Ahoj holky, jste tu nektera, co vyrizovala vsechny nalezitosti po porodu v Modranech?
Bohuzel pani na urade jsou dost neprijemne a vubec je umeni se tam dovolat.
Jedna se mi o to, zda se tam musi osobne dojit a vypsat nebo to jde jen postou ci elektronicky.
Hlavne mi jde o rodny list (rodit budu v Podoli), zapis do OP (jasne, tam musim osobne, ale nevim kam, asi na Cilkovu)? Pak take zadost o porodne a nasledne rodicovske davky.
Dekuji vsem za pomoc. 😉
Kacka: aha, ktera patri k Podoli? Myslela jsem, ze je to dle trvaleho bydliste. Ach jo, to je opruz. 😒 Ale diky moc za info! 🙂
no já rodila u apolináře a vyzvedávali jsme si to na praze 2, pod kterou apolinář spadá. stejně jako když se vdáváš jinde, než máš bydliště, tak je to zapsané na té matrice, pod kterou patří to místo, kde se obřad koná 😉, ne kde máš trvalé bydliště. 🙂 Ale zeptej se, jestli by vám to třeba neposlali domů, i když při vyzvednutí se musí předložit občanka otce i matky dítěte, takže to asi nepůjde.
Kacka: nektere matriky to posilaji domu, tak nevim. Zeptam se....Diky
Je to ale opruz. Prijde mi, ze je tu takova byrokracie. Proc kdyz mas jednu zivotni situaci (narozeni ditete) se to nemuze vyridit na jednom miste vsechno? Ne, to musis tuhle a tamhle, tam ti zase reknou neco jinyho, letis na jiny misto. A nejlepsi je, ze jsem se setkala s tim, ze ti reknou - ale pani, sem s kocarkem nemuzete. O tom, ze tam neni vytah a do 4. patra vlacis kocar pesky, ani nemluvim 😠
hlavinka, rodný list v táborský na matrice....stačí, když to vyzvedne manža, ale musí mít tvůj Op
žádost o porodný jsem podávala v pískový(tam je paní celkem příjemná)
a rodičovskou jsem podávala v čechtický(dost nepříjemná madam)
elektronicky to poslat jde, ale musíš mít aktivní elektronický podpis
Evca: moc dekuju! 🙂 Piskova je kousek, to nebude problem. Horsi je ta Taborska. Ale to snad manza zvladne 🙂 Cechticka je uplne mimo, ale co nadelame. Uz aby opravili byvaly Prior a dali vsechno na jedno misto!
není zač🙂
no s tím priorem nevidím nadějně ☹ naposled jsem slyšela termín 2012-15 😅
jo a na tý čechtický je důležitý, od kterýho písmene máš příjmení 😎 některý písmena jsou v patře 😝 😝 😝 bylo to úža, vytáhnout kočár do patra a pak si od madam vyslechnout, že tam s kočárem nesmim do kanclu, pže kdyby tam jezdily takle všechny...... 😠
Evca: no, tak to je pekny, to si jeste pockame a mozna ani na druhe dite to nebude najednou...
Hm, tak pani je nejaka chytra, asi si nepamatuje, jak ona mela deti. A mas to dite nechat venku nebo tam nechat prazdny kocar? Kazdy nema hlidani.
Ono dost staci, ze u nas na konecny je problem, kdyz nastupuje maminka do tram, tak ji nema kdo pomoct a nekteri ridici se tvari, jakoze nezajem....Ale to je jine tema
hlavi, no mně to mamka vysvětlila tak, že nás normálně nechávala před obchodem, tak se nemám divit 😉 dřív to tak bylo a někde to tak zůstalo 😒
a tram ani nekomentuju😀 snažím se jezdit nízkopodlažní😉
Evca: jo, jenze driv byla jina doba, taky mne mamka nechala pred obchodem a obcas koukla pres vylohu. To ale v nekolika patrove búdove uradu jde dost tezko a navic by mne osocili, ze jsem odlozila dite 😒
No, nizkopodlazni fain, ale jezdi jen 3 a ne pokazde, kdyz je treba. No, ale s tim nic nenadelame
a hlavně se děti moc neunášeli
Presne tak
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
porodné a rodičovské dávky musíš vyřídit na sociálním odboru dané městské části, rodný list si budeš muset vyzvednout na matrice, která patří k Podolí.