Porod příští rok. Jaká je pravděpodobnost, že se dítě opět neotočí a půjdu CS?

marcelaperinka
3. lis 2022

Dobrý den
Chci se zeptat na porod zkušenějších.
První dcerku jsem rodila plánovanou sekcí pro konec pánevní.Jsem celkem drobná,mám 150 cm mimo těhu jsem vážila max 49 kg.
Jaká je pravděpodobnost že se malé zase neotoci protože prostě nebude mít misto a půjdu znovu císařem?

elfka21
3. lis 2022

@marcelaperinka mám to jako ty (157cm, 48kg, první porod sc) a teď se mi malá otočila. Snad tak zůstane. Ještě nevím, jak budu rodit, ještě musejí vyjít další parametry (dost silná jizva, ne moc veliké dítě), ale třeba to vyjde. 😉 Mám v práci dvě kolegyně snad ještě menší a hubenější než já a obě rodily normálně dvě děti.

merope
3. lis 2022

Mně se malej otočil ve 32tt, když měl cca kilo a půl. Teda otočil se ze "správné" polohy do nějaké šikmé (to ani nebylo KP) a musel jít kvůli preeklampsii ven dřív, takže císař. Přesně ale vím, kdy se otočil, protože při příjmu do porodnice byl "vzorově" a o den později už otočenej. Kilo a půl dítě se tam může ještě i točit jak na obrtlíku, místa má dost. Větším problémem může být velikost tvé pánve a velikost dítěte. Určitě bych si hledala nějaké info o přirozených porodech po předchozím císaři a šla do nějaké větší porodnice, kde s tím mají zkušenosti. A i tak to nemusí vyjít, nicméně to prostě chce opravdu zkušeného porodníka.

martinka_33
3. lis 2022

@merope jo, moje první dítě se točilo tam a zpátky několikrát, vždycky jsem to cítila, když byla napříč 😅 On tomu nikdo nechtěl věřit, pak ji poznali a uvěřili 😂😂😂 Ta holka se prostě nikdy nezastaví...

merope
3. lis 2022

@martinka_33 Tak syn se pohyboval i v inkubátoru - péroval na kolínkách a přesouval se. To je jako to období, kdy děti jen leží 😀. A ano, máme doma orangutana.

martinka_33
3. lis 2022

@merope tak to je přesný 👍😂😂😂

ivalong
4. lis 2022

Pravděpodobnost bych v tom nehledala, to je indiviuální....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru