Rodila jste některá z vás v zahraničí?Jaké byli zážitky? 🙂
ahoj Luci, jak je? Přijede za tebou mamina nebo někdo z rodiny? Chtěla jsem se tě zeptat, jak dlouho žiješ v zahraničí?D.
Ahojky!Mam se fajn ;) a co ty,co ti tvi kluci doufam ze pekne kopou? 🙂 Nasi se za mnou chystaji az po porodu,na vanoce mne mozna prijede rozveselit segra,to by bylo fajn,cestovat se mi uz nechce.Jinak ve Francii jsem asi dva roky..
lucija76,já jsem rodila v rakouských alpách,kde jsem žila 12 let,měla jsem tam svého gynekologa 10 let a chtěla jsem rodit v lepším prostředí než mi nabízela porodnice tady v česku,nelituji toho,sice přítel nebyl u porodu ale přijel hned s rodinou a já strávila příjemný týden v porodnici a moc ráda na to vzpomínám.
kluci jsou v poho, přes den o nich ani nevím, melou se když si lehnu..akorát teď bojuju s děsným nachlazením. Musím na chvilku pustit manžu k pc, takže budu později. pa pa.
Andik:takze mas dobre zkusenosti,to je fajn,ja teprve uvidim,budu rodit ve Francii,zatim z toho mam smisene pocity,co se tyce prostredi,mam na vyber dve nemocnice ktere jsou od nas asi 20km,vse ostatni je prilis daleko.Zatim jsem to poradne nezjistovala,mam k mani jen tyto informace:prvni nemocnice je tak malinka ze tam nemaji skoro zadne pristroje a kdyby s mimcem neco bylo,tak ho musi prevezt do te vetsi nemocnice,zatimco ja bych zustala tam,to se mi hned nelibilo 😒 A tak jsme se sli zeptat do ty velky nemocnice co a jak a tam nam pro zmenu hned jako prvni vec rekli ze jestli chceme rezervovat samostatny pokoj,tak at na to zapomenem 😖 jinak se s nama nemel kdo bavit,protoze byla sobota.
aha,tak to já měla vše na super úrovni a to se říká,jak jsou francouzi dobří co se týče zdravotnictví,tak přeji at vše vyjde podle tvých představ,já toho nelituji,že se malej narodil v cizině,snad jen to papírování bylo šílené,ale taky jsme to zvládli. 🙂
No ono se rika kdeco,ale zalezi vzdycky na lidech,uvidim jestli budu mit stesti 😉 Zatim si na zdejsi zdravotnictvi nemuzu vylozene stezovat,i kdyz kdybych nemela znamy tak cekam pri kazdem objednavani u doktora pul roku na termin.Co je ale hrozny,je to papirovani kolem. A to neni tim,ze jsem cizinka,to maji tady proste vsichni.
Takze vy jste oba cesi,nebo je pritel cizinec?
Ahojky, ja jsem rodila skoro pred dvema lety v Rakousku, jsem nad miru spokojena. Ted cekam druhe miminko, a chystam na na ambulantni porod. Abysme si miminko vsichni tri uzili doma.
Hoi holky, ja mam rodit v breznu v Holandsku. Celkem se toho bojim, protoze chci (jako asi jedna z mala) rodit v nemocnici a ne doma. Neni mi stale nejak jasny v kterym momente se tam budu muset vydat. Slysela jsem tu ruzny ruzny story, ze me manzel musi merit, jak jsem otevrena atd. Nedovedu si to nejak moc predstavit... ☹
Ahojky holky jak se rodi v UK?
Ahojky ja jsem v anglii a rodit budu az v breznu 6. je mi 18let.takze se toho hrozne bojim. ☹
ahoj holky
tak ja budu rodit taku v UK nejakou dobu uz tady zijeme... je to nekdo takovy?? Je mi 23 a cekame prvni miminko, jsem v 32 tt
ja rodila v UK v dubnu 2005, nemuzu si stezovat. V kvetnu cekam druhe dite, budu rodit opet tady. 🙂
Ahoj Jarco
zdravim te, tak to je fajn... muzu se zeptat kde presne v UK zijes? 🙂
Ziji v Leighon Buzzard, Bedfordshire kousek od Luton, Milton Keynes. A ty?
Je tak to vuubec nevim kde to je ☹ Ja ziju v Manchesteru... je to daleko ? vubec nemam predstavu .
jo prosimte jak je to v UK s porodnym vubec? chystala jsem se zjistovat vysi, ale zeptam se tebe rovnou 🙂
no je to asi 3 hodinky autem smer jih, jsme asi hodinku od Londyna
Porodne tady v UK neni, dite dostane od statu £250 ktere musis investovat, a pak jeste dosavas kazdy mesic prispevek na dite ve vysi kolem 18liber na tyden. Ale mas narok na porodne v CR a taky na rodicovsky prispevek. Ja o to zatim jeste nezadala, ale prej je to tak
ahaa tak to jepekne na prd
☹
jarco prosimte nemas nahodou ICQ nebo neco? tohle je zdlouhavy a ja mam tolik otaazek, uz jsi to jednou v Uk prodelala, tak by me zajimalo spoustu veci.. jestli ti to nevadi..tady je ta komunikace strasne pomala a zdlouhava ☹
poslala jsme ti ip 🙂
Ahoj,chystam sa do Francie za praci.Muzete mi nekdo poradit,jak bych mela postupovat?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky,na porod v zahranici se teprve chystam,taky by me zajimaly zkusenosti maminek co to maji za sebou. Andiku a tys rodila kde?