Porod KP- jak dítěti pomoct, aby začalo tlačit na rodidla a porod se rozjel?

kajos12
26. únor 2019

Ahoj,
vy, ktere mate zkusenosti nebo jste hodne informovane, poradite neco na nasledujici problem?
Dnes 40+5tt, treti dite (predchozi rozene presne na termin), prostupna pro prst, ale dite je koncem panevnim. Ma v rodidlech zadecek, ale ten tam neni jeste fixovany a ackoliv mam uz tyden temer cely den pravidelne bolesti, ktere v noci zaspim, tak se pry porod sam nerozjede, protoze zadecek nevyviji takovy tlak na rodidla, aby doslo k pravym kontrakcim. Prave proto, ze tam je zadecek volne a k tem rodidlum je jeste kousek mista, proto neni vyvijen ten tlak. Nevim, jestli tomu rikat, ze dite nesestoupilo nebo ze nenaleha…

Ale zajimalo by me, jestli se da diteti nejak pomoct, aby se sesunulo niz, vytvorilo pozadovany tlak a rozjel se tak porod, kdyz jsou rodidla uz pripravena.
Prosim, abychom se vyhnuli diskuzi, zda KP rodit spontanne nebo cisarem, to jsem uz resila s doktory a rozhodne se az v porodnici. Dekuji za pochopeni.

Mobilní web

pavca1982
26. únor 2019

@kajos12 Ahoj pomoct se nedá.Taky jsem tak dopadla.Přečti si můj článek o porodu v listopadu.Porod byl vyvolaný 8 dní po TP. Sám se prostě nechtěl rozjet. Syn měl 4040g , rodila jsem na čtyřech a bez poranění. Držím palce.

elis16
26. únor 2019

Neporadím jestli něco zabere, aby se mimčo posunulo níž. Ale moje máma mě také přenášela víc jak týden, byla jsem ve stejné poloze jak vaše mimčo. Nakonec se porod rozjel spontáně a já se narodila zadkem napřed 🙂 a měla jsem sotva kolem tří kil. Takže bych řekla, že bud se to rozjede samo a nebo budou muset pomoct doktoři. Asi jsem moc nepomohla, ale jsem důkaz, že se to může rozjet samo 🙂 tak přeji hodně štěstí 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru