Ahoj, ráda bych se zeptala těch, které v poslední době rodily.
Mě to čeká za cca dva měsíce. Je mi úplně jasné, že do té doby to může být 100x jinak, ale ráda bych měla představu.
Rodí se teď s rouškou? Dělá se při příjmu antigenní test? Na pokoji se může být bez roušky? Návštěvy jsou asi pasé, že?
Moc děkuji předem za odpovědi 🙂👍
📌
Moc děkuji za odpověď! Ale teda ten porod s rouškou nevím, jestli dám 🤔
Doufám, že bude volný nadstandard, že nebudu z pokoje nikam přecházet.
@ni_kola porod bez roušky, dojela jsem zcela otevřená rovnou na tlačení. Byla jsem tedy úplně v rauši, vůbec mě nenapadlo řešit roušku. A naštěstí ani nikoho v porodnici. Na pokoji bez jen když někdo došel. O dělání testu rodičce jsem se dočetla až tady, do té doby jsem o tom od nikoho neslyšela.
A teda nikdo by me nedonutil tu roušku v kontrakcich nasadit. Navíc já u porodů zvracím. Takže to by šlo těžko... Ale rodila jsem v malé, přátelské porodnici. Bylo to skoro jako doma, v těch velkých kde je to jak na běžícím pásu těžko říct.
A jak tě donutí rodit v roušce? Že ti ji násilím budou držet na obličeji, nebo že pokud si ji nenasadíš tak u nich rodit nebudeš? V životě by mě nedonutili rodit v roušce. Zdravotníci mají respirátory, ochranné pomůcky, jsou daleko víc chráněni.
Museli jsme mít s přítelem FFP2 respirátory a já mohla mít roušku na konec. Realita byla taková, že můj respirátor letěl dolů při každý kontrakci a pak jsem si na něj už ani nevzpomněla. Že by se v tom dalo dýchat, nemůžu říct.
Testy měly jen holky, co měly plánovaný příjem. Pak už jsem nosila roušku nebo respirátor, když jsem vylezla na chodbu nebo přišel někdo z personálu na pokoj.
Přítel mohl být u porodu a na bonding, pak už jsem neviděla nikoho, věci nám mohl nosit před nemocnici, kde to vyzvedl sanitárky nebo sestry.
@ni_kola Rodila jsem před 10 dny. Při porodu bez roušky, pak jsem hned musela nasadit. Testy nedělali, jen nám při příjmu změřili teplotu. Na pokoji jsem byla bez roušky, jen když někdo přišel na kontrolu, nasazovaly jsme. Když sestra donesla jídlo, nenasazovala jsem si, ani bych to nestihla. Návštěvy byly 30minut (ale nikdo to nepočítal) a po domluvě s druhou maminkou, aby se tatínci nepotkali. Manžel vše s rouškou. Rodila jsem v UH.
@ni_kola Zadávala jsem si tenhle dotaz na svou porodnici teda a holky mi poslali i odkaz, že by po nás roušky chtít neměli.
Hospitalizovaný pacient má výjimku od ministerstva z nošení roušky: https://koronavirus.mzcr.cz/od-ctvrtka-budou-po...
Oni se mohou chránit respirátorem, vy potřebuje kyslík pro miminko.
Pokud dáte najevo, že jste dostatečně informovaná, zřejmě váš porodní plán respektovat budou.
@ni_kola Ja rodila v květnu. Rouška byla povinná. Sestra trvala na tom, že ji musím mít. Rodila jsem 18 hodin. Když se vyměnila směna a přišla jiná PA první, co řekla bylo sundejte si ten hadr z obličeje.... Takže záleží na koho narazis. Jinak testy mi dělali hned na příjmu jako první věc
@elyey Pěkně prosím, kde jsi rodila?
@ni_kola já jsem rodila před 8 týdny ve velké pražské porodnici a sama doktorka mi řekla, ať si respirátor sundám, že je pro ně důležitější, abych porod udýchala. Ani pak mě na porodním boxu nenutily mít roušku. Měla jsem nadstandard, ale prý ani na pokojích po více nemusela být rouška, jen když přišel personál. Návštěvy zakázány i na chodbě, dostala jsem vynadáno, když mi přinesl manžel s dvouletou dcerou věci (v neděli, když tam nebyla ani noha a 24h předtim jsem byla s oběma v kontaktu 🤦🏽♀️🤦🏽♀️). Třeba v Mělníce je návštěvní místnost a jsou povolené návštěvy na 20min. U porodu byla povolená třetí osoba žijící ve stejné domácnosti dle vyhlášky hygienické stanice.
@ni_kola po negativním testu jsem nemusela mít roušku nikde, akorát já jsem si jí brala když jsem chodila po chodbě. Na pokoji ani u porodu jsem jí mít nemusela, když jsem se ptala dr. Zda musím mít rekl mi,ze už tak budu mít problém dýchat natož ještě mít roušku, jestli jsem z velkým prominutím blázen 🤣 Chlap byl celou dobu s námi i když byl zakáz ( jsem za to vděčná) ale musel mít respirátor.
Rousku sem musela mit, ale behem porodu jsem ji zahodila. Nejak me nenutili ji mit, partner u porodu byl. Kdyz nikdo nebyl na sale, tak to mel sundane. Pak si to zapomel nasadit az potom ho doktorka upozornila. Dokonce nas tatinek odprovodil na pokoj, coz se nesmelo 😳
Ono asi opravdu záleží na tom, na koho člověk narazí. Já pochybuju, že bych to v roušce udychala. Stačí mi, když jdu do poradny po schodech do druhého patra😂
@mourovatakocka ve Vinohradský
Já jsem rodila z kraje prosince. Roušku jsem mít nemusela. Manžel musel mít respirator. Test mi dělali až druhý den na pokoji. Návštěvy byly zakázané. Na pokoji jsem byla bez roušky. Brala jsem si ji jen když přišli doktoři a ani ne pokaždé a když jsem šla na chodbu.
@ni_kola To je něco jiného. Já na schodech taky funěla, ale jak ti při porodu začne dítě sestupovat do porodních cest, tak se pak dýchá trochu lépe. Jinak mi porodní asistentka sama řekla, ať si ten respirator sundám, že bych mohla omdlít jak bych dýchala ten svůj vydýchaný vzduch. Dělali mi klasický test výtěrem, bylo to v prosinci. Na pokoji bez roušky, jinde s rouškou.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ni_kola U nas v porodnici se musi rodit v rousce,partner muze byt u porodu ,navstevy nelze ,veci se mohly predat pres sestru, ant. Test mi nikdo nedelal jen jsem podeslala papir ze jsem nebyla v cizine nebyla jsem par dni predtim v karantene a neprisla s nikym do styku kdo mel kovid 😊Na pokoji bez rousky prechod na chodbu a mimo pokoj s rouskou a pokid prijde na pokoj lekar musely jsme mit rousku 😊