Zdravim mám ze dneska zajímavou zkušenost... Od dvou hodin ráno jsem měla pravidelné křeče co 4-5 minut a tak jsme s přítelem vyjeli směr porodnice... Nález byl na dva prsty a po 11 hodinach v nemocnici me pustili domů.. Doma to ještě nějakou dobu trvalo ve stejných intervalech, ale teď kolem sedmé to prostě skoro přestalo... Vypadá to jako posličci a ja jako prvorodicka si nejsem jistá kdy se to rozjede... Měla jste to taky některá tak a jestli ano do kdy se vám to rozhelo?
Jj to určitě poznas 🙂 jinak ani na rady odborníků se kolikrát člověk nespolehne.Byl pátek a dr mi říká nic se nechystá a v sobotu jsem jela do porodnice
To tě poslali domů z porodnice a nějaké instrukce ti nedali?
Já bych 100% nevěřila ani doktorovi. Pokud to teda skoro přestalo, tak fajn, ale neboj se pokud se ti bude zdát, že to zase začíná, nebo pořád nepolevuje, tak klidně 10x jeďte do nemocnice, ať to zkouknou...
Nemám ráda řeči, že to určitě poznáš. Já u prvního nepoznala ani to, že mi praskla voda (jen odkapávala). Bolesti žádný a pak skoro průser...
A při druhém porodu jsem jela do nemocnice s kontrakcemi po 5 minutách a jsem teda ráda, že to nebyl první porod. Doktor mi řekl, že nerodím, ale já už poznala, že ano, tak jsem si pobyt v nemocnici vybrečela... A za 2 hodiny byl malej na světě... 🤷
Upřímně z toho mám trauma dodnes.
Nerada bych tě strašila, ale chci ti jen říct, aby ses nenechala odbít, pokud cítíš, že se něco děje 😉
Přeju ale, ať je vše v pořádku a klidný a rychlý porod...
@jennalora no poznat to jde kolikrát blbě, ale raději vyjet než pak nestíhat. Rady, to poznáš, u mne teda moc nepomohly. Z nepravidelných kontrakcí 7-15 minut bylo najednou 1-3. Tak jsme radši jeli. V porodnici na mne koukali jestli jako vážně. Že to moc nevidí, v autě se mi to zastavilo. A než se vyřešily papíry už jsem byla na 6 cm. Takže když si nebudeš jistá radši jeď! Kdyby mě chlap neukecal, tak bych to dost možná nestihla.
@jjasmina 😂mě to tvrdila doktorka na kontrole a za 9h jsem tam byla zpět a ona na mě koukala jak tele 😂😂😂porodila jsem 30min po příjezdu do porodnice
Me taky poslali domu po 6 hodinach kontrakci co 4 minuty, otevrena na 2 prsty.... Doma jsem byla 30 minut , praskla me voda a jeli jsme zpatky....😂😂😂 Za 3hodky bylo hotovo....
@jennalora ahoj, ja mela kontrakce a kdyz uz sem se z bolesti i pozvracela, tak jsme jeli do nemocnice pi asi 7 hodinach, kde mi rekli ze jen centimetr. Kontrakce fakt sileny, ale asi neucinny protoze po 24 hodinach jen 2 centimetry. Tak jsem si vydupala neco na bolest, protoze jsem byla uplne hotova. Dostala jsem kapacku na uvolneni a po dvou hodinach uz 6 cm. Celkove to trvalo vic nez dva dny a deloha uz nepracovala jak mela, no mazec. Jinak od zacatku az do konce bych rekla ze jsem mela stejnou intenzitu bolesti. Takze jak se ti to nebude zdat tak radeji jedte.
@lokin1991 Já to nepoznala 🤔
@jennalora Kdyby něco zas začlo tak radši jeď do porodnice. Taky se říká že do porodnice jet až při kontrakcích po 5 minutách, to já neměla a dojela jsem do porodnice na poslední chvíli. Každá žena i porod jsou jiné, tak je lepší spoléhat na vlastní instinkt.
@anguly mam stejnou zkusenost u druheho porodu. Trosku mi vytekla plodovka a asi po pul hodine zacali mirne bolesti. Jelikoz se mi to s tou plodovkou stalo i u prvniho tak jsem byla pripravena a mela doma roztok na rozpoznani plodove vody. Samozrejme se to zbarvilo do modra. Takze bylo jasny, ze pojedeme. V porodnici mi PA delala test na plodovku a nic. Kontrakce mam pry nepravidelne a otevrena stale (jako z rana) na 1cm. Takze nerodim a posle me domu. V tu chvili jsem ji to fakt uverila a normalne mi prestavali bolesti. Jenze doktor tam nebyl (operoval) takze mu volala a rekla co a jak, on ji rekl, ze at me domu neposila. A samozrejme jsem porodila za dalsi hodinu a ctvrt. Ja proste vedela, ze rodim,ale ona to tak okecala,ze jsem ji to uverila. Jeste k tomu jsem nemela zadny priserny bolesti. Takze kdybychom jeli domu tak ja bych asi i doma porodila 🤦♀️
Dej na svůj vnitřní pocit a radši jeď 10x zbytečně než abys něco zanedbala. Já mám zase zkušenost takovou, že jsem s pravidelnými bolestmi po 5min volala do porodnice (chtěla jsem názor, kdy jet) a stručně řečeno mě doktorka odbyla s tím, že to jsou poslíčci (kór když jsem řekla, že jsem prvorodička) a že si mám dát další vanu a vydržet. Cca po hodině jsem už skoro brečela bolestí, že prostě jedeme a hotovo a pamatuju si, jak jsem si říkala, že jestli tohle není porod, tak asi umřu 🙈😅. V porodnici otevřená na 6cm a do 3 hodin malá na světě.
Taky jsem to nepoznala.....Můj den porodu: ráno jsem vstávala neobvykle brzo asi v 7 hod. a měla takové divné tušení a tak jsem si sbalila tašku do porodnice....udělala jsem jako obvykle ranní hygienu a po půl hodině jsem začala běhat na záchod,páč mi připadalo že jsem si cvrnkla do spodního prádla a to několikrát do oběda a pak mě divně začalo bolet břicho,ale přestalo to a zas začalo kolem 18 hodiny,ale nepravidelně,tak jsem si dala teplou koupel,která nepomohla a tak v sedm jsme jeli do porodnice už se silnýma bolestma podobné jako při MS,ale silnější......
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Každý porod je jiný. Pokud tě pustili z porodnice, tak to prostě byly jen poslíčci a můžeš klidně vydržet ještě pár dní, týden... anebo dneska v noci porodit. Nikdo to nepředpoví. Porodní bolesti poznáš. Držím palce, ať jde všechno hladce a je to rychlé.