Porodní balík - má smysl koupit?

lady_giraffe
8. led 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat zkušenějších, jaký máte názor na koupi porodního balíku? Jsou v něm opravdu všechny základní věci, které stejně budu muset koupit, nebo toho tam hodně chybí i přebývá?

Obsah:
100 ks porodnických vložek (v dostatečné šíři, které se dodávají do porodnic)
5 ks jednorázových kalhotek (model, který je zároveň i fixační, takže pevně drží a není jen na "ozdobu") Vel.L obvod přes boky 90-140cm.
1 základní balení jednorázových plenek NEWBORN s výkrojem na pupečníkový pahýl se svorkou po porodu (42ks)
10 ks nepropustných podložek do postele pod sebe a souběžně využitelné na přebalování děťátka
1 balení jednorázových prsních vložek do podprsenky
1 balení po 200 ks vatových tyčinek pro ošetření pupíku
systém přírodních vlhčených ubrousků = mycí gel, ředící lahvička + perličkové ubrousky
masážní olej k porodu (na masáž proti bolestem, ke zklidnění a lepšímu otevírání)
levandulový olej a
čajovníkový olej pro péči o rodidla po porodu (pro polévání rodidel s hojivým efektem - návod najdete v první lekci Porodu bez obav, která je zdarma)
dětské kleštičky na nehtíky
odsávačka hlenů pro kojence (kterou používají v porodnicích, čili která nejlépe odsává hleny včetně zadní rýmečky, kterou balónkové odsávačky neodsají)
teploměr do koupele
teploměr pro měření teploty děťátka s ohebnou špičkou, aby se u toho mohlo děťátko vrtět a přitom to neovlivnilo výsledek měření

Díky

macinka0007
8. led 2016

Příjde mi to zbytečné 🙂 a koupila bych podle sebe 🙂 např nám v porodce vložky dali🙂 a spodky taky 🙂 takže ty jsem neřešila a doma sem pak spotřebovala balík a pak párkrát měla obyč a už stačila intimka 🙂 plínky na mímo sem dostala taky tam plus na zkoušku vlhčené ubrousky a krémík adt 🙂 a zbytek sem si normálně koupila :D

zlatkavlk
8. led 2016

@lady_giraffe Ahojky, dle mojí zkušenosti porodnické vložky ok (pár jsem jich dostala přímo v porodnici, 100ks je možná zbytečně moc, ale doma se budou hodit), kalhotky, pleny, podložky do postele a prsní vložky ok, vatové tyčinky do porodnice nejsou myslím třeba, dostala jsem jejich sterilní. Vlhčené ubrousky a olejíčky se jistě hodí. Kleštičky na nehty, odsávačku a teploměry můžeš nechat doma, ale samozřejmě se taky hodí... jen teploměr do koupele je podle mě zbytečný... 😉
Hodně štěstí !

loafeer
8. led 2016

To je myšlené jakože balík do porodnice? Mně ně to přijde docela rozumné, jen těch prsních vložek je málo, kleštičky, teploměr do vany a ty oleje mi přijdou zbytečné a odsávačku neznám, koupila bych tu klasickou na vysavač.
Jiank mi tak chybí něco na péči o pokožku pro dítě- na zadeček

anetka1701
8. led 2016

Záleží kolik stojí... vše uvedené se hodit bude, o tom žádná... Ale v mém rychlém propočtu bych za to zaplatila, pokud bych to kupovala zvlášt, kolem 1200, tak záleží kolik balík stojí...

p.s.100 vložek je dost... já jich potřebovala tak 60 a to jsem dojížděla zbytek jen proto, že jsem to měla - pak jsem už používala obyč...

lady_giraffe
autor
8. led 2016

@macinka0007
@zlatkavlk
@loafeer
@anetka1701
díky holky za názor, uvádějí to jako balík do porodnice, ale šlo mi spíš o to, jestli má smysl něco takového koupit, ať už to člověk do té porodnice poveze, nebo zbytek využije doma. Cena je běžně 1799Kč, mám možnost slevy, tak by to vyšlo kolem 1600Kč.

Takže verdikt - drahý špás a raději si koupit dle sebe?

anetka1701
8. led 2016

@lady_giraffe já bych si to nakoupila podle sebe... podle mně to je drahé

lady_giraffe
autor
8. led 2016

@anetka1701 díky 😉

medakote
8. led 2016

@lady-giraffe mě přijde obsah OK,možná nevyužiješ vše v porodnici, ale doma pak většinu jistě. zbytečný mi přijde teploměr do koupele (ale spoustu lidí ho pořizuje) a mě osobně taky ty olejíčky masážní, ty bych asi nevyužila.
Jak píše macinka0007 že těch vložek je moc, mě to nepřijde, v porodnici jsme vložk\y sice dostali, kalhotky ale ne a pak doma jsem ty vložky musela používat ještě asi měsíc, krvácela jsem dost a dlouho a spotřebovala jsem jich určitě celkově víc než 100. A v některých porodnicích vložky nedávají nebo jen omězený počet a první dny je spotřeba vysoká. Je to asi individuální, kolik kdo potřebuje.
Ještě jde tedy o to, co je to za značky těch věcí a jestli na ně nemáš nějaké požadavky, že by sis chtěla koupit něco jiného a také jaká je celková cena balíku, jestli se vyplatí- to bych propočítala, jestli za něj nedáš víc než když si koupíš věci podle sebe jednotlivě.

zlatkavlk
8. led 2016

@lady_giraffe to by asi stálo za to si sednou a mrknout někde po eshopech, kolik by tyto věci stály jednotlivě a zhruba si to propočítat, plus zjistit jestli něco z toho nedostaneš v porodnici... pravda je, že tam chybí nějaká kosmetika minimálně na ošetřování zadečku... já jsem měla seznam z porodnice, co mám mít, a dle toho jsem nakupovala jednotlivě na feedo.cz... bohužel, mám pocit, že vše, co se týká těhotenství a dětí je vždy tak nějak dražší... je to byznys ☹ Jo a za mě ještě malá rada - nekupovat nějaké velké množství newborn plenek, mimčo z toho rychle odroste a mě jich pak docela dost zůstalo a byl celkem problém je udat...

hany_bany
8. led 2016

Ahojky, popíšu, co jsem použila já:
100 ks porodnických vložek - mně stačilo 60 a pak intimky, ale to je individuální
5 ks jednorázových kalhotek - ok
1 základní balení jednorázových plenek NEWBORN s výkrojem na pupečníkový pahýl se svorkou po porodu (42ks) - ok
10 ks nepropustných podložek do postele pod sebe a souběžně využitelné na přebalování děťátka - určitě využiješ, já jsem teda pořídila látkové nepropustné podložky
1 balení jednorázových prsních vložek do podprsenky - měla jsem látkové, ale asi využiješ
1 balení po 200 ks vatových tyčinek pro ošetření pupíku - to má snad každý doma
systém přírodních vlhčených ubrousků = mycí gel, ředící lahvička + perličkové ubrousky - super věc, po klasických vlhčených ubrouscích se mi malá opruzovala
masážní olej k porodu (na masáž proti bolestem, ke zklidnění a lepšímu otevírání) - já jsem nic takového neměla, hlavně jsem byla pořád na monitoru, ale tvému miminku snad nebudou padat ozvy a nebudou Tě takto týrat 🙂
levandulový olej a
čajovníkový olej pro péči o rodidla po porodu - já jsem si koupila gel z dubové kůry a trochu čajovíkového oleje jsem nakapala do intimgelu, s touto kombinací nemám zkušenost
dětské kleštičky na nehtíky - já mám nůžky s kulatou špičkou, ale je to asi jedno
odsávačka hlenů pro kojence - určitě se hodí
teploměr do koupele - neměla jsem
teploměr pro měření teploty děťátka s ohebnou špičkou, aby se u toho mohlo děťátko vrtět a přitom to neovlivnilo výsledek měření - ok

Co tam třeba chybí, tak je kartáček na vlasy a pak musíš dokoupit lékárnové věci jako líh, slunečnicový olej, mazání na zadeček (třeba bepanthen, ten se dá využít i na bradavky).
Jinak myslím, že vyloženě zbytečné tam není nic. Takže bych akorát zvážila, jestli se to vyplatí, nebo jestli není lepší to pokoupit zvlášť. Ale zase je to pohodlné to koupit všechno pohromadě 🙂

hany_bany
8. led 2016

jo, jestli je to do porodnice, tak kleštičky na nehty určo ne, první měsíc se nehty vůbec nestříhají. odsávačka hlenů a teploměry taky nemá smysl brát. Mazání na zadeček jsme dostali v malém množství a ostatní věci, co jsem psala, tak taky až po návratu domů...

zulitvi
8. led 2016

Prijde mi lepší nakoupit podle sebe 🙂 třeba vložky v porodnici měli a dali nám ty jejich a doma jsem jich tolik nespotrebovala. Do postele podlozky nam taky dali i na přebalování. Doma jsem si pak zvykla na jednu znacku a jinaci mi moc nevyhovuji. Nuzticky na nehty nám koupila tchyne v lekarne a jsou uplne na bobek, takze jsem si opět vybrala podle sebe. Teploměr bych taky volila spíš podle recenzí nez podle toho, co tam dají......

lady_giraffe
autor
8. led 2016

@hany_bany díky za podrobnou odpověď, určitě pomůže při rozhodování 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru