Chci se zeptat zda některá z Vás nerodila na porodní stoličce, porod v leže mi přijde, že vyhovuje víc lékařům než mamince.
@jarai ano, druhou dceru jsme porodila na stoličce. stolička je ale až na samotné vytlačení, ne, že bys na ni strávila třeba 3 h.
Mám se stoličkou teď čerstvou zkušenost. Opravdu je to až na to tlačení, nejdřív mě chtěli na lůžku, tak jsem souhlasila, že to zkusíme, ale bylo to k ničemu, tak jsme se přesunuli na stoličku.
Ovšem tu krásně vykrojenou stoličku přikryly PA igelitem a jednorázovou podložkou, takže trochu popřely její význam. Takže jsem nakonec tlačila prakticky ve stoje, jen v mírném podřepu, manžel si to pěkně odedřel, podepíral mě ze zadu, já se navíc ještě opírala o svoje stehna. Byla to fuška, nohy fakt nemám trénované, ale zkrátka kontrakce i tlačení tak fungovaly podstatně lépe než v poloseddě, pololeže. Byla jsem za tuto možnost opravdu ráda.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@jarai Sice osobní zkušenost nemám, ale v porodnici kde jsem před více než šesti lety rodila tuhle možnost nabízeli. Taky jsme se informovali a porodní asistentka nám vysvětlila že musí být maximální spolupráce mezi maminkou a PA. Tuhle možnost nabízejí maminkám až jako možnost těsně před samotným porodem a to pouze těm maminkám u kterých ony sami vidí že spolupracuje, je v pohodě a vše probíhá jak má. Bylo nám vysvětleno že je třeba max. spolupráce rodičky což né vždy je možné. I PA si to vychvalovali, ovšem je třeba aby i nastávající maminka byla v pohodě. No a na rovinu - porod u mě ze začátku probíhal bez problému, ovšem únava z nevyspání a dvacetihodinové bolesti mi moc nepřidali a abych řekla pravdu, byla jsem ráda že ležím na krásném novém křesle protože místy to vypadalo že usnu a to i přes neustále kontrakce.
Takže to že teď to bereš jako nejlepší řešení, tak vše se rozhodne až v den "D". Důležité je být v porodnici, kde tuto možnost nabízejí. Pak už záleží jen na tom jak u tebe bude vše probíhat a budeš se cítit. Přeji ti ať ti to vyjde dle tvých představ a narodí se zdravé miminko ať už to bude na porodní stoličce nebo klasickém křesle.