Ahoj
Rodila jste některá v plné narkóze ?
Nechci ležet po epiduralu 12 h . Nevydržím to ,mám problém ležet 4h v noci . Znám se .
@janches bylo mi řečeno při plánování že pouští z postele po 8-12 h ,dávají cévku ..dřív si stoupnout prý nemohu . Alespoň v této nemocnici
Já měla epidural 2x a taky jsem měla cévku a nechali mě ležet 12 hodin. Já jsem byla po císaři a ani si nedovedu představit,že bych se měla postavit dřív...
Upřímně pokud budeš rodit císařským řezem, tak si po 4 h vážně nestoupneš. I po těch 8-12 h další den ráno budeš ráda, že nějak chodíš. Je to velká břišní operace. Můžeš být i v polosedě v posteli, nemusíš ležet úplně, ale na velké chození to prostě není.
To je hodne naivni predstava, ze budes po prevezeni ze salu hned behat
Mam za sebou 2 cisare s epiduralem a nechtela bych prijit o ten moment, kdy mi daji detatko hned na prsa jeste pred zasitim bricha. V posteli jsi v polosede a myslim, ze za tu cevku budes jeste rada
Já si taky myslela, že se hned ten den půjdu podívat za dítětem. Nakonec jsem byla ráda, že jsem ten den večer došla do koupelny (s doprovodem nějaké fyzio či rehabilitační - prostě cílená pomoc, abychom vstaly a trošku už chodily) a druhý den jsem došla na novorozeneckou JIP, tam jsem si sedla a byla po chvíli ráda, že si můžu jít zase lehnout.
Po celkové anestezii bych čekala, že to bude horší než po epidurálu. A popravdě, ten první pláč miminka, možný bonding ještě na sále, to je něco, co je určitě super - já jsem sama moc ráda, že jsem malého viděla (ač teda vzhledem k nedonošenosti bonding nešel ). A nevím jak tam fungují, ale i když holky na JIP nemohly vstát, tak jim vozili děti na kojení.
@misha31 já mám silné panické ataky , rozhodí mne úplna maličkost . Beru léky na zklidnění srdce jelikož mi to vyvolává tachykardii.
Bojím se toho že se mi během porodu rozjede panička ataka a já mám velmi silné a nezvládnu to . Proto se ptám , ono ještě není jisté zda mi ten epidural půjde kvůli operací páteře v místě kde se píchá . Oni to sami ještě nevědí .
Proto se ptám . Rodila jsem jen přirozeně .
Tak pokud mas tak silne ataky, tak jdi jednoznacne do celkove. Tady je dulezite myslet na tve psychicke zdravi, abyses pak mohla starat o miminko.
Pokud máš obavy z panické ataky, tak asi víš, že čím více se bojíš, tím větší je šance, že se ti pak opravdu spustí. Máš nějakého psychologa, se kterým bys tohle mohla probrat?
Jinak za mě je fakt jedno, jestli celková nebo spinální anestézie, jde o to, že ti provedou velkou břišní operaci a pak prostě nebudeš hned běhat jako srnka. Si moc dobře pamatuji, že jsem měla císaře vždy ráno, pak mi bylo blbě a byla jsem ráda, že ležím/sedím v polosedu. Večer byl skoro nadlidský výkon si sednout na posteli a trochu se omýt žínkou. Ráno jsme šli do sprchy, pak na pokoj a postupně začínal člověk trochu chodit, víc samostatná jsem ale byla až ještě o den později.
Každá z anestezií má své plusy a mínusy, jestli se bojíš panické ataky, tak možná bude lepší celková, ale nepočítala bych s tím, že začneš chodit dřív. Zas neuvidíš pořádně dítě po porodu (to mě mrzí, že první dítě mi sice ukázali a pokusili se o přisátí, ale jak jsem byla napůl mimo po celkové anestezii, tak jsem to téměř nevnímala a chybí mi to), někteří lidé pak zvrací...
A cevku vubec neres a nedes se toho, ani to nebudes citit
@hafika děkuju . Nejde vůbec o to zda budu chodit za hodinu . Mne je to jasné. Stojím nahoma a na zemi a je mi jasné že to není žádná banální operace . Nejde ani o cévku ,vůbec ..možná špatně napsáno . Ptám se proto , že mi bylo řečeno Dr co mne přijímala do porodnice že při celkové anestezii je 70% pravděpodobnost že než mi malou vyndají z břicha že se udusí to mě vzalo úplně vítr s plachet. Vím a nebo spíš si myslím že epidurálka je lepší ale já mám v místě kde se napichuje operovanou páteř takže ještě ani oni sami nevědí zda to půjde nebo nepůjde zaráží mě to co mně řekla že než se k male prořežou že může se udusit . Proto se tu ptám rodila jsem vaginálně takže nemůžu posoudit. Dcera před rodila akutním císařem kvůli zdravotním problémům měla celkovou anestezii a malinké je absolutně v pořádku. Chápu rekonvalescenci chápu možná následky vše prostě možná jsem to špatně napsala.
Kdyby byla pravděpodobnost udušení 70% při celkové anestezii, tak by se to téměř nedělalo a slyšeli bychom mnoho smutných příběhů. Podle mě je to úplný nesmysl. Aby se dítě dusilo nestačí, aby matka spala.
S timhle pristupem vibec nevim, jestli bych v porodnici chtela rodit, jakymkoli zpusobem. Je to prece blbost, ze by se dite v anestezii udusilo
Po císaři to tak je, že nevstanete. Já měla epidural, porod přirozeně a za hodinu jsem normálně chodila, šla se osprchovat atd.
To je blbina, že by byla 70% šance na udušení dítěte v celkové anestezii. Vždyť většina akutních císařských řezů se dělá v celkové anestezii, protože není čas čekat, než zabere spinální. Jediné, kdy se mě báli uspat do celkové anestezie bylo při císařském řezu dvojčat, kdy to druhé mimčo zůstává v těle déle než, když se rodí jen jedno. Navíc jsem měla velkou rýmu a báli se komplikací s dýcháním, pokud by mě uspali. Ale ani jedno není tvůj případ.
Mně se v těhle chvílích osvědčilo si říkat, že vše dobře dopadne. Mít sice obavy, ale pod tím přesvědčení, že se to dobře vyřeší. Stejně teď už nic víc než čekat udělat nemůžeš. Buď spinální anestézie půjde, nebo ne.
Držím palce, ať vše dobře dopadne.
Mám za sebou obojí - první spinální anestezie, opravdu jsem 12 hodin ležela na JIP a při každém zvednutí hlavy z polštáře mě rozbolela. Dítě mi skoro nevozili. Vstávala jsem až po 24 hodinách, došla si po chodbě pro dítě a pak už byla na normálním pokoji s dítětem 24/7. U druhého dítěte se spinální nestíhala, takže jsem byla v celkové. Vzhůru jsem byla asi hodinu po porodu, dítě mi přivezli brzo a nechali mi ho pár hodin. Vstávala jsem po 8 hodinách. Cévka po obojím. Myslím, že ten rozdíl je docela zanedbatelný, nejhorší pro mě z toho všeho byla právě bolest hlavy po spinální. Ale doktoři jí mají radši právě proto, že nemusí tolik pospíchat s vyndáním dítěte (u celkové musí být dítě snad do 5 min venku, aby se minimalizovali rizika).
@zirafka11 děkuju
@hafika jen nechápu když nemám žádné problémy . Krom věku , všechna vyšetření v pořádku ,proč nemohu rodit vaginálně . Vím že to zvládnu ,ale prostě o tom nechce ta Dr ani slyšet . Zvažují ještě změnu porodnice
@hafika mám ještě čas . Malá je v pořádku,dnes jsem 35 TT . Žádné komplikace.. nic. Jen a jen věk
Nejaky duvod pro cs byt musi. Bezduvodne cs nikdo neda, neobhaji si to....
Doktoři vždycky raději vidí přirozený porod, takže důvod být musí i jiný než věk, zvlášť když už jste jednou rodila. Jinak já měla plánovanou sekci a taky mám úzkostnou poruchu a zasebou zdravotni problémy a vybrala jsem si celkovou. Doktoři raději vidí spinál ale já věděla ze to psychicky nedám. Nikdo mi neřekl ze se mi dítě udusí, ale je pravda že to pro lékaře je z časových důvodu náročnější.
@crejzy ne. Opravdu nemám žádný problém. Kardio v pořádku , krev , cukr ,tlak ,prostě vše opravdu v pořádku.v normě. První porod přenášení... Vyvolaný ..ale za 4 h i s klystýrem horotco .bez komplikací
@crejzy miminko v normálu ,35tt váha 2.70 bez komplikací . Voda v pořádku,genetika taky ,pohyby , průtoky ,poloha hlavou dolů ,prostě nikdo neřekl že je něco špatně .
A kolik ti je?
@misha31 pres 40
Měla jsem dva císaře.Jeden v celkové anestezii a jeden s epiduralem.V Tvém případě je asi lepší celková anestezie.Obe děti mám v pořádku.
@zmrzlinka děkuju . I tak přes to vše zkusím ještě příští týden na kontrole promluvit s Dr o přirozeném porodu aby zvážila
A co ta pater ? Není problém tam ?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Po epiduralu rozhodně nemusíte 12 hodin ležet...