Zdravim chcela by som sa spytat či stym ma niekto skusenost som slovenka a budem rodit v čechách priatel je tiez cudzinec máme tu len prechodny pobyt takže dieta bude mať slovenské občianstvo chcem vediet co všetko potřebujem vybavit po porode stačí ked pojdem s českým rodným listom na poistovnu vybavit pojistku před tehotenstvom som normálně pracovala a už som na mateřskej a potom na Slovensko vybavit slovensky rodný list a pas a stym na cudzinecku policiu pre prechodny pobyt? alebo je nieco co potrebujem pred porodom okrem určenie otcovstva. Dakujem
@zelenaesmolda pretoze sa tu narodi.. jasne ze dostane cesky rodny list
@ra1210 lepsie je ten slovensky rodny list vybavit na ambasade a az potom s nim mozete poziadat o pas. A ano, potom s pasom na cudzinecku policiu. Na poistovnu pridete s ceskym rodnym listom, myslim ze do 8 dni po porode
@vladienka
Ale dite neziska obcanstvi automaticky narozenim.
@zelenaesmolda obcianstvo samozrejme nie, ale to s rodnym listom nic nema
@zelenaesmolda
občianstvo má dieťa po rodičoch a český RL dostane, keďže sa v Česku narodí.
S českým rodným listom treba ísť buď na ambasádu SR v Prahe alebo na Slovensko. Dieťa zápišu do matriky a vystavia slovenský rodny list. Potom s tým slovenským RL vybavia pas.
@zelenaesmolda Rodný list nesouvisí s občanstvím, je to doklad o tom, že se dítě narodilo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Na zaklade ceho by melo dite ziskat cesky RL kdyz jste oba cizinci?