bych si ho klidne zopakovala.. hlavne se tim nenech jakkoli vystresovat a duveruj svemu telu. Tohle jsou informace, ktere jsou na porod naprosto zbytecne.. miminko pujde ven i tak 🙂