Porod na porodní stoličce, máte zkušenosti?

jarai
3. kvě 2015

Chci se zeptat zda některá z Vás nerodila na porodní stoličce, porod v leže mi přijde, že vyhovuje víc lékařům než mamince.

barborka09
4. kvě 2015

@jarai Sice osobní zkušenost nemám, ale v porodnici kde jsem před více než šesti lety rodila tuhle možnost nabízeli. Taky jsme se informovali a porodní asistentka nám vysvětlila že musí být maximální spolupráce mezi maminkou a PA. Tuhle možnost nabízejí maminkám až jako možnost těsně před samotným porodem a to pouze těm maminkám u kterých ony sami vidí že spolupracuje, je v pohodě a vše probíhá jak má. Bylo nám vysvětleno že je třeba max. spolupráce rodičky což né vždy je možné. I PA si to vychvalovali, ovšem je třeba aby i nastávající maminka byla v pohodě. No a na rovinu - porod u mě ze začátku probíhal bez problému, ovšem únava z nevyspání a dvacetihodinové bolesti mi moc nepřidali a abych řekla pravdu, byla jsem ráda že ležím na krásném novém křesle protože místy to vypadalo že usnu a to i přes neustále kontrakce.
Takže to že teď to bereš jako nejlepší řešení, tak vše se rozhodne až v den "D". Důležité je být v porodnici, kde tuto možnost nabízejí. Pak už záleží jen na tom jak u tebe bude vše probíhat a budeš se cítit. Přeji ti ať ti to vyjde dle tvých představ a narodí se zdravé miminko ať už to bude na porodní stoličce nebo klasickém křesle.

betelgeuzz
4. kvě 2015

@jarai ano, druhou dceru jsme porodila na stoličce. stolička je ale až na samotné vytlačení, ne, že bys na ni strávila třeba 3 h.

alkena
4. kvě 2015

Mám se stoličkou teď čerstvou zkušenost. Opravdu je to až na to tlačení, nejdřív mě chtěli na lůžku, tak jsem souhlasila, že to zkusíme, ale bylo to k ničemu, tak jsme se přesunuli na stoličku.
Ovšem tu krásně vykrojenou stoličku přikryly PA igelitem a jednorázovou podložkou, takže trochu popřely její význam. Takže jsem nakonec tlačila prakticky ve stoje, jen v mírném podřepu, manžel si to pěkně odedřel, podepíral mě ze zadu, já se navíc ještě opírala o svoje stehna. Byla to fuška, nohy fakt nemám trénované, ale zkrátka kontrakce i tlačení tak fungovaly podstatně lépe než v poloseddě, pololeže. Byla jsem za tuto možnost opravdu ráda.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru