Porod s pozitivním streptokokem. Máte zkušenost?

zrzinda
12. říj 2022

Dnes mi sestřička oznámila, ze mi vyšel pozitivní streptokok. Vím, ze to není nic strašného, ale rekla mi; ze “se porod vede aktivněji.”
Mate s tím někdo zkušenost? Co to znamená?
A i přesto jedna lehce hystericka otázka - dopadlo s miminkem všechno dobre? 🙏

mamikajuli
12. říj 2022

@zrzinda U třetího porodu jsem taky byla gbs pozitivní, při příjezdu jsem dostala atb do žíly. Potom jsme chodily co dvě hodiny na teplotu, tep a měření kyslíku, do toho měla i silnější žloutenku (jako všechny moje děti). Včera měla 9 měsíců a je to zdravá, usměvavá a velice čilá holčička ❤😃

chlapecektehu
12. říj 2022

@zrzinda nevím jestli aktivněji, protože jsem rodila dva dny porod byl vyvolávaný a během kontrakcí jsem dostala kapacku a co bylo celý

moonulka
12. říj 2022

S pozitivním streptokokem jsem rodila před necelými 2 týdny. Porod začal kontrakcemi, dojela jsem otevřená na 5-6 cm a dali mi antibiotika v kapačce. Aby se bralo, že zabraly, musí uplynout 4 hodiny od podání do porodu. U mě se to nestihlo, porodila jsem do 2 hodin, takže pak po narození malému jen hlídali teplotu. Je zcela zdravý.
Důležité je zachování plodových obalů, mě praskla voda až těsně před tlačením. Pokud by porod začal prasknutím vody, tak budou mít tendenci do něj brzo sahat a urychlovat ho. Ale zodpovědnost leží na tobě, nastuduj si rizika nákazy 🙂

bertik20
12. říj 2022

Po příjezdu do porodnice ti dají kapačku s antibiotiky, musí to ale dokapat a po nějaké době by mělo dojít k porodu(2hodiny???)
Já to nestihla, porod byl opět překotný - kapačka vykapala a malej se do 10 minut narodil🤣🤣
Museli ho více sledovat jestli streptokoka nechytil, museli by rychle zakročit a podat antibiotika. Nám se nestalo, ale u jiného miminka na oddělení ano - podchytili včas

ellyem
12. říj 2022

Já byla pozitivní na streptokoka, nestihla mi při porodu ani dokapat antibiotika a syn je naprosto zdravý.

martiniquest
12. říj 2022

Dva porody, oba se streptokokem. Akorat jsem dostala infuzi s atb, jinak absolutne nic. Deti v proadku

pribylovapetra
12. říj 2022

Já měla pozitivního u dcery. Přijela jsem s prasklou plodovou vodou ale bez kontrakci. Kvůli tomu si mě tam nechali a dostala jsem atb v kapacce. Dostala jsem asi 3 hodiny na rozbehnuti porodu že jinak se bude vyvolávat. Naštěstí to během těch 3 hodin začalo, tak v pohodě. A pak si mě v podstatě nikdo nevšímal až do mého porodu, protože tam měli asi někoho kdo potřeboval víc pozornosti.

sirinfirst
12. říj 2022

2/3 jsem byla gbs+, chvíli člověk musí ležet s tou kapačkou, ale jinak to na vedení porodu nemělo vliv. První jako prvorodička s lékařkou, druhý jen s PA a úplně snový, takže za mě to gbs není problém. Miminka samozřejmě v pohodě, riziko přenosu je maličké, i kdyby se ta atb nestihla.

beruska1889
12. říj 2022

@zrzinda oba porody jsem měla s pozitivním streptokokem, druhý před měsícem, antibiotika nestihla vykapat ani u jednoho syna a vše naštěstí v pořádku, ťuk ťuk... Jen ho trochu víc hlídali, teplotu, dýchání, tep...asi dva dny po porodu... jinak nic speciálního... tak hlavně klid, bude to dobrý 🙂

agneska7
12. říj 2022

Já taky měla pozitivního strepkokoka , no porodila jsem překotně doma takže jsem nedostala ani kapku atb. Malý byl a je v naprostém pořádku. 😉

zrzinda
autor
12. říj 2022

Všem Vám moc dekuju za pozitivní zprávy a uklidnění ❤️

ekou
12. říj 2022

Pokud mozno, kdyz zacne porod tak odjet do porodnice - tam by se melo stihnout 2x kapacky s casovym rozestupem. Alespon tak to bylo u meho porodu s pozitivnim streptokokem :D.

ferda90
12. říj 2022

@zrzinda Ahoj, já měla taky pozitivního streptokoka a jediné co bylo je, že jsem dostala antibiotika. Porod jsem měla vyvolávány skoro tři dny, ale žádný,, vedený,, nebyl, jen ty antibiotika mi byla podána.

adepickova
12. říj 2022

@zrzinda před 3 měsíci jsem měla porod také s pozitivním streptokokem, dostala jsem dvoje kapičky v časovém rozestupu a malý je naprosto v pořádku ☺️jen když to na vás přijde bych raději hned jela do porodnice kvůli antibiotikam. ☺️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru