Holky, máte některæ zkušenost s porodem KP. Rozhodla jsem se, že to chci aspoň zkusit. Jsem 36+6, druhorodička a malý je KP takže nejspíš i tak poleze na svět. Dlouho jsem přemýšlela a trápila se, včera jsem se rozhodla, že zkusím vaginální porod, když budu splňovat všechny podmínky. Zajímají mě vaše zkušenosti a jak to probíhalo.
Ráda Ti všechno řeknu jak jsem to měla já.Klidně napiš co bys kokrétně chtěla vědět.
já měla miminko v KP poloze, nakonec jsem podstoupila obrat ve 37.tt, který se povedl a narodil se normálně. Ale při té příležitosti jsem založila skupinu Miminko koncem pánevním, tak se tam mrkni: https://www.modrykonik.cz/group/8028/
Je tam víc maminek, které KP rodily přirozeně.
Já jsem měla druhého syna KP. V porodnici mi doporučili rodit normálně, měla jsem pro to ideální podmínky, prý by byl v mém případě císař zbytečný. Konečné rozhodnutí nechali na mně a jsem ráda, že jsem je poslechla a šla do toho. Hodně mi pomohl pan doktor v rizikové poradně, který mi řekl, že nejdůležitější je, abych to měla srovnané v hlavě.
@lucifux Jestli jsi o tom pesvědčená, tak bych to určitě zkusila 🙂 Pokud samozřejmě nebudou nějaké objektivní překážky. Mně dělali v porodnici velký ultrazvuk, aby zjistili přesnou polohu miminka. A taky udělali váhový odhad. Kdyby bylo moc velké nebo malé, rodit by mě nenechali.
Držím palce, ať ti to vyjde 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lucifux vim ze KP rodila apachee asi bajdes i clabek na jejim blogu a nebo ji napis IP je moc hodna, myslim si ze ti rada odpovi.