Ahoj maminky chtěla bych se zeptat zda někdo z Vás má zkušenost s porodem KP v Hradci králové.Já jsem v 37.týdnu-prvorodička a malej je KP.Moje PA ke které jsem chodila na předporoddní kurz mi doporučila jet rodit do HK.Já bydlím u Jičína ,ale v HK v nemocnici jsem pracovala.Můj doktor mi už naplánoval císaře,ale já (jako zdravotní sestra) se mu chci vyhnout,přece jen je to operace a bohužel neznám ženu co by neměla po císaři,po několika letech ,náké problémy.Bohužel jako sestra mám jen ty černé scénáře.Všem děkuji za reakce.
@ajvi25 Ja mam.Bezne rodi KP prirozene.Posledni doubou vic nez driv.Zkusenosti s tim maji bohate.Taky bych ti to tam pro spont porod doporucila.Zalezi hlavne na velikosti miminka a jeste to ma tam vyhodu tu,ze kdyby se neco delo,je k dispozici detska JIP.
Doporucuju kontaktovat Doc Kacerovskeho a domluvit se s nim na konzultaci.
Preju hodne stesti a at se ti v HK libi.
@ajvi25 určitě porodí. Naštěstí se situace mění a už se najdou porodnice, kde se KP dá rodit běžně a najde se tam hlavně doktor, co to umí 😉 Za mne jdi do toho, nejdůležitější je to, jestli to máš v hlavě srovnané a nevidíš porod KP jako problém. Já rodila první dceru jako KP, je to už víc než 5 let a nikdy jsem nelitovala ani vteřinku, že jsem se takto rozhodla. A to jsem tenkrát musela jako provorodička za to hodně bojovat, protože to byla doba, kdy se KP skutečně skoro nerodilo a manžel a komplet celá rodina byla hodně proti....
Já osobní zkušenost nemám, ale ležela se mnou na pokoji paní, která rodila podruhé KP a bylo to velké halo. Myslím v pozitivním slova smyslu. Paní se mohla sama rozhodnout a šla do toho. Doktor ji druhý den ráno při vizitě moc pochválil, a obdivoval její odvahu-že každý se k tomu z pozice rodičky neodhodlá. Nebyli žádné komplikace, doktoři i rodička byli skvělý a můžu říct, že jí tam každý chodil skládat poklony. Neměla jsem ten dojem, že by takto KP rodily vyjimečně. Naopak, dobře věděli, co dělají.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, osobní zkušenost sice nemám, ale na předporodním kurzu nám doporučovali raději císařský řez, vaginální porod KP se tu provádí teprve krátce a lékaři tedy nemají ještě mnoho zkušeností.