Holky,která už jste v tomto věku rodila nebo budete rodit, budete rodit císařem,nebo přirozeně?Gynekolog mi dal na rozmyšlenou,ale preferuje v tomto věku císaře.Budu ráda za vaše názory a zkušenosti
Já jsem rodila také poprvé v 37,porod vyvolávaný v 38 týdnu kvůli protilátkám.Sice malému museli trošku pomoct ale oba jsme to zvládli přirozeně a jsem za to ráda. Ono hodně záleží na přístupu porodníka ,můj gynekolog se divil ,že mě nechali rodit normálně ale pokud nejsou žádné větší komplikace není důvod pro císaře. Kdybych měla rodit znovu rozhodně bych chtěla zase přirozený porod.
Já bych taky preferovala přirozený porod, to s tím císařem rovnou bylo myšleno tak, že když se mi to nedařilo ani minule, třeba po dvou letech to asi nebude lepší a tím pádem by to v mém případě asi bylo lepší rovnou naplánovat... Jinak určitě souhlasím, že přirozený porod je lepší.
Rodila jsem ve 39 a přirozeně, i když jsem o císaře neskutečně škemrala. Dítě se narodilo ve 36tt, porod trval 30 hodin. Malá je sice zdravá, i když trochu opožděná, ale je především hyperaktivní, což všichni přisuzují těžkému porodu. Pokud bude ještě někdy nějaké příště, tak jedině císař.
Ja rodila druhou dceru pred dvema lety ve 39 prirozene.Nikdo se nad mym vekem nepozastavil a ani cisare kvuli veku nenabidl.Porodila jsem bez komplikaci, stejne jako pred triadvaceti lety prvni dceru. Ja osobne nevidim vek jako indikaci k cisari.
Ahoj! Rodila jsem ve 41. Celé těhotenství bylo bez komplikací, ani mě nenatékaly nohy nebo nebolely záda. Do porodnice (Motola) jsem začala chodit až 14 dní před plánovaným termínem, do té doby si mě hlídal gynekolog (říkal, že je to zbytečné a monitor měl taky). V Motole si mě pak zvali skoro každý druhý den a když v den termínu nic, tak řekli, že se musí porod vyvolat. Do té doby vše OK. Pak se to synkovi přestalo líbit ..... najednou bylo vše překotné .... z původně přirozeného porodu se stal po 10hod. císař akutní ... vše dopadlo dobře. Příště už nebude, ale asi bych se snažila rozmluvit jim tak brzké vyvolávání porodu. Na druhou stranu jsem měla v doktory velkou důvěru a nekecala jsem jim do toho.
@hanischka Mě právě bylo řečeno,že pokud porodím normálně,tak tam potom mohou nastat různé patologické jevy.Poškození pánevního dna,trombóza atd.
Je prý bezpečnější císař,i když jsem porodila 3děti bez problémů,neznámená to,že porodím i 4.
Na podzim mi bude 43let.
Tak nevím a stále váhám,zatím je času dost na rozmyšlenou
Ale já byla prvorodička, tak nevím, jestli to u dalších dětí není jinak...
První dítě jsem porodila týden před čtyřicetinami, druhé za 18 měsíců po prvním. Oba porody v Motole, vyvolávány. První dítko se narodilo cca 6 hodin od zavedení tablety, bolesti jsem mela tak 3 hodiny. Druhé se narodilo 3 hodiny od zavedení tablety, na 2 zatlačeni byla venku.císaře kvůli věku mi nikdo nenabízel a upřímně , ani jsem ho nechtěla.
V 21 letech jsem porodila plánovaným císařem kvůli poloze KP,o 5 let později mi vyvolávali porod a narodil se mi macek 4200g, v 38 jsem porodila predcasně ve 35 týdnu a nyní mi je 40 a jsem 10 dní po porodu, který byl opět vyvolávaný. Kromě prvního byly porody vaginální a nikdo mi vybrat nedal, nikdo můj věk neřešil.
Ahoj, první porod císařem byl v mých 23 letec, další v 27...nedovyvinutý děložní čípek. Třetí těhu mi lékaři nedoporučili...i když jsem roky moc chtěla. Potom jsem neplánovaně otěhotněla...bylo mi 38 a kousek.....a bylo to mé nejkrásnější těhotenství...porod samozřejmě císařem. Pro malou dávku látky pro epidural jsem během porodu, ale to až při šití, začala cítit ...uspali mě. takže malou jsem viděla, hladila a plakala dojetím a štěstím. 7 den jsem šla domů a 9 den jsem vezla syny k zubaři a malou k pediatrovi...a bylo mi super. V tomhle věku si užívám všechno daleko víc než v mládí, ale já se cítím mladá pořád 🙂 .Neřeším spoustu věcí a užívám si každý den. Všem ženám, které se rozhodnou mít dítě v tomhle věku to doporučuji. Je to prostě NÁDHERA.
Poslední dítě jsme porodila těsně před 40. narozeninami. Přenášela jsem 10 dní, takže nakonec vyvolávaný porod (už i ten předchozí byl). Všechno bez problémů. Císaře mi (kvůli věku) nikdy nikdo nenavrhoval.
A to byl můj šestý porod (sedmé dítě). A mám za sebou i jednoho císaře (plánovaného - dvojčata, kvůli špatné poloze). Takže jsme rodila 2 x klasicky, pak císař a pak 3 x zase klasicky.
Já budu rodit první mimi ve 42.letech q vzhledem k tomu, že nemám zadne problémy nechci rodit císařem a ani me nikdo císaře zatím ne navrhoval. tak snad vse proběhne v pořádku.
Je mi 38 a taky budu rodit klasický 🙂
ahoj, čekáme třetí (termín 23.6.) - první porod ve 24, pak 29 a teď 39, ale doktor se o věku vůbec nezmiňoval jako o důvodu k císaři.Mám sice těhotenskou cukrovku, ale nejlepší testy, množství železa apod, co jsem kdy v těhotenství měla - myslím, že jsem i víc v klidu, přece jen puberťák a 10 letý už jsou dost samostatní. nejvíc záleží na zdravotním stavu a pokud nejsou potíže, tak se císařem rodit nemusí. Radši bych taky rodila normálně, zatím je mrňous stále KP, tak uvidím, jak dopadneme...
@soyevita Bála jsem se, aby vše dobře dopadlo a přestože jsem nakloněna přirozeným porodům, zvažovala jsem i císaře, kvůli bezpečí miminka. MUDr. mi řekl, že k tomu nevidí důvod. A měl pravdu, porod byl v pohodě. V době třetího porodu mi bylo přes 40 let ( 11 let od druhého ). Byla jsem bez poranění, malý Apgar 10-10-10 a prakticky bychom mohli jít hned domů. Žádné potíže po porodu nemám. Cítím se skvěle.
@sylva76 Jeeee,tak Ty už to máš za pár🙂 Třeba se mimčo na poslední chvíli ještě obrátí.
Po zdravotní stránce jsem v pořádku,teď ve čt se dozvím,jestli je už malá hlavičkou dolů.Uvidíme,pořád zvažuji pro a proti,jsem o 3roky starší než Ty a dr.mi tvrdí,že v mém věku preferují všichni lékaři císaře.Že je to pro rodičku bezpečnější a menší rizika.
Určitě pak dej vědět,až porodíš,držím pěsti,ať jste v pořádku🙂
@soyevita Držím pěsti, ať se to podaří a máte všichni jen krásné vzpomínky. Já na poslední porod vzpomínám ráda. Jen se mě tedy ptali, jaké jsem měla předchozí porody - ty byly bez problémů a rychlé. Teď mi odtekla voda, byla jsem celý den bez kontrakcí, ale nakonec si tělo samo vzpomnělo, jak se má rychle rodit 🙂 a pak už to byl zase fofr.
@sylva76 Mohu se jen zeptat,po jake dobe se vam v tomto veku zadarilo? moc dekuji a preju klidny porod bez komplikaci 🙂
no, po jaké době - ze zdravotních důvodů jsem už 2 roky nebrala hormonální antikoncepci a loni jsme byli po dovolené,tak jsem si říkala, co by se mohlo stát a miminko jsme chtěli a stalo se. ani dříve s klukama jsem neměla potíže otěhotnět, takže tak - navíc tím, jak už jsou kluci velcí, tak jsem začala chodit plavat, na různé kurzy a odpočala jsem si. díky za přání, jsem docela zvědavá, jak si porod užijeme 😉
Nám se zadařilo vlastně na jeden pokus. Prostě jsme ten den nějak hodili vše za hlavu ( nechránili se, plodné dny měly být až za 4 dny ) a řekli si, že v našem věku je prakticky nemožné hned otěhotnět. No, není 😀 . Spíš jsme už nechtěli plánovaně dítě, aby nebyly nějaké komplikace. Máme dvě zdravé děti, tak proč pokoušet štěstí ještě jednou, když jsme byli spokojení.
Kdybych věděla, jak to těhotenství, porod a vše potom bude fajn, tak bych se tak neobávala. Za nás prostě rozhodl osud a jsem za to moc ráda.
Teď si teprve užívám mateřskou a rodičovskou 😉 , cítím v sobě větší pokoru a všeho si více vážím. A stará si vůbec nepřipadám, naopak.
@bonulinka Hezky se to čte 🙂 ,já jsem dlouho zvažovala,jestli jít do čtvrtého.Doma mám už 3velké slečny,měla jsem je brzy za sebou a přišlo mi,že vyrostly mávnutím proutku.Byl to kolotoč,ale neměnila bych.
Na mimčo se moc těším ,přála bych si pohodový porod,když už je poslední.A věřím,že teď si teprve to rodičovství pořádně vychutnám.Hlavně mám doma super pomocnice,které mi se vším pomohou 🙂
Ani já se necítím vuuubec staře.
Jinak nám se také hned zadařilo,až jsem byla sama překvapená,máme holt mladé organizmy a předpoklad dožít se vysokého věku 😉
Ať Ti dětičky dělají jen samou radost🙂
To se vsechno tak hezky cte..my se snazime 6mesic a zatim nic..doma mam 8,5letou pomocnici,ktera sourozence moc chce..tak snad se tez brzo zadari 😉
Držím moc palce všem! 🙂 hlavně ať ten porod všem dobře dopadne 🙂 me se malej nechce zatím pustit a v bříšku se mu moc libi a tak snad se stihneme narodit do termínu. Přenášet ne nechtějí moc nechat kvůli tomu, že mám více plodovky a můj primář gynekolog zase předtím říkal, že vzhledem k věku by to pro me nebylo dobře tak uvidíme snad to půjde už jsem nervózní a těším se az to bude za námi 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já rodila v 37 první miminko, moc jsem si přála rodit přirozeně, ale nevyšlo mi to. Odtekla mi plodová voda bez kontrakcí, ještě druhý den se nic nedělo, ale v krvi už byly známky zánětu. Na vyvolávání jsem nereagovala tak, jak očekávali, malý nesestupoval. Navíc malý měl velký váhový odhad (skoro 4 kg) a já úzké porodní cesty, takže jsem skončila císařem nakonec. Kdybychom měli ještě jedno, asi bych už raději císaře rovnou.