Moje kamarádka má teď nervy co když jí praskne voda zrovna někde v blbou dobu, na blbém místě. Mě jí teda píchli v porodnici, ale taky jsem se obávala, aby nepraskla třeba v obchodě stalo se někdy vám, že by praskla mimo domov?
Mě ne mimo domov ale přímo doma na gauči. Manžel ho sušil ještě týden. Hlavně jsem to vůbec nečekala byla jsem 34+5tt do porodnice jsem jela s ručníkem mezi nohama
Praskla mi doma, cely den jsem byla v aute na cestách a jen jsem dojela domu, rekla jsem, ze me boli zada a prd.. Byl to curek, mela jsem to jen na kalhotkách, došla jsem do sprchy, tam to splichlo víc a pak to ucuravalo až do porodu.. Do porodnice jsem jela 70km, mezi nohama ručník. A jen jsem vylezla z auta, další splouchnuti. Jen jsem se smala.. U prvního porodu mi ji praskli a to byl plný lavor pode mnou, takže jsem vlastně u toho druhého ani nevěděla, jestli to je fakt ono, čekala jsem, že te vody bude víc.
Me naštěstí u obou me praskla voda v posteli ale zajímavé ze u každé tekla jinak
Já měla typické "filmové" prasknutí vody prostě jsem se zvedla z gauče s tím, že půjdu na záchod a najednou plesk - vylítlo asi deset litrů vody na podlahu ♀️ kdyby se mi tohle stalo někde v restauraci nebo v obchodě tak fakt nevím, co bych dělala
Mě preskla v noci. Jen jsem postřehla to pověstné lupnuti a už jsem běžela do koupelny abych neměla mokrou postel.....tak byla jen lehce cestička. Odneslo to pyžamo, bylo jak když jsem se pocurala
Me praskla v posteli a kdyz jsem sla ze sprchy, abych to trochu uklidila, tak uz to uklizela nase fena, ktera se v tom mokrym fleku strasne rochnila
Ja zaplat buh u obou mi v nemocnici. U prvni na monitoru na sale a to me bylo trapne(bylo to poprve) tak sem tam lezela az prisla sestricka tak se smala ze je to normalni a ze jsem mela volata u druhe mi ji praskya doufam, ze jeste nekdy bude do tretice vseho dobrehp
Stejně je zajímavé že někomu praskne a někomu ne
Mě praskla voda u příjmu v porodnici, zrovna na koze, ale tak, že se doktor musel jít kompletně převlíknout a zavolat uklízečku
Asi je to blbý, ale já nosila v kabelce ručník a docela mi to pomohlo se tolik nestresovat kdyby něco. Voda mi praskla až při rozjetém porodu v nemocnici.
Mě praskla voda při cestě na kontrolu cca 400 metrů před vchodem do porodnice .
Já jsme z toho ke konci měla taky strach. Nikam mezi lidi jsem proto nechodila, ani mi to s břichem nebylo moc příjemný. Procházky v přírodě (jsem na vesnici), nákupy online nebo manžel. Vlastně jsem chodila jen se starším synem na hřiště nebo k našim. V autě jsem měla přebalovací podložku, tu pod sebou i cestou do porodnice.
U prvního mi voda praskla na příjmu v porodnici (nechtěla bych to uklízet 🤭).
U druhého mi ji praskli na sále.
Praskla doma.. V postelí ;) do Porodnice ro byla s ručníkem na sedadle v autě a celé kalhoty durch.. Ale mě odtekala pomalu.. Čím víc se stresuje, tím spíš se to stane.
A kdyz praskne v obchode tak co?Tak to uklizecka vytre a kamaradka si zavola odvoz do porodnice.Nedelejte z toho drama.
@zelenaesmolda no hele pravda, že to je přirozené a prostě to ženská není schopna ovlivnit nicméně pro mě by to teda drama bylo já si upřímně nedokážu představit, že se mi to stane někde v obchoďáku nebo v restauraci jsem fakt ráda, že se mi to stalo doma, protože na veřejnosti bych se cítila dost trapně zvlášť kdybych byla sama takže já ty obavy naprosto chápu
Ja bych ji uklidnila, ze uklizecky uklidi a zlobit se nebudou a ze po prasknuti vody bude mit jine myslenky personal ji zavola sanitku a v obchode byva vyskoleny zamestnanec, proste prvni pomoc, ten by mel okamzite dobehnout a postarat se do prijezdu sanitky, v pripade nutnosti i s pomoci nekoho na telefonu odrodit - coz se muze stat komukoli a kdekoli jinak bych ji uklidnila, ze kdyz vidi tehotnou, tak i cekaji, ze to muze prijit me jako zamestnankyni se i parkrat zeptali jak na tom jsem, kdyz jsem jim tam dosla kolem terminu a personalni, co by zdravotnice mela vzdy nervy, kdyz me videla i me rekla, ze jak me vidi, tak je nervozni, ale ze bychom to zvladli, kdyby bylo potrepa
@hasara33 ver tomu,ze uklizecky jsou zvykle na daleko horsi veci nez praskla voda.
Kamarádce praskla voda na náměstí
@zelenaesmolda jo to věřím ale o to by mi ani tak nešlo, ale spíš o pohledy a komentáře lidí, protože bohužel tolerance některým moc neříká
Mě praskla voda u starší v noci když jsem spala. Žádné lupnutí nic, jen mě vzbudil pocit, jako bych čůrala no a ona tekla voda takže ručník mezi nohy, vzít věci a šup do auta. V autě jsem měla pod sebou taky ručník. U druhého mi praskla taky ve spánku, ale už mě vzbudilo to lupnutí a ihned silná kontrakce. Jakmile jsem se zvedla z postele, spustil se doslova vodopád, takže jsem tak 2 minuty stála a čekala až to trochu přestane. Jenže nebylo moc na či čekat protože kontrakce byli hned po 3 minutách. Takže jsem si mezi nima zavolala sanitku a už jsem jela. U první jsem strach, že by praskla někde mimo domov neměla, ale rodila jsem 38+0 takže jsem si říkala, že je ještě čas. Až teď u druhého když jsem přenášela, jsem byla nervózní, vždy když jsem někam musela jít
Doma v noci v posteli ale byli to jen takový šplouchance až do porodu, ne naráz
@kupi no tak jasné, že nebylo, ale co bych a tím mohla dělat, že? Vzhledem k tomu, co za bordel jsou lidi schopni denně v obchodech nechat vědomě a ani jim to není trapné je tohle v dané situaci omluvitelné už jen proto, že to je neovlivnitelné a to říkám z pozice člověka, co v obchodě pracoval a často jsem se nestačila divit, co jsou lidi schopní nechat po sobě za bordel např. v převlékacích kabinkách ♀️
@nagojka Nervózní opravdu být nemusíš ano je slyšet, ale ne vždy. Nevím k čemu bych to přirovnala. Jak jsem psala, u první mě vzbudilo mokro a pocit, že čůrám a u druhého ten zvuk a ihned silná bolest. Ale to kdy ti voda praskne neovlivníš ani nepoznáš. Je to přirozené, tak se nestresuj a jen se těš na ten maličký uzlíček štěstí
Všechny tři porody mi začaly tak, že mi praskla voda. Ale já to věděla dopředu od svého gynekologa, byla jsem vždy otevřená a dítě drželo jen na plodovém vaku. U první v noci v posteli, u druhého doma přes den a třetí dítě bylo top . Tři hodiny odpoledne, dopravní špička, plný Penny market, s sebou babička a dvě děti. Stalo se to během nákupu , kalhoty se daly ždímat. Stihla jsem nákup ukončit, dojet domů a s mužem vyrazit do porodnice. Kluk byl na světě za čtyři hodiny. Byl to můj nejhorší a nejdelší porod .
U dcerky mi praskla voda v obchodě u pokladen. Personál v pohodě, nemám to řešit, že oni to uklidní. Popřáli nám hodně štěstí a my jeli s manželem do porodnice. Doma jsme se akorát stavili pro tašku.
Teď u syna jsem z toho měla hruzu, že budu někde sama s dcerkou a stane se to znova. Nakonec jsem měla rychloporod (3 hodiny od první kontrakce), ale vodu mi pichali v porodnici těsně před tlacenim, když jsem byla na 10 cm.
@nagojka já žádné lupnuti neslyšela teda. Ležela jsem na gauči malá 2x kopla a já ucítila mezi nohama najednou nějaké teplo.
rodila jsem 2x a pokaždé mi vodu píchali až na sále při rozběhnutém porodu. Nechápu jak může samovolně prasknout...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja sebou ke konci nosila vlozky, i kdyz ty by t9 stejně nevytrhly. V posteli jsem mela prebalovaci podlozku a v aute na sedacce taky.