Porod KP v Hradci Králové, máte zkušenost?

ajvi25
14. čer 2015

Ahoj maminky chtěla bych se zeptat zda někdo z Vás má zkušenost s porodem KP v Hradci králové.Já jsem v 37.týdnu-prvorodička a malej je KP.Moje PA ke které jsem chodila na předporoddní kurz mi doporučila jet rodit do HK.Já bydlím u Jičína ,ale v HK v nemocnici jsem pracovala.Můj doktor mi už naplánoval císaře,ale já (jako zdravotní sestra) se mu chci vyhnout,přece jen je to operace a bohužel neznám ženu co by neměla po císaři,po několika letech ,náké problémy.Bohužel jako sestra mám jen ty černé scénáře.Všem děkuji za reakce.

qwena
14. čer 2015

Ahoj, osobní zkušenost sice nemám, ale na předporodním kurzu nám doporučovali raději císařský řez, vaginální porod KP se tu provádí teprve krátce a lékaři tedy nemají ještě mnoho zkušeností.

melis7
14. čer 2015

@ajvi25 Ja mam.Bezne rodi KP prirozene.Posledni doubou vic nez driv.Zkusenosti s tim maji bohate.Taky bych ti to tam pro spont porod doporucila.Zalezi hlavne na velikosti miminka a jeste to ma tam vyhodu tu,ze kdyby se neco delo,je k dispozici detska JIP.
Doporucuju kontaktovat Doc Kacerovskeho a domluvit se s nim na konzultaci.
Preju hodne stesti a at se ti v HK libi.

melis7
14. čer 2015

@qwena No,nevim kdo to doporucil,ale je to hloupost.KP se tam rodi prirozene bezne.

ajvi25
autor
14. čer 2015

@melis7 Jsem ráda,že to vim.můj doktor se mi doslova ,,vysmál,,že mi nikdo v dnešní době KP neporodí.Rodit mám v Jičíně.Děkuji mám naději 🙂

blondynka400
14. čer 2015

@ajvi25 určitě porodí. Naštěstí se situace mění a už se najdou porodnice, kde se KP dá rodit běžně a najde se tam hlavně doktor, co to umí 😉 Za mne jdi do toho, nejdůležitější je to, jestli to máš v hlavě srovnané a nevidíš porod KP jako problém. Já rodila první dceru jako KP, je to už víc než 5 let a nikdy jsem nelitovala ani vteřinku, že jsem se takto rozhodla. A to jsem tenkrát musela jako provorodička za to hodně bojovat, protože to byla doba, kdy se KP skutečně skoro nerodilo a manžel a komplet celá rodina byla hodně proti....

melis7
14. čer 2015

@ajvi25 Napisu ti soukromou zpravu.Urcite te porodi,zalezi tedy na velikosti a poloze KP.

drrregy
14. čer 2015

Já osobní zkušenost nemám, ale ležela se mnou na pokoji paní, která rodila podruhé KP a bylo to velké halo. Myslím v pozitivním slova smyslu. Paní se mohla sama rozhodnout a šla do toho. Doktor ji druhý den ráno při vizitě moc pochválil, a obdivoval její odvahu-že každý se k tomu z pozice rodičky neodhodlá. Nebyli žádné komplikace, doktoři i rodička byli skvělý a můžu říct, že jí tam každý chodil skládat poklony. Neměla jsem ten dojem, že by takto KP rodily vyjimečně. Naopak, dobře věděli, co dělají.

fidorka86
15. čer 2015

Zkušenost s porodem KP a přirozeně má @apacheee třeba ti poradí a povzbudí tě. 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru